Nu vreau sa stric topicul lui MoDy, dar nu ma pot abtine.
Am marea rugaminte de a da sfaturi numai daca stiti ce vorbiti. Rog a nu se raspunde aici la eventualele intrebari pe care le voi pune, pentru a nu polua topicul.
HumanFace wrote:Ca fertilizant poti folosi substante din magazin
Care sunt alea? Vorbim cumva de fertilizanti? Substrat, fertilizanti in masa apei, sau ce?
Ca incepator, poti merge pe un substrat JBL-Aquabasis sau Florapol, acoperite cu pietris granulatie 2-3 mm, sau cu Manado. Sau poti folosi linia de la Dupla, ca nu-i mare diferenta de pret.
HumanFace wrote:haplosterium
Adica Hoplosternum thoracatum. De ce neaparat un peste asa de mare? Or fi ei 400 de litri, dar si asta creste pana pe la vreo 20 de cm.
HumanFace wrote:Sa nu uiti de un capac care sa le sustina.
De ce neaparat capac? Poate folosi o lampa suspendata, cu rezultate la fel de bune. Poate chiar mai bune, daca face un acvariu puternic plantat.
HumanFace wrote:Substrat: ai putea lua niste nisip mai fin, de 1-2mm, care sa acopere 1-2 degete de substrat, si pietris de 4-6mm care sa acopere 2-3 degete. Acestea fiind luate din natura.
Insa acesta trebuie trecut prin sita, spalat de 20 30 de ori si apoi fierpt, dupa care eu l-as mai spala de vreo 5 ori.
Despre substrat am vorbit mai sus.
Dar de ce nisip acoperit cu pietris? Ca oricum se va comata si va putrezi cam tot ce-i pe acolo. In plus, daca vrea sa aspire substratul, cum o va face fara sa amestece cele doua "componente"?
De unde stie ca trebuie sa-l spele de 20 sau de 30 de ori? Cand sa se opreasca? La 20 sau la 30? Nu cumva trebuie spalat pana iese apa limpede? Iar la treaba cu fiertu, sa-mi fie iertat, dar vorbim de un acvariu de 400 de litri. Stiu, ma repet.
HumanFace wrote:Schimburi zilnice de 30% din apa in urmatoarele zile.
De ce? Nu-i cam mult? Chiar daca face ciclarea cu pesti, nu-i nevoie sa schimbe atata apa.
Oricum personal recomand sa dai toti pestii, sa ciclezi, apoi sa cumperi ce-ti place.
HumanFace wrote:ziua 4 pun plantele. Continuu schimbatul apei.Pui substantele nutritive pentru plante sau pui bomba cu co2.
De ce plantele in ziua 4? Si de ce si CO2-ul tot atunci. Daca ai plantele din prima zi, atunci le pui. Si CO2-ul la fel. Multe (adica "enorm" de multe) plante cu crestere rapida, pentru acvariul ala asa mare. Asta te va ajuta sa scapi de algele de la inceput
HumanFace wrote:ziua 5 ai zis ca mai ai un acvariu unde functioneaza un filtru. As lua buretele din acesta si l-as stoarce in noul acvariu.
Ar merge si dupa o zi doua de functionare a acvariului, timp in care clorul ar cam iesi din apa.
Cam asta as spune io in completare.
A, si vezi ca si Radu ti-a mai vandut cateva ponturi