[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Io nu pricep un lucru. Ai fost la un magazin si ai vazut un produs. Nu conteaza ce este si pentru ce este. Il cumperi si apoi mergi din poarta in poarta sa intrebi ce sa faci cu el? La ce este bun sau cum sa il folosesti? Daca vanzatorul sau prospectul nu te-au lamurit, de ce ai cumparat? Asa se intampla de nenumarate ori si luati ce nu va trebuie, sau mai rau ceva ce va dauna.
Hai sa te intreb altceva? Care a fost rationamentul sau nevoia care a stat la baza hotararii de a cumpara?
Una peste alta, e bun. Tetra Aqua Bactozym
Fertilizant lichid=fertilizant in masa apei.
Tu cand spui fertilizant JBL te referi la substrat, cred.
Imi pare nespus de rau de patania ta, minnardy.
Poate stiti, poate nu, dar sunt un admirator din umbra al vostru, al ciclidarilor. Si am vazut cu cata chinuiala reusiti sa va aduceti cate un peste, cate o pestoaica. Se mai intampla si pe la plante, dar parca nu asa.

Si ca sa fiu in ton cu partea tehnica a postului tau initial, sa stii ca si la JBL poate apare lejer aceeasi problema. Dupa ce scoti de 3-4 ori dopul acela pentru a curata teava, risti sa-ti sara, iar jetul de apa sa o ia razna. Am patit-o si eu, poate daca ma trecea atunci sa scriu, situatia ta ar fi fost alta. Dar pe mine nu m-a deranjat prea tare, iar conexiunea cu lipsa oxigenarii n-am facut-o
Imi pare bine ca nu disperi, iar prea-noroioasele concluzii iti sunt de folos.
Bafta multa in continuare
gengiskhan wrote:Cel mai indicat este sa folosesti fertilizanti lichizi din aceeasi gama cu substratul nutritiv. Cel mai bine lucreaza impreuna, reteta completa

Ei, ce zici? Ti-a scris omu putin mai sus.
In cazul folosirii unui substrat de la o firma si a fertilizarii in masa apei de la alta firma, pot aparea dezechilibre mai greu de controlat. Sau randamentul poate fi mai scazut.
Tu faci cum crezi, noi iti spunem cum e cel mai bine
Asta ca sa vezi si tu ce inseamna CO2-ul.
Da, este normal. Plantele primesc hrana principala si reactioneaza.
Ba la mine merge. Fara sa ma loghez, ca nu am cont.
Ma rog, e usor de gasit pe situl Osram, dar colegul @mihai_ghe a dat toate datele necesare.
Scuzati, ma gandeam la cu totul altceva
550 de lumeni, gasiti mai multe detalii aici

Corect cu durata de folosinta. Dar poate fi "lungita" putin, mai ales cand ai doua sa mai multe tuburi. Oricum, nu se schimba toate odata, asa ca investitia nu este mare. Mai ales ca Fluora sunt si ieftine.
Si eu combinate am. Fluora, lumilux, biolux. Ma rog, ma joc cu ele.
Stiti cum rad plantele la Osram Fluora? Cu toata gura. Poate nu este o culoare foarte placuta ochiului (fiind un pic mai rosiatice), dar plantele vor fi fericite cu el. Si nu incurajeaza nici GSA-ul. Tubul de 18W are 6500 lumeni (parca )
bobesque wrote:Ceva sfaturi legate de toxicitate si apa?

alber wrote:Sfaturi legate de toxixitate? Ciclul azotului l-ai citit? Io cred ca nu, ca altfel stiai ca in aceasta perioada vei avea amoniac in acvariu de sa dai si la altii. La o saptamana de la startare, cam asa se intampla

Iarta-ma ca-ti spun, dar la asa intrebare, asa raspuns. Atata vreme cat tu pui intrebari de un anumit nivel, care nu arata nivelul tau de cunostinte (sau il arata), cam asta e.
bobesque wrote:Ca sa-ti raspund, in acelasi ton: Nu am citit ciclul azotului, mi-am cumparat la misto testele de NH4, am dedus la misto NH3 si ulterior tot la misto mi-am cumpart teste de NO2. Pura intamplare dom`le.
Tu ai citit cu atentie ce am scris mai sus? Sau ai citit selectiv si ai decis sa dai un post doar de dragul de a-l da? Incerci sa-ti demonstrezi superioritatea, cumva?
..................
Superioritatea asta ne omoara, pe noi romanii.

Eu ma straduiesc din rasputeri sa cred ca ai fost intr-o pasa proasta, atunci cand ai scris cele de mai sus. Refuz cu tarie sa cred ca esti posedat de vreo frustrare legata de superioritati si inferioritati umane. Sa stii ca nu-si au rostul aici, cu atat mai mult ca nu ne cunoastem. Nu vad cu mi-ar folosi mie sa ma dau rotund, sau sa incerc sa te umilesc. Deci ramane pasa proasta, da?

