[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Laurentiu A
Forum Index » Profile for Laurentiu A » Messages posted by Laurentiu A
E geniala ideea! De fapt poti sa tai cat vrei din colturile sticla de fund, in functie de debit Poate doar colturile din spate. Si in loc de plasticele alea negre pui fasie de sticla si lipesti bine cu silicon. Nu imi dau seama acum cat de silentios este sistemul dar arata de 100 de ori mai bine ca BA si scapi si de multe tevi.
Uite si partea cu valva.
Eu am folosit acest model cam un an de zile fara nici cea mai mica problema. Chiar la un sistem de schimb al apei prin picurare pentru un acvariu cu discusi. Il folosesc si acum ca overflow de rezerva la acvariul marin. Nu am avut niciodata probleme cu el. Singura conditie este sa ai o etanseizare perfecta. Ca sa ai asta cel mai simplu mod este sa faci tot sistemul din PPR. E teava care se foloseste la apa potabila deci e reefsafe si nu permita sa se depuna nimic pe ea. Se lipeste la cald prin topirea celor doua piese care urmeaza sa fie conectate. Nu ai adeziv si 0 sanse sa traga aer. In partea care trece peste marginea acvariului se da o gaura si se monteaza o valva de sens, valva pentru pompele de aer, ca sa poti amorsa sistemul. Valva o montezi tot prin lipire la cald. Dupa valva pui o bucata de tub flexibil, precum cel de la perfuzie, ca sa poti amorsa sistemul cu gura sau cu o seringa mare. In momentul in care amorsezi sistemul o sa ramana apa pe tub. Daca pui un dop mic pe tub o sa poti observa tot timpul daca mai e apa pe tub. Daca e inseamna ca nu a tras de loc aer prin valva de sens si sistemul e inca armorsat. Oricum din cand in cand poti sa iei un pahar si sa torni putina apa ca sa fi tu linistit.

Pentru partea de alimentare cu apa eu am folosit un regulator de presiune de la Gardena (pentru sisteme de irigatii la picurare), conectat direct la reteaua de apa rece. De la regulator pleci cu furtun subtire, eu am pus furtun pentru sisteme de CO2 deoarece sunt pentru presiune mai mare, pana la acvariu si la capat pui un robinet mic, gasesti tot la Gardena pentru sistem de irigatii prin picurare, ca sa reglezi numarul de picaturi.
Maxim!
Maxim de repede te misti si iese foarte bine. parerea mea e ca merita fiecare banut pe care il investesti in teste si echipamente de calitate. O sa iti faca viata mult mult mai usoara! Ma gandesc la mine de fiecare data cand fac un test de nitrati si eu vad o culoare si sotia alta!
Chiar urmaresc cu placere proiectul asta! Stai linistit! Tot un bazin plin de SPS o sa ajunga! la cum te vad nu ai sansa de scapare!
Si pantofarul si frizerul trebuie sa isi castige painea.
Desii nu am doua maini stangi am invatat ca unele lucruri mai bine le lasi pe mana celor care fac asta zi de zi.
Chiar imi pare rau Shubi ca nu ai facut poze la tot proiectul lampii pentru mine. Nu cred ca mai era cineva care sa vrea sa se mai chinuie singur. Totul chiar a fost gandit bine de la inceput si executat fara improvizatii. Dar na cand ai cu ce...cncist de frunte

Asa arata acum
arata asa
Intrebare pentru cine a avut sau are Elegance coral (Catalaphyllia jardinei). Cum reusesc sa repun pe picioare un Elegance care nu se mai deschide complet?
Mare multam! Asta se intampla daca nu citesti instructiunile.

by koala: S-a rezolvat!
De editat vad ca nu mai pot, nu am butonul activ. Poate sa ma ajute un coleg cu ceva mai multe drepturi? Multumesc
Cred ca am gresit din nou cand am pus link ul la filmulet. [youtube] + link sau treci link ul intre paranteze?
Facem saptamana asta o tura de coaste sigur! Vine si mama soacra cu o Cadarca de Minis direct de la podgorie... Mmmm
Te anunt din timp sa nu te apuci de alte treburi!

Cutia e "atingerea" sotiei!
Ma bucur nespus cand se implica! Mai sa o invat sa schimbe apa si atunci sunt un om pe deplin implinit!
Si ca sa fie apa destula dar si estetic...
Si cu ATO functional
Si o poza
Vrem sa ne prinda ziua cea mare cu schimbari mari. Am rearanjat pietrele! Nu ar fi iesit asa bine fara ajutorul tau Shubi! Inca o data multumesc! Si multumesc si lui alexiumihai pentru schema de ATO! A iesit exact ce trebuie!

In sfarsit acum ca pietrele sunt fixate bine pot sa incep sa lipesc coralii! Lampa cu LED, made by Shubi, face minuni la cum cresc coralii!
Mai un pic si facem un an! smilie

Forum Index » Profile for Laurentiu A » Messages posted by Laurentiu A
Go to: