Message |
|
Foarte frumos argumentat raspunsul tau 
|
 |
|
Latimeria chalumnae este considerata cea mai veche specie in viata?
Se numeste "o fosila vie" deoarece se credea ca specia a disparut acum milioane de ani, pe vremea dinozaurilor...pana cand a fost redescoperita in stare vie in 1938.
Este considerat cea mai veche specie cunoscuta pana la aceasta data, specie despre care se credea ca a aparut acum 350 milioane de ani si a disparut in perioada Jurasicului, in urma cu 150 milioane ani...asta pana cand a fost descoperita in Africa de Sud. De atunci au mai fost pescuite accidental in apele din Indonezia, Kenia, Madagascar, ultima fiind capturata in 1998.
Cantareste in jur de 80 Kg si aproximativ 2m lungime. Un amanunt nemaintalnit la nici un alt animal , este faptul ca Latimeria chalumnae prezinta o articulatie la craniu, care le permite ca partea frontala ca capului sa se ridice , permitandu-i astfel sa se hraneasca cu pesti mari. Deasemenea au aripioare inotatoare care aduc cu niste membre si o coada unica terminata cu 3 astfel de lobi, fapt care ne face sa credem ca este stramosul, reptilelor din ziua de azi.
Oamenii de stiinta cred ca unul din motivele pt care aceasta specie a reusit sa supravietuiasca, este faptul ca isi pot incetini metabolismul oricand, scufundandu-se in zonele adanci ,slab populate si minimizandu-si necesarul de hrana.
Latimeria Chalumnae
Anatomie
Marjorie Courtenay-Latimer cea care a descoperito in 1938
Daca mai stiti chestii interesante despre pesti, postati aici 
|
 |
|
Cauta-ma pe Yahoo Mess..iti pot da niste pagini scanate in care iti arata cum sa amenajezi acvariul pas cu pas.
ID - bleed_911
|
 |
|
Ratacindu-ma pe internet printre poze, linkuri si diferite adrese web, am ajuns pe o pagina cu un articol despre "Peste cu fatza umana"
Nu stiu daca este real sau "photoshopat" dar m-a facut sa-mi pun intrebarea daca voua vi s-a intamplat sa obtineti voit sau accidental pesti hibrizi. Ce ati facut cu ei?
Am citit ca este un fenomen foarte intalnit in acvariile cu cichlide americane... la killie si la alte cateva specii.
Si..inca o intrebare...care credeti ca este motivul pentru care in salbaticie nu intalnim hibrizi decat foarte rar, dar in acvarii fenomenul este foarte frecvent?
|
 |
|
Modeulul capacului este ca cel din linkul lui Mitica doar ca al meu nu este suficient de inalt incat sa pot pune un ventilator.
Mucegaiul apare pe sipcile de lemn care se sprijina pe geamul acvariului. Acelea nu sunt lacuite ...si nici nu am chef sa ma apuc sa le lacuiesc
Ma intreb daca nu exista prin magazine o solutie ceva contra mucegaiului sa le ung repede si sa nu mai fiu nevoit sa stau sa se usuce...
Autocolantul n-am cum sa-l lipesc acolo.
|
 |
|
Felul in care este construit nu-mi permite sa montez un ventilator.  Mirosul nu vine sigur de la apa.
|
 |
|
S-a mai scris pe forum....
Filtre interne (powerheads)? folosesc o pompa centrifuga ce absoarbe apa printr-un burete sau un mediu filtrant. Acest gen de filtre genereaza un curent mai mare de aer decat cele de tip burete. Sunt preferate pentru acvariile mici si sunt folosite impreuna cu filtrele externe ? canistra in acvariile mari. Cand sunt folosite cu un filtru de substrat permit o filtrare mecanica mai buna.
Avantaje: pret moderat, varietate de medii filtrante ce pot fi introduse in ecipientul de filtrare.
Dezavantaje: curent mare de aer, neadecvate pentru acvariile mari.
Apa se schimba. Odata pe saptamana schimbi cam 20-25% din apa, procent care poate varia in functie de numarul pestilor si de cat de mult ii hranesti si cu ce. Daca se evapora poti sa si completezi o cana de apa pe zi, nu-i nici o problema.
Succes cu acvariul  Eu iti recomand o pereche de vivipari.Se inmultesc foarte repede...asa ca din puii lor poti sa mai opresti 2-3 care sunt mai frumosi. Nu te calici sa-l suprapopulezi...nu arata deloc bine un acvariu suprapopulat. Nu te linisteste agitatia aia din acvariu pe care o fac 30 de guppy... mai placut este sa urmaresti 2 pestisori  Eh...dar ce zic eu....o sa te convingi pe parcurs 
|
 |
|
In interiorul capacului de la acvariu au aparut pete de mucegai verde. De cand functioneaza incalzitorul setat la 26 de grade, se face condens mare si cred ca din cauza asta a aparut. Ce pot face sa scap de mucegai? Sa dau pe lemn cu vreo substanta ceva? Ma deranjeaza ca atunci cand ridic capacul sa hranesc pestii se simte si un miros urat si nici nu e prea placut la vedere. L-am curatat dar apare la loc si este si cam incomod de curatat pentru ca trebuie sa dau capacul jos...nu vreau sa cada in apa. Este periculos pentru sanatate? Eu habar n-am.
Deci....ce sa-i fac?? Nu-l mai suport, ma deprima :--)
|
 |
|
pai tu nu sti ce vrei !?!  Hotareste-te, calculeaza-ti niste dimensiuni in functie de locul unde vrei sa-l asezi, apoi aplici formula pt calculul volumului si afli cati litri...Sfaturi dupa aia
|
 |
|
Mie mi se par frumoase si nu-mi provoaca nici un fel de repulsie  . Am vazut cateva documentare despre ele si pot spune ca au un comportamnet fascinant, cel putin in salbaticie.
Asa cum putem accepta canibalismul la pesti si comportamentul extrem de violent in unele cazuri fata de membrii aceleasi specii...la fel de bine putem accepta si "micile" tarantule care sunt inofensive atata timp cat nu sunt provocate.
|
 |
|
errrrrr Froggy banuiesc ca nu ai o specie veninoasa, nu? 
|
 |
|
 )
|
 |
|
De ce acvariul impartit in 2? Nu se inteleg impreuna? Si eu am auzit ca se pot hrani cu pesti... asa ca pana la primavara cand apar insectele te descurci tu  Bineinteles le dai hamsii si crap de la piata nu pui de nigro :rulez:
Astept poze 
|
 |
|
eu sunt 90% convins ca e vorba despre carasi aurii :bravo:
Uite aici cat de mari pot creste
Sfatul meu este sa incerci sa-i donezi la un petshop. In bolul acela nu le poti asigura minimul de conditii, nici nu are loc un filtru. Sau iti poti lua un acvariu separat pentru pesti iar bolul il folosesti ca obiect decorativ. (mai ales acum ca vine Craciunul...niste conuri de brad, crengute, cateva globuri mici...si iese ceva superb) 
|
 |
|
Offtopic....ai putea sa incerci sa protejezi cablurile cumva...(teava subtire PVC, furtun transparent etc.)
Si ca tot veni vorba..cineva care se pricepe sau care a avut neplacuta experienta....ar putea sa-mi spuna si mie ce se intampla exact daca in timp ce sunt plecat de acasa unul din cabluri se deterioreaza si curentul electric ajunge in apa? M-ar interesa cel mai rau scenariu
Dar daca se intampla in timp ce ma balacesc cu mana prin acvariu? Se lasa cu coliva sigur? :sic: Eu am o fobie legata de incalzitor...mi-e frica sa nu-l sparg din greseala in timp ce fac curat in bazin si sa raman ranjit
* intrebarile sunt cat se poate de serioase va rog nu faceti misto 
|
 |
|
O solutie pt cei care vor un background si din divere motive nu vor sa incerce un background "de interior" in acvariu, le recomand un background din....hartie creponata  Gasiti in carrefour, la doar 10-15 mii hartie creponata de diverse culori(eu recomand neagra)...dimensiuni 200 * 60 cm. O lipiti cu scotch pe geamul din spate..si asta e  Arata f bine, mult mai bine decat backgroundurile "speciale" cele cu plante desenate.
|
 |
|
sper ca esti absolut sigur ca ai o pereche si nu-s 2 masculi ... 
|
 |
|
Ce se întâmpl? când aceast? pozi?ie devine perfect vertical? ?i se "oblicizeaz?" .. da' invers (adic? burta în sus pentru scurt timp, pe?tele se las? pu?intel transportat de curent ?i timp de vreo 3 secunde î?i ignor? confra?ii care-i mai dau câte un ghiont)?
Si eu am observat asta la pestii mei cand cresteam sumatrani. Faceau asa de obicei seara dupa ce ii hraneam bine. Cred ca este un fel de a se relaxa ceva de genul asta  La inceput credeam ca din cauza la prea multa manacare fac asa, dar apoi vedeam cum isi revin dintr-o data si se comporta perfect normal.
Ai sa mai observi mici lupte intre masculi, se tin bot in bot si se invart, se imping minute in sir ....este tot o joaca, un fel de "hai sa ne masuram fortele" In timpul acestor lupte capata un colorit superb, niste culori foarte aprinse! Sper ca stii sa recunosti masculii de femele(sunt mai mici si botul si aripioarele dorsale colorate cu rosu aprins)
Eu am avut doar 5 sumi si observasem ca unul din ei preluase conducerea cardului, unde se ducea el il urmau toti. Tu zici ca ai aproape 25 si un acvariu suficient de mare...sunt curios daca ai tai umbla toti intr-un card sau daca s-au format gasti mai mici.
*Froggy stiu ca_creste si cichlidae. Sper ca asta sa fie urmatorul pas si la tine  E bine ca ai inceput cu niste pesti mai comuni , dar crede-ma adevaratele "spectacole" in acvariu ti le ofera cichlidele. Spun asta pentru ca am vazut ca esti atent la comportamentul pestilor. Multi nu se uita la comportament in detaliu ci atunci cand privesc un acvariu vor sa vada o multime de pesti colorati in toate culorile care alearga de colo-colo. 
|
 |
|
Parerea mea este ca Macropodus Opercularis este un peste cu un colorit foarte frumos, la fel si Leeri. Oricum frumusetea unui peste nu consta in cat de colorat este. Eu zic ca in cei 65 de litri pe care ii ai la dispozitie cele 2 perechi sunt super suficiente, ca sa nu zic multe. (se fac destul de mari la maturitate, Leeri ajung la 12 cm)
...si daca tot ti-ai populat acvariul cu gourami eu zic ca nu are nici un rost sa ii amesteci cu vivipari.
|
 |
|
Cred ca m-am grabit eu cu remarcile...uite, la backgroundurile din spuma mie nu-mi place culoarea, dar daca stau sa ma gandesc probabil ca pozele sunt facute cand decorul era inca "prospat" si n-au apucat algele sa il acopere cat de cat.
Sper sa reusesti sa-l repari, imi dau seama ca te-ai chinuit ceva la realizarea lui si e pacat de munca. Cata spuma ai folosit ca sa faci backgroundul? Adica cam cat dintr-un spray
|
 |
|