Consider ca acest post al meu a fost un drept la replica si te-as ruga , daca doresti ca aceasta discutie sa continue, sa fie pe privat. Nimeni nu doreste ca discutiile personale sa polueze inutil topicurile.
Ti-am raspuns aici.
Tot eu am mutat si topicul la sectiunea Boli
Si ar trebui sa ne mutam la Ciclidae. Dar sa vedem ce-o mai fi.
Sfaturi multe nu-ti pot da, dar iti pot recomanda doua lecturi pe cinste: Astronotus ocellatus si... Astronotus ocellatus
Sfaturi legate de toxixitate? Ciclul azotului l-ai citit? Io cred ca nu, ca altefel stiai ca in aceasta perioada vei avea amoniac in acvariu de sa dai si la altii. La o saptamana de la startare, cam asa se intampla
Ce a patit pestele tau poate fi o infectie bacteriana. Aici vei gasi cateva imagini care te vor ajuta sa identifici boala pestelui tau. Dand click pe imagine, vei gasi si tratamentul.
Ar fi bine sa cauti si cauza aparitiei acestei boli.

Topicul a fost mutat de mine
providra18 wrote:Eu tot timpul cand schimb apa din acvariu, spal filtrul in acea apa. Nu am avut probleme pana acuma si sper sa nu am

Si eu sper sa nu ai.
Nu cred ca prin vreun topic sau articol ati citit ca filtrul sa spala la fiecare schimb de apa.
Nu. Filtrul se spala doar atunci cand ii scade semnificativ debitul. In rest este munca in plus si risc sa omorati bacteriile aiurea.
@mihai_ghe, am rugamintea de nu te mai juca cu functia "qoute". Chiar si cand dai un citat, nu mai lua in intregime postul care te intereseaza ci strict fraza.
providra18 wrote:ar veni juma de flacon

providra18 wrote:aici vorbim deschis si in termeni care sa-i inteleaga toata lumea

Termenii pe care ii intelegem sunt miligramele, gramele, centimetrii, si alte unitati de masura. Juma' de flacon de nutrivit, mie personal nu-mi spune nimic. Si nici multor alti colegi. Proate o fi defectul la mine... Dar daca io iti spun ca pun juma de flacon de Ferropol tu ce intelegi? Nu-i musai sa raspunzi, ca sa nu poluam topicul

Chestia aia incercuita este droser sau balast
Cam asta ar fi Ciclul azotului
In stanga sus, la link-uri utile, vei gasi cateva articole care te vor ajuta. Citeste-le, apoi ne reauzim.
Habar n-am daca albastrul de metil va face cat de cat bine. Dar ma rog, daca faci de capul tau....
Toti pestii sunt in pericol in acvariul ala. Ti-am spus ca sunt incompatibili. In final supravietuitorii vor fi Pacu. Sau Oscarii. Sau nici unii. Intelege ca astia sunt pesti care mananca pesti. Aaaa, ca inca nu o fac a altceva. Dar deocamdata doar se streseaza. Din cauza asta si boala lor.
De ciclul azotului ai auzit? Ce inseamna schimbat apa si curatat total acvariul?
Nici asa nu merge, Radu. In cazul in care voi avea deschise ambele ectrovalve, voi avea un debit relativ egal. Cand una din ele va fi inchisa, presiunea va creste pe cealalta linie, ceea ce invariabil va duce la cresterea debitului.
ekosekthor wrote:Eu gandesc asa:
Vreau peisaju(mediul) asta... ce pesti pot sa traiasca in in el?

In cazul asta uita de pesti. Cel putin de cei pe care ii ai acum. La un asemenea peisaj se cadreaza pestii de talie mica, neoni, rasbora heteromorfa, si multi altii. Aici vei gasi cateva specii de pesti care "merg" intr-un asemenea acvariu.
Ce trebuie sa retii: intr-un acvariu nature (ai citit ceva din aquajournal?) accentul se pune pe amenajarea acvariului, nu pe pesti. Pestii sunt acolo ca acvariul acela sa fie un acvariu. Imaginea creata este importanta.
Pestii mari, sau in numar mare, nu vor face decat sa strice imaginea, si sa influenteze negativ parametrii apei, ducand la dezechilibrarea bazinului si distrugerea imginii create.

ekosekthor wrote:Da, dar voi ganditi asa (presupun ca asa ganditi).
Vreau pestii aia. Ce conditii trebuie sa le ofer?

Aici nu prea inteleg ce vrei sa zici, dar incerc sa-ti raspund.
Daca te referi la carasi, raspunsul l-ai primit de la ReBella. Bazin de 100 de litri, fara alti pesti (care ar putea fi inghitti de carasi) apa cat mai curata, in principiu fara plante (fiind mici poti incerca ceva Anubias)
gengiskhan wrote:Nu stiu ce se intelege de mai sus. Daca trebuie, revin si clarific.

Se intelege. Tot acolo imi zbura si mie gandul.
Plus ca pe timp ce trece mi se confirma faptul ca nu merge.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: