[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Laurentiu A
Forum Index » Profile for Laurentiu A » Messages posted by Laurentiu A
Chiar superbi! Frumosi din cale afara!
Superb! A meritat efortul!
Superb acvariul! Imi place mult cum se imbina totul! Foarte natural! Care este programul de aditii? In ce parametrii ti apa?
Pentru Elegance eu am facut un suport dintr-o teava de 40 in care am scobit un sant in forma de v. Se deschide mult mai bine decat daca il pui pe o parte. Daca ai DSB e mai usor sa il pozitionezi in picioare. Dar neaparat sa il ti departe de pietre.
Nu cumpara ciment. Am eu ciment Portland, cam jumatate de sac. Sigur ajunge pentru tot ce vrei sa lipesti. Gauri si lipit acvariu facem la Ionut, iese ca din fabrica!
+1 legat de aditivi. Nici o sansa sa pastrezi KH/Ca/Mg in parametrii optimi pentru corali fara aditii. La 600 de litrii din start as merge pe varianta de aditivi solizi. Cei lichizi o sa te uste de bani. Eu folosesc de la Red Sea ABC ul si imi e mult mai usor acum sa pastrez un echilibru intre cele trei componente. Plus ca o sa observi dupa un timp consumul zilnic sau saptamanal si o sa sti exact ce cantitate de praf sa adaugi. Spun asta pentru ca e poveste ceea ce scrie pe cutie ca si cantitati recomandate / 100 de litii. Eu am incercat dozajul conform instructiunilor si am sarit mult peste valorile estimate de ei, aici ma refer exclusiv la Red Sea.
Shubi nota 11!
Desii nu e cea mai reusita poza, pot sa imi imaginez cum ar arata in alta lumina! Ar fi: destul de mare, destul de frumos si destul de usor de intretinut!
Avantajul acestui sistem este simplu! O sa te apuci dupa maxim un an de zile de un acvariu marin ca sa scapi de plictiseala!
Nu prea mai ai nimic de facut la acvariu decat sa dai de mancare la pesti!
Regulatorul de presiune
topbalti wrote:Dupa cum va ziceam am tevile de apa si scurgerea trase chiar langa locul unde vine pus acvariul,
nu au fost folosite au avut dop.(deci fac ce instalatie imi recomandati)

Nu am decat ideea sa instalez jbl in out si sa o las montata acolo

Mai are cineva tevile trase langa acvariu si ce instalatie ati facut sa schimbati apa repede ???

Salutare si succes cu noul acvariu.
Daca ai tevile langa acvariu poti sa faci un sistem de schimb automat al apei. Ai nevoie de un regulator de presiune de la un sistem de irigatii prin picurare, de la Gardena cu 40-50 de lei, furtun de co2 pentru ca e mai rezistent, overflow pentru a elimina apa acumulata peste nivelul setat de tine.
De la regulator, pe care il conectezi direct la o sursa de apa, pleci cu furtun pana la acvariu cu furtunul de co2 si montezi un robinet mic, gasesti tot de la Gardena, pe care il setezi la cateva picaturi pe secunda. Cate picaturi setezi depinde de cata apa vrei sa adaugi zilnic. Overflow ul poti sa il faci singur din ppr sau pvc.
http://youtu.be/65yVr7DiDls
Alin, de ce nu pui ceasurile Dennerle de la mine. Sunt mult mai profi decat astea. Plus ca ai rezolvat si problema cu stut-ul! Alea au surub special pentru cablul de co2!
In acvariu inca nu dar, poate bag eu una mica sa vad cum e!
Gata cu pozele! Azi e zi de dozaj. Ma pun sa fac cateva teste sa vad cum stam!
.
.
.
.
.

Forum Index » Profile for Laurentiu A » Messages posted by Laurentiu A
Go to: