[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce pesti sa mai pun in acvariu?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Horatius
Junior member

IP:

Salut,

Situatia sta cam asa: acvariu 75 litri nominal, 65 litri efectiv. In prezent 2 macropodus opercularis cam la 5 cm, 2 trichogaster leeri cam la 5 cm, filtru AquaClear 50 (pentru acvarii intre 20 si 50 galoane, deci pana la 189 litri).

Problema mea: vreau inca vreo 2 pesti mai colorati care sa faca contrast cu cei 4 pe care ii am care au culori cam sterse (macropodus, ca petele negre de la leeri sunt nonculori). M-am gandit la niste platy. Voi ce mi-ati recomanda?
razvan
Membru banat

IP:

personal ti-as recomanda sa bagi substrat si plante cu frunze subtiri.
filtrarea as cauta sa o "determin" sa nu produca curenti prea puternici in apa (leeri si macro nu au nevoie de oxigenarea - aerarea apei, de filtrare insa, DA) si eventual pe linga neoanele pe care (presupun ca ) le ai mai adauga si un aquarelle, sa scoata si mai in evidenta culorile pestilor....

SI ATIT...

later edit...
DACA SI MACROPODUS (uneori denumit si PESTELE PARADIS) NU E COLORAT

este insa posibil sa fie ceva ce-l deranjaza, si atunci "se spalaceste"
Horatius
Junior member

IP:

Substrat am. Plante am 1 tufa de hygropila si 2 tufe bacopa monieri pe care cred ca o sa le desfac sa mai fac inca una. Lumina am 1 tub Philips TLD 830 care merge cam intre 10 ore pe zi si 12 ore. Au inceput sa apara ceva alge maro pe frunze, insa nu e mare problema. Curentii de aer nu par a-i deranja pe pesti, acestia plimbandu-se des in locul unde pica apa de la filtru.

In ultimele 2 saptamani macropodus pare ca s-au mai colorat putin, aparent fara nici un motiv, hrana fiind aceeasi, schimbarile de apa aceleasi (1/3 pe saptamana). Acum le-am luat sera vipan, poate se vor mai colora, dar si pana acum le dadeam fulgi doar ca de la nutrafin.
razvan
Membru banat

IP:

Horatius wrote:In ultimele 2 saptamani macropodus pare ca s-au mai colorat putin, aparent fara nici un motiv,

"aparent" se pare ca incepe sa-i convina conditiile de mediu... apa se "aseaza"
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca Macropodus Opercularis este un peste cu un colorit foarte frumos, la fel si Leeri. Oricum frumusetea unui peste nu consta in cat de colorat este. Eu zic ca in cei 65 de litri pe care ii ai la dispozitie cele 2 perechi sunt super suficiente, ca sa nu zic multe. (se fac destul de mari la maturitate, Leeri ajung la 12 cm)
...si daca tot ti-ai populat acvariul cu gourami eu zic ca nu are nici un rost sa ii amesteci cu vivipari.

image
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sint suficienti pestii aia. Cresc destul de mari. As mai pune un tub de 18 W - Aquarelle si as planta bine acvariul.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: