Message |
|
Eu zic sa nu te mai complici sa-l lipesti. Sfatul meu ar fi sa-l refaci complet si cine stie poate de data asta iti va iesi mai bine  Sincer mie nu mi se pare deloc un decor reusit si clar nu merita efortul de a-l repara .
Daca totusi vrei neaparat sa incerci sa-l lipesti si eu ti-as recomanda sa-l lipesti cu silicon de acvarii si cine stie poate tine pana-n primavara 
|
 |
|
pune un boloboc pe acvariu poate e masa inclinata
|
 |
|
La mine cand dau click pe primul link imi apar 2 catfish bot in bot, iar la al 2 lea link apar niste oscari hranindu-se. Oricum nu asta e important , m-am uitat prin pozele din albumul tau si am gasit cele 2 poze la care te referi. Intr-adevar la rezolutie mare sa vad icrele. Putin cam ciudat ca au depus pe piatra asa "la vedere" din ce am observat eu si din ce am citit nigro depun de obicei in locuri mai ferite. E bice ca le vezi evoluand....asta daca nu le muta in urmatoarele zile
Folosesti puii ca "feeder fishies" pentru oscari?
|
 |
|
_ wrote:pestii ocnasi mananca melcii, ii musca apoi ii scot din cochilie sau ii inghit daca sunt destul de mici. daca vrei sa-i hranesti cu melci ma intreb ce se poate face cu atatia pui de peste pe care nu-i doreste nimeni, mai ales ca adulti. e ca si cum ai da stridii oamenilor, ii pui pe fapte
Ai mei nu mananca melci...i-am tinut impreuna cu niste pui de Pomacea (cei galbeni) si nici nu-i baga in seama.
Iar pestii se inmultesc chiar daca nu-i hranesc cu melci...si oamenii la fel...fara stridii  Nu-ti inteleg rationamentul, sau vrei sa zici ca melcii si stridiile sunt afrodisiace sau ceva de genul asta ? :sic:
|
 |
|
cred ca ai gresit linkurile ....
Ai nigro cu oscari in acelasi bazin? Cum se inteleg?
|
 |
|
Oscarii au dinti?
|
 |
|
Nasol cu file hostingul asta
Aici sigur merge :
dans 1
si
dans 2
|
 |
|
Merci de oferta  ...sper sa fac rost pana duminica, ma gandesc sa ma duc la un pet shop sa iau de acolo, doar ca e cam penal :-)
Pentru cei curiosi aveti aici 2 filmulete facute de mine cu "dansul nuptial" la Cichlasoma Nigrofasciatum :
Dans 1
Dans 2
Sper ca nu mai e nimeni cu dial-up, nu?
:-P
|
 |
|
Am in acvariu un ancistrus care este ignorat de nigro, dar care la randul lui ignora algele maronii  Ori s-a invatat cu spirulina & legume, ori pur si simplu nu-i plac.
Intr-adevar ar fi buni niste melci maronii, am mai avut probleme cu alga asta si stiu ca faceau o treaba fff buna , dar ironia sortii in timp ce altii sunt invadati de ei ... eu n-am de unde sa fac rost de melcii maronii :-)
|
 |
|
Probabil ca as putea gasi raspunsul la intrebari pe forumul acela, dar este atat de multa informatie incat ma pierd p`acolo
Problema este ca am cam exagerat cu iluminatul in ultima perioada, am tinut instalatia aprinsa mai mult timp decat de obicei ca sa urmaresc ce se intampla prin acvariu, si nici n-am schimbat apa de aproape 2 saptamani... (am zis sa nu-i deranjez  ) ..... si mi-au aparut alge maronii pe un anubias si pe buturuga  (......si nu stiu daca sa actionez cu schimburi de apa dese 
|
 |
|
Da` chiar ca-i o moda in ultimul timp cu discusii astia  Discus si mopan cu covoras de plante e deja o sintagma folosita in aproape orice thread  )
Gusturi si gusturi, fiecare le stie p`ale lui.
Razvan am si eu o intrebare... ce te face sa spui :
am declarat ca sunt antidiscus ... in acvarii normale
Nici mie nu-mi plac, sunt prea lenti si intens colorati pt gusurile mele, dar nu inteleg dc zici ca nu-s potriviti pt acvarii normale.
|
 |
|
La 4 zile dupa ce au aparut icrele, perechea le-a mutat sub o alta ascunzatoare, pe care au pregatit-o inca din prima zi si pe care probabil o considera mai "safe". Ca fapt divers, le-au mutat noaptea, dupa ce am stins lumina in bazin. Se pare ca s-au descurcat de minune in bezna totala, fara nici un moonlight... Deja incep sa prinda forma, au o mica codita si se misca, cred ca in 2 zile maxim, vor aparea puii care vor putea inota.
Femelei i-a disparut pata galbena de pe abdomen, in schimb masculul a capatat o nuanta f misto de roz-pal pe operculi  Este singurul care imi ataca mana daca ating apa sau daca apropii degetul de geamul acvariului  Si e destul de convingator cand o face, aproape ca se loveste cu capul de geamul acvariului cand ataca  Femela este mai sfioasa, se retrage imediat in ascunzatoarea unde isi tine icrele.
Plini de surprize pestii astia  Ca de altfel majoritatea cichlidelor.
Am si eu cateva intrebari:
- exista vreun articol pe forum despre -etapele dezvolatarii icrelor- ? sau vreun link la un site ceva daca are cineva sa mi-l dea si mie : )
- in timp ce perechea are grija de icre, se mai fac schimburi de apa?
|
 |
|
Vineri si sambata pestii s-au ocupat exclusiv doar de mutatul pietrisului prin acvariu, hranindu-se foarte putin. Ieri seara i-am vazut in timpul unui dans nuptial, pe care am reusit sa-l si filmez  . Se prindeau de buze si se invarteau asa bot in bot minute in sir. Am mai vazut faza asta si la sumatrani, doar ca acolo era vorba de 2 mascului, care se jucau astfel pt a-si masura fortele.
Aici se poate observa pata galbena de pe abdomenul femelei care apare in timpul perioadei de reproducere:
Azi dimineata am observat intr-un ghiveci icre si femela care statea acolo ventilandu-le. Nu-s foarte multe, maxim 150-200 as zice. Masculul nu are nici o treaba, sta retras undeva dupa niste pietre si nici nu baga in seama "cuibul". Ciudat....nu a fost niciodata asa linistit. Sper sa nu fie ceva grav
Poate e doar obosit

|
 |
|
nu mi-a raspuns nimeni la :
inca ceva...daca incerc sa fac poze in rezolutii mai mici 640 * 480 sau 1600 * 1200 timpul de expunere este mai mic? eu toate pozele pana acum le-am facut pana acum 2048 *1636 (maxim)
Nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie sau daca am spus vreo tampenie, nu ma pricep deloc
Daca nu am posibilitatea de a seta timpul de expunere, pot face altfel astfel incat sa fie mai mic si sa pot fotografia obiecte in miscare fara sa apara dungile acelea sterse?
|
 |
|
Da chiar, nu-i nici o disputa  Fiecare a folosit ce avea la indemana sau ce a crezut de cuvinta ca se potriveste mai bine. Important este sa iasa ceva care sa fie placut si pt tine dar in acelasi timp sa nu deranjeze locatarii bazinului. (o lumina prea puternica de exemplu, sau io stiu, un joc de lumini ceva  )
Iar lumina lunii, cel putin in poezii e albastra 
|
 |
|
inca ceva...daca incerc sa fac poze in rezolutii mai mici 640 * 480 sau 1600 * 1200 timpul de expunere este mai mic? eu toate pozele pana acum le-am facut pana acum 2048 *1636 (maxim)
Nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie sau daca am spus vreo tampenie, nu ma pricep deloc 
|
 |
|
Am o camera Olympus C-130 Zoom cu care fac niste poze superbe, peisaje, portrete, si ziua si pe timp de noapte(in modul program auto) , dar nu reusesc deloc sa fac deloc fotografii clare pestilor  Imi apar numai niste dungi sterse, din 20-30 poze abia daca iese una cat de cat clara. Meniul este destul de saracacios, nu am acces la "timp de expunere, deschidere diafragma etc"... Am incercat diverse moduri dar nu am gasit nici una buna. Macar spuneti-mi care credeti ca este modul cel mai bun pt a poza acvariul, din optiunile :
-program auto
-self portrait
-night scene
-landscape
-landscape + portrait
-portrait
Mai am un meniu WB (nu stiu ce inseamna) unde arata stilizat un
-soare
-nor
-bec
Ce combinatie imi recomandati sa incerc? Stiu ca este cam aiurea intrebarea mea...dar cine stie cineva poate a avut camera asta sau un alt model asemanator.
*n-am manual la ea si nici pe net nu gasesc  , iar reviewurile pe care le-am gasit sunt doar in scop comercial, cu date tehnice fara tips & tricks 
|
 |
|
Astazi m-am intors acasa cu un mascul nigro mai micut, apropiat de talia femelei. Se pare ca am avut in sfarsit noroc  Inoata impreuna, se hranesc si nu sunt absolut deloc agresivi unul cu celalat. 
|
 |
|
O pereche de Cichlasoma nigrofasciatum in 60 de litri sigur nu este o optiune buna, ti-o spun din experienta. De obicei masculul in cateva ore!! de la introducerea in bazin devine "proprietarul" iar femela un simplu "chirias" care trebuie sa se multumeasca cu cateva zone ale acvariului. Sunt niste pesti foarte teritoriali, au nevoie de ascunzatori, si de mult spatiu de "alergatura". Ori in 60 litri nici nu se poate vorbi de asa ceva. De mai multe specii de cichlidae nici nu se poate pune problema
Mai bine ia-ti un acvariu mai mare pt C. Nigrofasciatum sau alte cichlide si pe asta de 60 litri tine-l pt pui  ...ca nici nu sti ce pierzi  ) Cichlidelor la place apa dura, dar daca esti dispus sa investi ceva $$ in kituri speciale pt masurarea acestor valori sunt sigur ca in scurt timp vei putea obtine un echilibru 
|
 |
|
interesanta ideea, dar nu cred ca reusesti sa le spargi in fasii subtiri asa cum vrei tu.  ...sau stii vreo metoda ceva?
|
 |
|