[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
CO2???  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Unitatile complete de CO2 la ce sunt folositoare? In ce conditii se foloseste butelia de co2? Pentru acvariu de 60l cu plante nepretentioase e nevoie de co2? Hmz...Ma bate un gand pe parcurs, ce parere aveti?
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ia incearca sa apesi pe butonul acesta si sa vezi daca gasesti macar unul din raspunsurile pe care le cauti. Poate chiar vei afla mai multe lucruri decit te astepti.
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Mai citeste ,raspunsul la intrebari se afla in forum.
CO2 este necesar plantelor ,sau plantelor mai pretentioase.
Bomba cu CO2 sau butelie?-mai citeste.
Daca incepi sa stapanesti acvaristica se poate si un acvariu frumos plantat fara CO2 ,dar trebuie sa citesti mult.Eu sant de parere sa incepi cu CO2 din "bomba cu drojdie".

This message was edited 1 time. Last update was at 11/05/2010 20:17:48

[Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:Ia incearca sa apesi pe butonul acesta si sa vezi daca gasesti macar unul din raspunsurile pe care le cauti. Poate chiar vei afla mai multe lucruri decit te astepti.

un buton foarte interesant
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

providra18 wrote: un buton foarte interesant

Si foarte util. E pus acolo pentru a fi folosit.
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Am citit despre bomba cu drojdie si zahar, am citit si despre sistemele de injectie co2 si am mai gasit ceva in legatura cu niste pastilute: CO2 Nutri Tabs Aquatic Nature. Ele cica elibereaza bule de co2. Ati auzit de ele? A folosit cineva?
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Bani dati degeaba,mai citeste.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/05/2010 19:15:03

[Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

M-am decis sa-mi fac o bomba din drojdie,insa nu am inteles prea bine acele treceri, din sticla cu drojdie,prin seringa,cu valva anti-retur, prin alta sticla cu apa. Imi puteti explica?
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

providra18 wrote:M-am decis sa-mi fac o bomba din drojdie,insa nu am inteles prea bine acele treceri, din sticla cu drojdie,prin seringa,cu valva anti-retur, prin alta sticla cu apa. Imi puteti explica?

Cauta pe youtube sa vezi ce gasesti.
Daca nu stii sau nu poti ,am cautat eu pentru tine (http://www.youtube.com/results?search_query=co2+diy&aq=8)
[Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Este vreo problema daca pui direct, din sticla cu solutie in acvariu, fara sa mai treci prin acele sticlute cu apa?Ce se intampla in cazul in care nu se regleaza la numai 1-2 bule/s? Are ceva daca sunt mai multe?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/05/2010 08:11:44

[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce vrei sa pui in acvariu, ce solutie? Drojdia cu zahar adica? Nu te-as sfatui! Cele doua componente produc o reactie chimica care degaja co2, acesta trebuie introdus in acvariu, dar dizolvat cu ajutorul unui reactor. Valva antiretur este necesara pentru a nu-ti curge apa din acvariu inapoi in sticla cu drojdie. Aditia de co2 in masa apei scade ph-ul apei, cu bomba cu drojdie nu o sa ai niciodata control exact asupra cantitatii de co2 emisa deoarece depinde in mare masura masura de temperatura camerei, care variaza zi/noapte.

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

popey wrote:Nu stiu ce vrei sa pui in acvariu, ce solutie? Drojdia cu zahar adica? Nu te-as sfatui! Cele doua componente produc o reactie chimica care degaja co2, acesta trebuie introdus in acvariu, dar dizolvat cu ajutorul unui reactor. Valva antiretur este necesara pentru a nu-ti curge apa din acvariu inapoi in sticla cu drojdie. Aditia de co2 in masa apei scade ph-ul apei, cu bomba cu drojdie nu o sa ai niciodata control exact asupra cantitatii de co2 emisa deoarece depinde in mare masura masura de temperatura camerei, care variaza zi/noapte.

Da, vreau sa fac o bomba din drojdie. Am intrebat deoarece am vazut raspunsuri pro si contra. Desi multi nu sunt de acord cu asa ceva, de ce se foloseste totusi? O parere, un sfat?
Nu ma axez numai pe plante, un acvariu plantat. Vreau si pesti si plante, iar pe acest forum, am citit ca pestii nu pot da suficient co2 pentru plante, care, din lipsa acestuia, vor muri nu? Deocamdata nu am de unde sa procur un sistem co2 de pe piata din lipsa finantelor, motiv pentru care am citit despre aceasta bomba cu drojdie si am decis sa-mi fac si eu una, dar nu inainte de a intreba de ea (parti bune/parti rele).
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

providra18 wrote:Desi multi nu sunt de acord cu asa ceva, de ce se foloseste totusi? O parere, un sfat?

Iti dai singur raspunsul.
providra18 wrote:Deocamdata nu am de unde sa procur un sistem co2 de pe piata din lipsa finantelor, motiv pentru care am citit despre aceasta bomba cu drojdie

providra18 wrote:(parti bune/parti rele).

Acolo unde ai citit presupun ca scria si parerile PRO si Contra.
Vrei sa vezi un acvariu cu co2 din drojdie ?
uite:image

providra18
Member
[Avatar]

IP:

woaw...E superb...Inseamna ca e valabil. Imi fac si eu una cat de repede. Sper sa am parte de ajutorul dumneavoastra unde intampin greutati.
[Email] [Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Unde pot gasi cele necesare pentru bomba? Valva, robinet, "T"-urile alea. La pet-shop nu sunt, ca am intrebat . Ma puteti indruma in alte parti?
[Email] [Yahoo!]
RaduPetria
Junior member

IP:

Cauta la alt petshop sau la magazine online, cum sa nu fie valve? Sunt cativa lei una. Sau iti poti lua o versiune mai scumpa, cu numarator de bule inclus. Robinet nu iti trebuie, debitul de gaz va fi reglat din temperatura melanjului si concentratia substantelor, cu robinetul risti sa iti explodeze bomba

Sunt Terente. Ba nu, sunt Jack Spintecatoru'
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

RaduPetria wrote:Robinet nu iti trebuie, debitul de gaz va fi reglat din temperatura melanjului si concentratia substantelor, cu robinetul risti sa iti explodeze bomba

Pai si atunci la ce ne mai trebuie numarator de bule? Nu pentru a verifica si corecta atunci cand este cazul, debitul de CO2?
Cum sa nu trebuiasca robinet? In primul rand, trebuie un debit cat de cat constant al CO2-ului, debit care ar lua-o razna chiar prin diferentele de temperatura de la zi la noapte.
Indiferent de metoda de dizolvare a gazului adoptata, trebuie un robinet pentru reglaj

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Alber eu NU am folosit niciodata robinet la bomba. Chiar nu imi este util. In schimb numaratorul de bule imi este...pot sa vad acolo cate bule ies pe secunda sau la ce interval si sa observ daca ajunge acelasi numar de bule in reactor de exemplu. Deci pot verifica daca am pierderi pe parcurs. Nu au fost niciodata probleme noaptea sau din alta cauza, pentru ca nu am robinet. Am urmarit bomba si tot o bula pe secunda face si noaptea...iar daca ar face mai putine mai bine pentru pesti La inceput opream noaptea powerheadul si nu se mai dizolva CO2-ul, insa apoi n-am mai facut asta si pestii au fost tot ok. Plantele au fost mai fericite asa insa pentru ca gaseau cat CO2 se putea in apa cand se aprindeau tuburile.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Inteleg perfect ce vrei sa spui, ReBella. Si nu voi sustine ca neaparat trebuie cu robinet, atata vreme cat merge si fara. Dar daca vei constata ca CO2-ul rezultat in urma reactiei, este in cantitate prea mare pentru acvariul tau? Daca ai un nano la care si o bula pe secunda este mult, iar tu ii dai 2-3? Nu crezi ca vor cauta pestii cea mai apropiata zona prin care sa poata evada? Ma rog, asta in cazul in care sunt prin zona.
Surplusul de CO2 va scadea pe timpul noptii, atunci cand si "productia" este mai scazuta, datorita scaderii temperaturii.
Pericolul exploziei poate fi eliminat prin ajustarea cantitatilor de compusi ce intra in reactie, astfel incat, gazul rezultat sa nu ridice problema unei cresteri peste masura a presiunii.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Poti regla din reteta cate bule pe secunda va da compozitia E mult mai simplu asa...pt mine e prea riscant sa folosesc robinet deoarece noua varuiala din camera se intampla sa imi placa mult exact asa cum a iesit Plus ca folosind robinet trebuie sa ai mare grija la scapari ale co2-ului pe la imbinari ...

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: