Message |
|
HUmanFace wrote:si ciclul azotului nu-l gasesc.
In stanga sus, la Link-uri utile
|
 |
|
Se pare ca la tine este vorba de gris. Uita-te aici si identifica boala daca poti. Tratamentul il gasesti dand click pe poza.
Oricum, la tine vad dezastru si esec total. Pestii pe care ii ai sunt total incompatibili.
|
 |
|
nino2715 wrote:am trei red belly pacu ,la doi dintre ei au pe tot corpul puncte albe si nu mai mananca deloc Ma poate ajuta cineva ce sa fac
In primul rand trebuie sa ne dai cateva detalii legate de acvariul tau, volum, filtrare, substrat, ceva teste la apa daca ai si altele.
O poza ar fi de mare ajutor.
Te rog sa nu postezi in n topicuri acelasi lucru. Ti-am deschis eu un topic nou, unde putem vorbi despre problemele tale
|
 |
|
Tu postezi numai de dragul de a posta?
Ai avut curiozitatea sa te interesezi cat de cat de pestii astia? Sa citesti pe sait articolul acesta? Dar topicul acesta?
|
 |
|
Of, daca ai cauta putin, ai gasi exact ce-ti voi spune.
Nu se recomanda introducerea in acvariu a plantelor indigene, din doua mari motive: bolile, bacteriile pe care le poti introduce in acvariu si faptul ca plantele noastre au nevoie de o apa mai rece decat cea pe care le-o putem noi oferi.
|
 |
|
Nu sunt fite, dar intr-un asemenea acvariu nu se prea introduc astfel de pesti. Unul dintre motive ar fi substratul destul de usor si care ar putea fi "agitat" de pestii gen Corydoras. Plus ca iti vor scoate din substrat plantele mai mici.
Intr-un acvariu corect populat si in care nu se hraneste excesiv, nu sunt necesari.
|
 |
|
Buuuun. Sa vedem.
Apa de la pompa ar putea avea duritate mare, lucru nedorit intr-un acvariu plantat.
Daca vrei un acvariu ca cele din imagine, si care sa dureze cat de cat, renunta la ideea de pietris si alte bazaconii. Un substrat fertil acoperit cu un sol dedicat iti este necesar si fertilizare in masa apei. De asemenea, lumina trebuie cu grija aleasa, iar aditia de CO2 este obligatorie.
Despre principiile care stau la baza realizarii unui astfel de acvariu, despre cum sa-l concepi, intretii si multe altele, vei citi pe Aquajournal.ro Este situl oficial ADA, tradus in limba romana. Te vei lamuri complet asupra acestui mod de realizare a acvariului, "Nature Aquarium"
Altele: renunta la marmura. Chiar daca o gasesti pisata, este calcaroasa si iti va creste nedorit de mult duritatea apei, chiar si fara CO2.
La acel acvariu iti trebuie un filtru extern, pacientii tai nu vor fi incantati de o cutie neagra prinsa pe laterala acvariului
Daca mai imi sare ceva in ochi...
|
 |
|
Frumoooooos. In primul rand sa stii ca nu-mi mai pot lua ochii de la cactusi. Mai ales cel rosiatic, cu frunze lunguiete. Mi se pare demential. HAbar n-am cum ii zice, dar stiu ca-mi place
Si inca ceva. Ai mai tras o repriza de carat pietre? Ca parca s-au inmultit
|
 |
|
Multam de informatie. Ideea aste alta. Daca se pastreaza numarul de bule daca pun electrovalva pe una din iesiri. Nu vreau ca Ph controleru sa-mi opreasca aditia de CO2 in ambele acvarii, asa cum se intampla la tine.
|
 |
|
Aoleu ce frumos e. Si cu alge numa bune de rontait.
Cum o fi sa ai asa ceva in casa?
|
 |
|
zappy_90 wrote: ii vreau eu k la mn au crapat toti guppy (i-am intocsicat q clor)
Shi crezi q cnva itzi va da alti peshti pentru a face la fel?
Rugaminte:
-nu mai scrie ca pe chat
-trece-ti locatia in my profile
-incearca sa fii activ si pe la alte sectiuni, nu doar aici
|
 |
|
ReBella wrote:ce faci cand ai un powerhead care iti baga apa din acvariu in bomba daca nu ai valva ?!?
Pui un dop.
Nu poti trai fara supapa cand ai un reactor de genul acela. Ca sa nu mai vorbim de o electrovalva ce ar trebui protejata.
|
 |
|
dukull3tz wrote:O sa ma interesez si eu sa vad ce gasesc prin magazine.. dar cred ca o sa raman tot la varianta homemade  stau cam prost cu bugetul.
MErgi prin Hornbach. Gasesti ceva pe acolo.
providra18 wrote:Alber, degeaba zici asa...
Ba nu zic degeaba  D'aia vrem locatia in My profile, ca sa stim ce sfaturi sa dem
|
 |
|
Aham. E logic ce spui si usor de priceput. Multam fain
|
 |
|
Refuz sa cred ca valva antiretur este doar o strategie de marketing si ca e facuta doar pentru a ne sari niste bani din buzunar.
Deci, e buna in anumite situatii. Adica sa nu ramai fara apa in acvariu
|
 |
|
scificuss wrote:Capilaritatea si forta tensiunilor superficiale la suprafata de contact dintre apa si furtun.
Poti fi putin mai explicit? Io parca as intelege ceva (cu toate ca nu bag mana in foc  ) dar ar fi bune cateva explicatii mai detaliate si mai putin tehnice
mihai_ghe wrote:Si depresiunea ca se creaza la momentul de sprinderi furtunului.
La asta ma gandeam si eu. Un fel de aspiratie, nu? Care face ca apa sa urce cu viteza pe furtun si sa depaseasca nivelul apei din acvariu
|
 |
|
Perfect de acord cu tine.
Dar. De gravitatie putem vorbi doar dupa ce apa incepe sa curga. Si nu se mai opreste.
Dar cum mama zmeului ajunge apa sa curga?
Am furtunul, care nu are in el decat aer. Ma rog, CO2. Sare furtunu, de unde vrei tu sa sara, dar ramane fara supapa antiretur.
In acest moment, apa incepe sa urce pe furtun, pana cand ajunge la nivelul apei. Aici intervine dilema mea. Cum face apa de urca inca 5-7 cm, ca sa sara peste marginea acvariului, urmand forma furtunului si sa inceapa sa curga. Ca gravitatia mai sus pomenita ar trebui sa-mi tina apa din furtun la nivelul apei din acvariu nu mai mult. Corect?
Doar daca, viteza cu care urca apa pe furtun (viteza datorata presiunii pe care volumul de apa o exercita) este indeajuns de mare incat sa duca nivelul acesteia astfel incat sa-i permita sa curga.
Haideti oameni buni, care le aveti cu fluidele?
|
 |
|
Hmmmmmm.
Legat de supapa antiretur.
Hai sa va spun patania mea.
Nici eu nu foloseam si intr-o noapte, furtunul pe care il aveam dupa electrovalva gaseste de cuviinta sa sara. Si la ora 4 dimineata, ma trezeste un clipocit suav. A fost minune Dumnezeiasca faptul ca am auzit. Mai mult de 2-3 litri nu cursesera din acvariu.
Care este principiul fizic ce a dus la curgerea apei din acvariu, habar n-am.
Dar de atunci, credeti-ma, am doua supape antiretur, nu una.
|
 |
|
brawn wrote:Rezulta o presiune variabila in cele 24 ore (in interiorul bombei, inaintea robinetului). Asta inseamna mai multe reglaje pe zi pentru a avea spre exemplu 1 bula/sec.
Iti pot garanta un singur lucru. Cand sticla ajunge sa fie tare ca si cum ar fi plina cu apa minerala, nu mai conteaza variatiile de presiune din interior. Vei avea o bula pe secunda non stop
|
 |
|
Salut si bine ai venit, Mircea.
Haideti sa discutam acvaristica in topicuri si sectiuni dedicate. Aici ne limitam doar la prezentari, ok?
|
 |
|