Poate ar trebuii sa incep un topic nou gen "ce sa nu faci cand te apuci de un acvariu marin". Nu de alta dar se spune ca e mai bine sa inveti din greselile altora!
1. Nu produce apa de osmoza in camera unde ai acvariul daca ai parchet in acea camera!!! Chiar daca juri ca nu adormi inainte sa fie plin recipientul!
Se face ca am o gaura in peretele dintre baie si camera unde am acvariul pe unde am adus furtunul pentru apa de la sistemul de osmoza, direct in acvariul pentru completare. Chiar daca am incercat sa fiu atent, am adormit de cateva ori! Ce sa faci daca de acvariu te ocupi seara tarziu dupa job!

Nu parchetul umflat putin ar fi fost marea problema ci faptul ca sub parchet am polistiren extrudat de 2 cm si parchetul vechi. Ceea ce ma duce la a doua greseala!
2. Fa un soclu stabil si durabil pentru acvariu, sau mai bine spus pentru corpul acvariului.
Eu nu am avut rabdare si timp sa fac asta desii am stiut ca ar putea sa nu reziste parchetul, mai ales daca il uzi de cateva ori si il slabesti! Bine, nu m-am gandit niciodata ca o sa inund camera de zi!
Si iata ca pana la urma sunt fortat sa fac lucrurile asa cum ar fi trebuit facute! Din pacate acum e de 100 de ori mai mult deranj decat atunci cand amenajam tot apartamentul!
Ieea e ca acum cateva zile un picior de la corp a trecut prin parchet. Minune e ca nu a cedat de tot parchetul ca altfel tot acvariu ar fi fost pe podea. Imediat am sunat mobilizare generala si am reusit sa mutam acvariul. Golit de jumatate, demontat orice greutate suplimentara, inclusiv sump-ul, am tras acvariul din zona afectata. Un mic truc aici! Daca pui sub fiecare picior cate o bucata de pefeleu, acela subtire care se foloseste la inchis partea din spate a dulapurilor, aluneca ca uns tot corpul. Noi l-am tras cu chingi pentru securizat marfa. A fost chiar usor.
In momentul de fata sunt inca in santier. Am scos tot parchetul din bucata unde era acvariul, pana la placa de beton, si am turnat un soclu de beton peste care am pus gresie mai groasa. Dupa asta schimb numai bine si parchetul vechi. Pe viitor daca D-ne fereste se mai intampla ceva asemanator o sa pot schimba parchetul fara sa mai mut acvariul.
Si cateva poze: