| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
De vanzare capac acvariu din aluminiu. Pentru acvariul de 120x50 cm. Model tip Juwel. Negru lucios. Are montat ventilator in partea de sus. In plus am mai decupat eu in laterale locasuri pentru inca doua ventilatoare pe fiecare parte, 4x4 cm. Nu contine sistemul de iluminat. Are doua traverse pe care se poate monta orice sistem de iluminat.
Asemanator cu cel din poza, mai putin in partea de sus unde fasia din mijloc este de aceiasi dimensiune cu celalalte doua si nu este pe post de locas pentru sistemul de iluminat. Se pot indeparta cate una, doua sau toate trei foarte usor.
Pentru cine este interesat, va rog PM.
|
 |
|
|
|
Superb!!!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Daca schema va ramane precum cea de mai sus, al treilea perete nu-mi mai are sensul. Pe principiul vaselor comunicante, nivelul in comp. 2 va fi identic cu cel din al 3 comp. Eficient este sa ai un nivel maxim si stabil in prima si a doua camera. Ca sa faci asta trebuie sa pui patru sticle.
Sticla 1 - cat vrei tu de mare, nu conteaza. Sa nu fie lipita de fundul acvariului. 2 cm distanta fata sticla de jos e suficient.
Sticla 2 - aceasta da nivelul in prima camera. Trebuie sa fie lipita de fundul acvariului.
Sticla 3 - identica cu sticla 1. Aceiasi dimensiune. Nu trebuie lipita de fundul acvariului.
Sticla 4 - aceasta da nivelul in camera 2. Trebuie sa fie lipita de fundul acvariului si ca inaltime sa fie mai mica decat sticla 2. Daca vrei sa faci filtrare cu macroalga in camera 2, fa nivelul cat mai sus posibil.
Practic in acest format o sa ai nivel stabil in camera 1 si 2. Nivelul in camera 3 va scadea in functie de evaporare. Aici montezi senzorul de la ATO.
Atentie la nivelul in camera 1. Fiecare skimmer functioneaza in parametrii la a anumita adancime, data de fabricant. Daca o sa faci nivelul prea sus, asigura-te ca o sa mai ai loc in cazul in care o sa trebuiasca sa ridici putin skimmerul din apa. Atentie sa mai ramana loc si pentru surplusul de apa care vine in momentul in care opresti pompa de recirculare.
Vezi poza cu sump ul meu.
|
 |
|
|
Mersi domnu'. Cand vrei sa imi spui si facem si fraguri!
|
 |
|
|
|
Pare frumos acvariul din reactia colegilor. Poate poti sa muti video in alta parte sa ramana accesibil de pe forum.
|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:Foarte fain arata bazinul...
Mersi Cata. Cum merge bazinul tau?
|
 |
|
|
ocean wrote:Eu am doua din ianuarie in 360 l si merg bine, inca nu au fost curatate  dar nu am impresia sa fi scazut flow-ul deci nu pare sa fie nevoie, merg la modul puls si alternativ stanga/dreapta(sau cam asa ceva)
Tu zici de pompele de valuri?
|
 |
|
|
darthradu wrote:Dupa schimbul de apa la fel de repede scade kh-ul?
Nu am reusit sa tin kh-ul doar din schimburi de apa. Chiar si cu 15-20% saptamanal. Plus ca e prea costisitor cu schimburi de apa fata de dozaj.
|
 |
|
|
|
Asta inseamna un consum de prox. 1 dkh KH, 15 ppm Ca si 10 ppm Mg, zilnic.
|
 |
|
|
|
Mersi Iulian. In momentul de fata dozez 100 ml Kh, 11 ml Ca si 9 ml Mg zilnic. Fac solutia din prafuri de la RedSea, conform instructiunilor. Suplimentar cate 4 ml de trace de la Fauna Marin, toate cele trei, in fiecare saptamana. Apa schimb 10% la doua luni.
|
 |
|
|
Stiu...nu e cea mai buna calitate la poze. Oricine vrea sa il vada HD...usa mea e intotdeauna deschisa! Va astept cu drag!
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
Nu inteleg de ce dubleaza pozele. Am selectat de pe mobil cinci poze distincte. Nu e prima oara cand patesc asta! Poate un admin sa verifice asta?
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|