[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 375L Discusi inceput setup - putin ajutor daca se poate  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
topbalti
Junior member

IP:

Am inceput prin am achizitiona urmatoarele de la aquadec (sper sa fie o alegere buna ... va tin la curent):

Acvariu: 375 l 1500x500x500
Suport
Iluminat: Capac 6x T5 54W + coolere - neoane jbl (stiu ca este multa lumina pentru discusi dar ... sa fie poate ma ia creatia)

Urmatoarele sunt pe lista dar inca nu am luat nimic si aici poate ma ajutati voi..

Filtre externe - 2X jbl e1501 greenline
Incalzitot extern Eheim Jager 300 W
Substrat Manado JBL simplu fara nimic sub el , sa pun 8cm
Pompa jbl in out - deoarece am trase tevile si scurgere chiar langa acvariu

Nu vreau CO2 sper sa mearga si fara macar o perioada plantele (poate in vara).

In rest maruntisuri asa ca vreau sa ma ajutati cu cele de mai sus daca am citit bine pe forum si am ales corect si alte sfaturi pentru
un incepator (am mai avut vivipari si scalari dar acum 15ani)

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Djmensiunile destul de bune , inaltimea e destul de mica nu strica sa fie de 60 cm pentru discusi, trebuie luat in considerara ca substratul iti mai ia din inaltime ,ori deja 50cm e putin si tu vrei 8cm substratul vei avea o coloana de sub 42 cm - nu o sa-l umpli pana sus ;alt sfat deocamdata - daca ramai pe discusi sa aiba peste 10 cm altfel in plantat vor ajunge doar incercari de discusi mai mult sau mai putin reusite , deci pentru plantat cat mai mari, la plante va trebui sa te gandesti la cele care suporta 30 de grade .
[Email]
topbalti
Junior member

IP:

Mda, nu stiu daca mai pot schimba ceva la acvariu ieri daduse-ra comanda de sticla deci era in lucru asa caa....sper sa fie ok si asa.
Acum marea nedumerire a mea este daca sa iau filtre externe e1501 greenline 2 bucati si daca vor face fata.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eu as zice ca fac fata foarte bine
Daca mai pui si niste material filtrant de calitate, e super.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/12/2014 19:30:44

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
topbalti
Junior member

IP:

material filtrant de calitate ?? astept sugestii ca aici am capul plin de infromatii dar nimic clar.
poate o configuratie pentru cele doua filtre daca spui ca sunt ok.

astept sa notez pe fiecare raft in parte

aa deci filtru intern nu mai am nevoie sunt suficiente cele doua?
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Daca vin filtrele cu micromec (niste bile albe poroase), poti sa le pastrezi.
Dupa care, eu as inlocui restul cu materiale dintre urmatoarele trei: eheim substrat pro, seachem matrix, ada bio rio. Bine, astea nu-s batute in cuie, poti cauta si ceva mai ieftin, precum sera siporax. (dar cele trei sunt topul)
Daca vrei, cate un burete pentru o filtrare mecanica (dar nu pierde mult spatiu cu bureti).

Cred ca ai putea lasa si internul, doar pentru filtrare mecanica, cu bureti fini (caz in care in externe lasi doar material biologic).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
dinu
Member

IP:

In primul sertar pui burete si eventual perlon, iar urmatoarele sertare siporax(acesta trebuie sa fie de calitate, ce gasesti in magazine nu prea este).
Ca sa ai NO3 cat mai mic poti sa folosesti matrix, insa problema este ca are nevoie de flow mic adica 200-400l/h.
Daca poti sa reglezi la filtru debitul este perfect.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

dinu wrote:In primul sertar pui burete si eventual perlon, iar urmatoarele sertare siporax(acesta trebuie sa fie de calitate, ce gasesti in magazine nu prea este).
Ca sa ai NO3 cat mai mic poti sa folosesti matrix, insa problema este ca are nevoie de flow mic adica 200-400l/h.
Daca poti sa reglezi la filtru debitul este perfect.

Perlonul se va colmata repede si va fi nevoie sa umbi la canistre des, ceea ce nu e indicat.
De unde sa i a Siporax de calitate daca nu din magazine, din piata sau de pe luna?
Sfatul lui Stefan este cel mai k.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
dinu
Member

IP:

Siporaxul din magazine nu este foarte poros si cred ca poate sa caute pe net, sa intrebe cine are de vanzare.
Insa glumim un pic.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

dinu wrote:siporax(acesta trebuie sa fie de calitate, ce gasesti in magazine nu prea este).

Eu n-am inteles-o pe asta. Sera Siporax este un produs, acelasi peste tot. Care este diferenta de calitate dintre Sera Siporax si Sera Siporax?

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
topbalti
Junior member

IP:

Va multumesc pentru informatii sau notat , tocmai ce am comandat cele doua filtre
cred ca la cel intern renunt momentan din lipsa de timp .... daca ma intelegeti.
Cand vor ajunge bajbai prin ele si apoi daca mai am nelamuriri va terorizez iar cu intrebari
referitoare la filtre.

Acum referitor la incalzitorul ales de mine "Incalzitot extern Eheim Jager 300 W" credeti ca este ok ?
pot face cu el 30grade? sau sa iau altceva.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eheim Jager sunt unele din cele mai bune incalzitoare de pe piata.
Cel de 300W ar trebui sa faca fata, dar bineinteles conteaza diferenta de temperatura al mediului ambient (camera in care tii acvariul) si temperatura pe care vrei sa o faci in bazin.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
topbalti
Junior member

IP:

ok il iau pe acela acum...astazi am luat niste ''radacini desert'' scria pe ale in germana din horbach, cu pesti pe eticeheta, sunt ok sau trebuiesc fierte?
si vreau sa prind una de acvariu (cand va veni) cu ventuze cu ceva dar nu imi dau seama cum prind ventuza de lemn. daca aveti ceva sfaturi...
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Pune o poza sa vedem cioata...dar daca scrie pe eticheta ca e destinata acvaristicii, ar trebui sa fie ok.
Oricum, poti sa-i tragi o fiertura (asta va ajuta si sa se imbibe mai usor si sa nu pluteasca).

Ce fel de ventuza ai? Daca poti, trece un fir de nylon prin ea si legi lemnul cu acest fir.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
topbalti
Junior member

IP:

sper sa se vada ....
[Thumb - IMG_20141222_093942.jpg]

[Thumb - IMG_20141222_093817.jpg]

[Thumb - IMG_20141222_093810.jpg]

[Thumb - IMG_20141222_093829.jpg]

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Sunt bune pentru acvariu

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Laurentiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Cu mopanul sigur nu vei avea probl de scufundare...cu red moor da,insa se va scufunda si el in cateva zile ( pana atunci poti pune o piatra peste ele sa le tina,nu e nevoie de nici o ventuza ) De notat ca lemnele astea NU necesita fierbere...este de ajuns sa le speli bine si atat.Taninul care va iesi din el nu e periculos,asa ca stai relax ;)

120 x 50 x 50 este dimensiunea ideala pt un acvariu plantat zic eu.Nici prea mare nici prea mic,insa pentru discusi este su siguranta mic.
Este deajuns momentan desigur,pana vor creste...ai sa vezi cand o sa creasca ca ti-ai fi dorit de macar 150 de cm acvariul

Uite un model se setup simplu si de effect care ma bate pe mine gandul sa-l fac si unul plantat usor care aparine unui coleg,Adrian Roman.
Ambele sunt frumoase,ambele au farmecul lor...tu nu trebuie sa-l faci la fel insa poate ca te ajuta un pic sa-ti creezi o imagine de ansamblu.

[Thumb - 1.jpg]

[Thumb - 10846498_10202121310953264_8056426975041825722_n.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2014 16:11:46

topbalti
Junior member

IP:

Pai atat are 150x50x50 ... si multumesc de raspuns cu buturugile.

Cea din prima poza as dori sa o prind cu ventuza de geam dar nu prea stiu cum sa prind ventuza de ea ... si daca va sta doar intr-o ventuza.
Aveti vreo idee...

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2014 17:01:02

[Email]
Taz
Membru de baza

IP:

Dai gaura in lemn si prinzi de ventuza cu colier de plastic(soricei), simplu si eficient.
[Email] [Yahoo!]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

[quote
Este deajuns momentan desigur,pana vor creste...ai sa vezi cand o sa creasca ca ti-ai fi dorit de macar 150 de cm acvariul

Si absolut mai inalt, mai ales ca vrea substrat gros
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: