[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GreenLifeAquatics
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Antecume wrote:Ma roade si pe mine curiozitatea ce acvarii are acvarist. Aveti idee?
Si ce face cu atatia pesti? Ca vad ca in continuu cumpara pesti.

Pets shop si vinde pesti, e prea batator la ochi sa pui din 2 in 2 zile anunt si pe forum-uri si pe facebook si mai are si acelasi nickname
Humbert wrote:pai cel mai simplu e cu super glue gel

stii o marca testata de tine care nu afecteaza parametri sau vietatile din acvariu

Multumesc!
Arunci bani pe geam, pretul nu justifica ceea ce face, eu detin momentan u Seneye Reef singurul motiv pentru care l-am luat e ca are par/lux/pur/kelvin metru ceea ce ma ajuta sa masor lumina si sa fac lampi custom pt acvarii, pentru masurarea amoniacului e un fel de stick care se lasa 24 in apa dulce si apoi il atasezi la aparat apoi intri in aplicatie si introduci codul de pe stick-rul respectiv e valabil 30 zile, sistemul e facut in asa fel incat sa cumperi la 30 zile consumabilul de la ei, eu l-am comandat cu 3 suplimentare + cel din pachet fac 4 nu am folosit nici unul am teste la picatura pentru asta.
Eu l-am cumprat ca e mai avantajos ca un par metru conventional, e subacavatic, masoara PAR/LUX/PUR si Kelvin usor de folosit cu aplicatia, ai termen de comparatie in aplicatie pentru diferite plante si corali plus ca daca va fi sa imi fac un acvariu de apa sarata sigur il voi pune sa monitorize acel acvariu, in rest Seneye Home si Pond eu personal nici nu le-as cumpara.
Exceptie ar face daca ar putea masura NO3 acolo ar fi alta poveste, e cam dificil de masurat mai ales ca in testele la picatura trebuie sa bagi acea ferita care ma enerveaza ca trebuie so amestec continu 15 secunde, plus ca schimbul de apa la un acvariu stabil il stabilesti dupa valorile NO3, amoniacul nu are cum sa iti apara decat daca apare ceva neprevazut in acvariu si daca ai plante multe in acvariu impactul e minim.

Ape limpezi
revin cu un update adaug si 2 filmulete se vede o diferenta clara intre cum cresc plantele cand exista azot in sistem, in filmulete se vede data gresita ca nu ma pricep sa o schimb dar se poate ca in 20 zile au crescut ca in jungla cu creveti si cat poti prinde cu 2 degete de mancare de peste in fiecare seara.

https://youtu.be/DOVr5ShtWg8

https://youtu.be/Rdr2WhIB85c

Pe 17 iule saptamana trecuta a trezesc cu doi baieti in curte umblau la conexiunile de apa, concluzia e ca dupa detalii pe care nu are sens sa la dau sunt conectat la put si nu mai sunt la reteau de apa, la inceput m-am alarmat ca nu am duritate destula pentru niste melci care cer mai mult de la apa, asa ca am luat teste si de gh/kh si am aflat ca diferenta era prea putin semnificativa, m-am linistit si am zis sa vad ce valori sunt la celelalte NH3/NH4, NO2, NO3 eu pana acum nu am avut probleme cu apa de la sursa pentru acvariii pe unde am stat si surpriza NH3/NH4 = 0.10mg/l mai ales ca am schimbat la doua bazine mari cate 60l fiecare cu apa asta, duminica seara la ora 21 cand faceam testele nu prea aveam ce sa fac alta apa daca schimbam era si mai rau, singura solutie pe care am vazut-o era Toxivec de la Sera sau Prime de la Seachem si ca filtrele is fac treaba foarte bine.
Produsele Sera se gasesc in orice petshop cele de la Seachem mai greu, am luat 50ml Toxivec echivalent pentru 200l de apa am impartit in jumate si am trunat in ambele bazine, aici recunosc ca am gresit sa bag solutia in bazine fara sa fac teste dar era luni la 12 noaptea abia ajunsesem de la munca somn oboseala adunate numai teste iti vine sa faci , azi dimineata am facut teste la cele doua bazine de 3 ori si NH3/NH4 = 0 si NO2= 0 nu mai spun ca la toate acvariile si bazinele din interior si afara am facut teste de cel putin 3 ori in fiecare zi doar ca sa ma linistesc (sunt parametri) dar apa care vine pe teava e toxica si trebuie sa folosesc Toxivec (l-am si testat separat sa ma conving si sa fiu sigur ca nu e apa de ploaie cu reclama) pana solutionez treaba cu apa, mai mentionez ca am si filtru in 3 stadii recomandat de Koala cu care filtrez toata apa care o pun in acvarii/bazine, m-am documentat mai exeact ce fac filtrele si te scapa de toate porcariiile din apa inclusiv pesticide dar amoniacu trece .
Mortalitati nu am avut dar numai ca stii ce se afla in apa gandu te duce acolo.

Ape limpezi
Revin cu poze, facute saptamana trecuta pe 15 iulie

image

image

image

image

image

image

image

ocean wrote: 3 la suta e concentratia care o are apa oxigenata ce o gasesti in farmacii-aia o folosesti

asta am vazut si eu, sunt sceptic, da stii cum e pana nu incerci nu ai cum sa stii/inveti cu adevarat
Salut, revin cu update, din pacate singurul mod in care pot sa scriu pe forum e cand sunt la munca si pot posta fara poze/filme.

Din motive patite cu bolile pestilor pe care le pute-ti afla aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/44394.page#p395300 daca nu le stiti deja, proiectul 2018 va gazdui pesti adusi din acvariile aflate in casa pana reorganizez si sterilizez totul, deoarece aceste bazine sunt noi si nu au urma de peste in ele, nu mai aduc pesti din exterior pana nu imi pun la punct si carantina care va fi un pic mai aspra ca pana acum, planuiam sa aduc pesti care pot rezista chiar pana la temperaturi de 1-12 grade sa vedem ce fac cum o duc experimente frumoase dar sau dat peste cap si vom revizui pentru 2019.

Zilele trecute mai bine zis miercuri inainte de a pleca la munca am turnat in bazinu de 60 litri toti creveti(rcs si amano) si melci(de substrat, comunitari si pomacea) adunati din toate acvariile pe care le-am tratat, ii folosesc ca echpa de curatare, din cateva vad se distreaza prin apa alaturi de purici de balta, azi am facut si un schimb de apa cam 30% nu cred ca era necesar dint punct de vedere logic, teste mie lene sa fac dar m-am uitat la apa si instinctul mia zis ca un 30% schimb de apa tot trebuie facut oricum a durat mai putin decat aflatul rezultatul la testele de apa daca le facem.
Sper sa revin cu poze/filme cat de repede pot.

Ca si observatii de cand am populat bazinele cu purici de balta nu mai vad larve de tantari in apa si dupa o documentare pe net am vazut ca sunt in concurenta pentru hrana si cum purici de balta se inmultesc mai repede, larvele de tantar nu mai au hrana si mor
Voi fi plecat vreo 4 zile la munte, voi proceda cum porcedez tot timpul si nu mi-a dat gres pana acum, dau mancare normal la pesti inclusiv in ziua plecare, 4-5 zile nu mananca nimic si cand vin la fel dau mancare normal, am mortalitate 0 si totul e ok.

Ape limpezi
tania wrote:
paradoxx wrote:Da,cauta tratament pt mouth rot,chiar aici pe forum

Ieri eram ferm convins? ca nu e dropsy dar azi încep sa am dubii. De jum?tate de ora îl analize ?i am observat o u?oar? umflate ?i ca solzii încep Aa se zbarleasca.
?tiu ca dropsy este letala in cele mai multe din cazuri dar imi poate da cineva ni?te sfaturi in leg?tura cu ce ar trebui sa fac?

colegu deja tia dat raspuns in postul cu nr 3
cotro wrote:s-ar putea sa fie mouth rot si daca se confirma acest diagnostic, il poti trata cu sera baktopur

Ia si trateaza pestele rapid cat mai are gura ca daca mai stai o zi ajunge la creier si moare cu sau fara dropsy, pestele are o bacterie pe el care ii mananca carnea de viu,

Ape limpezi.
dan.pavelescu wrote:Babaieti, daca aveti ceva melci benefici si niste corydoras, la preturi modeste pentru oameni sarmani, va poopez mainile

Nenea din topicul asta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/44385.page are niste Gold laser corydoras 15 lei bucata, daca nu aveam problemele mele deja aveam 6 bucati minim nu-s de om sarac da sunt speciali mai ales pe substrat negru.
dezavantajul e ca trimite prin maxi taxi, are 5 stele de la mine pentru calitate, am luat de multe ori de la el.

Ape limpezi
Par interesante toata gama x-change de la sera, o sa le incerc in viitoru apropiat, review gasesti doar pe forum la francezi da cum nu stiu o iota franceza :/, la led trebuie sa ai grija sa nu ai 100 PAR la substrat ca algele fac explozie, si cu cat functioneaza mai mult cu atat intensitatea lumini creste, si nu incerca sa masori dupa lumeni sau echivalent Watt pe litru am umplut 3 acvarii de alge asa, mai dadeau si pe afara, trebuie sa te iei dupa suprafata pe care lumineaza dar trebuie sa faci multe incercari pana iti iese, daca nu ai par metru sa masori nui nimic in detalii trebuie producatoru sa specifice cat PAR scoate la anumite distante de led.

Ape limpezi
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Nasol. Mult succes.
De curiozitate, cum ai introdus acest vierme in acvarii ?

50% cred ca a venit cu mancarea inghetata, si 50% doar cu pesti noi, eu fac carantina 2 luni dar neavand Levamisol al indemana a trecut ca popa, retineri am ca eu nu mixez pesti intre ei in acvarii, ii iau ii bag in carantina si acolo ramin fara sa mai adaug alti pesti apoi ii pun intrun bazin acvariu tot singuri, acvariu la care am facut poze desi nu se vad nu stiu de ce(le mai adaug odata) a avut regim mai special, la schimbu de apa era primul de care ma ocupam si are furtune separate de celelalte acvarii, un alt motiv care ma face sa cred ca e de la mancare inghetata e ca urmaresc un tip pe you tube care merge la tot felul de oameni care detin camere intregi de acvarii, si cei care tineau discusi faceau tratament contra viermi intestinali odata la 4-6luni pentru simplu fapt ca nu erau siguri de mancarea congelata cu care hraneau discusii.
https://img.plici.ro/image/cxs
https://img.plici.ro/image/cxH
https://img.plici.ro/image/cxQ

un singur lucru trebuie luat in vedere in cazuri din aceste paranoia o ia razna in toate directiile

Humbert wrote:urata treaba

dar sa stii ca se gaseste Levamisol in Romania
vad ca apare chiar sub denumirea de levamisol
http://www.csid.ro/medicamente/levamisol-arena-50-mg-150-mg-comprimate-11498158/

dar acum acum mai multi ani cand am tratat eu niste ramirezi care aveau camallanus am cumparat medicamentul numit DECARIS care contine levamisol

http://www.csid.ro/medicamente/decaris-50-mg-150-mg-comprimate-11718605/

pe asta sigur il gasesti

edit: nu stiu ce specie de camallanus au avut ramirezii mei, dar erau din aia care ieseau afara din peste prin anus, deci probabil e altceva decat ce ai tu daca zici ca nu stii ca il ai
a functionat foarte bine, chiar am salvat unul din cei 2 ramirezi infectati, ceea ce e remarcabil avand in vedere cat de sensibili sunt ramirezii

Toti ceilalti viermi intestinali le trebuie sa aiba o gazda intermediara pana ajunge la gazda finala adica ou>larva intra intr-un ciclop/melc/ganganie pestele o maninca si e parazitat daca elimini gazda intermediara din ecuatie viermele traieste 7-21zile si a murit chiar daca face alte oua nu mai ai treaba scapi de parazit, uneori pestele e gazda intermediara si gazda finala fiind o pasare sau mamnifer si la fel dupa 21zile mor daca nu ajung la gazda finala.
Camallanus cotti parazitu asta are abilitatea ca larva daca nu gaseste gazda intermediara sa infecteza direct gazda finala, cand e 1-2-3 e ok dar cand incep sa se inmulteasca e problema de aia pesti mor dupa perioade lungi de la infectare.

La ramirezi e simplu teoretic trebuie sa stea la 28 de grade si TDS de 70 la apa de retea si esti bine, o sa incerc si eu cu ramirezi dar cand pun totu pe picioare.
Am incercat sa gasesc medicamentele repective si nimic, iubita mea are prietena care lucreaza la catena si ma ajuta cu pastile de metronidazol si mi-a zis ca nu se mai gasesc nici macar la furnizor
Am mai gasit niste pliculete pentru caini de deparazitare interna care conti Levimasol si am facut comanda 10 buc sa fie, ma sunat omu mi-a zis la telefon ca maine ajung, dupa o saptamana vad ca nu vine sun inapoi si intreb cand vine si imi zic ca e o greseala si ca nu mai sunt de mult pe stoc si nici furnizoru nu are ca nu mai aduce ... etc.
Acu am gasit pe un site Permanganat de potasiu link https://polymed.ro/permanganat-potasiu-1n.html, ia sa vad astia trimit?sau patesc la fel, mai mult ca sigur nu os a imi trimita .

Cred ca bag apa oxigenata da nu inteleg ce inseamna 3% si apoi bag sare si la o saptamana in soare, sa fiu sigur.

Multumesc!
Acu aproximativ 1 an m-am pricopsit cu "Camallanus cotti" un vierme intestinal nenorocit - nu iti dai seama ca pestele il poarta doar cand se streseaza pesti mor prin infometare ori cu simptom de dropsy, cei mai frumosi pesti au murit .
Am bagat tratamentul cu METRONIDAZOL, 3 si 6 ori cu pauza de 1 saptamana intre tratamente doar incetinesti parazitul pesti tot mor unu cate unu, dupa fiecare medicatie starea pestilor se inrautatea, am cautat pe net, nopti nedormite, cosmaruri, am ajuns sa cred ca era de la tuberculoza pestilor(si asta e o boala nenorocita), pana am decis sa folosesc un cutter sa tai pesti sa vad daca gasesc ceva, primi 2 pesti erau salbi nu mai aveau organe interne, al 3-lea si al 4-lea erau mai grasi cand i-am taiat si surpriza numai viermi erau inauntru, din nou cautat, citit, documentat, cel mai indicat medicament e Levamisol in Romania nici nu se gaseste, am cautat nimeni nu stie ce e macar, desi se gasea foarte usor la farmacii veterinare, am avut la alegere sa comand din USA sau china, fara sa clipesc am ales USA am mai adugat si PRAZIPRO (pentru tenii se alte nenorociri interne si externe) cere nu se gaseste in europa/romania si in 2 saptamani a ajuns in tara. Aseara am fost la al 2-lea tratament in toate acvariile mai putin unu si care m-am decis sa astept o saptamana sa vad cum evolueaza lucrurile si in 24 ore de la tratament parca pesti rau afectati au revenit la viata maninca nu mai sunt fricosi, dar la acvariu care am ateptat a fost prima doza am cateva poze cu sticla care acopera acvariu era plina de viermi morti in dreptul filtrului, nu mai zic pe partea de jos a acvariului la fel plin(nu am substrat), asta numai de la 5 pesti de 3-4cm nemancati de 48 ore.
image
image
image

Levamisol se foloseste cu doza de 2mg/litru - pe net sunt surse care zic pro si contra daca omoara melci/creveti din experienta va zic ca omoara aveam 5 melci mai speciali "faunus ater" 2 au murit, 3 i-am bagat in apa proaspata si au zacut vreo 3 zile dar si-au revenit, la creveti era ciudat ca ii puteam prinde cu mana fara nici un efort fie rcs sau amano si erau vreo cativa morti, substanta e degradabila la lumina, ataca paraziti in interiorul pestelui si larvele care inoata in apa, ouale sunt imune la fel la inghetare si daca se usuca, adica daca se usuca pe sticla acvariului cand se evapora apa poate ramane pe marginea acvariului care nu e folosibile si poate reinfecta din nou bazinu, cum acvariile mele stau in panta nu pot sta niciodata pline ochi si sa le tratez in acelasi timp vreau sa le sterilizez dupa tratament+filtre si altecele, ustensilele cu care schimb apa le arunc, plus ca lavele traiesc 3 saptamani fara gazda in apa :/.
Am uitat sa spun ca Levamisol ca substanta e degradabila la lumina si sa vezi distractie cand trebuie sa masori de ordiunul miligramelor cu un cantar care poate masura minim 0,2 grame si pe aproape intuneric nu stii daca e 0.2 sau 0.25 doar estimezi apoi imparti ... cum am zis distractie, ce sunt multumit e ca functioneaza si rezultatele se vad imediat dupa medicatie ce pot sa mai adaug daca pestii care sunt grav afectati nu mai pot scoate viermi morti din interior si mor dupa putin timp, am avut 2 masculi si 4 femele de guppy albino full platinium si am mai ramas cu o femela dupa 2 tratamente .
Intre timp am dat de articolul asta https://thefishsite.com/articles/biosecurity-in-aquaculture-part-1-an-overview
Am confundat Permanganatu de potasiu cu Hydrogen peroxide traducere in romana apa oxigenata aici am gresit eu cred ca o iau razna , de clor mas feri ma irita urat la nas si imi vine sa dau la rate cred ca trebuie sa port masca, de sare am vazut ca pomenesc colegi din state pe Youtube mai ales cand sterilizeaza filtre si plase de prins pesti si alte chestii mici ce intra intro galeata, e bine sa o ai la indemana.

O seara placuta si ape limpezi
Salut,
Caut Permanganat de potasiu, doresc sa cumpar in Bucuresti, ce am gasit cer pfa sau persoana juridica care poseda "Declaratia locatiilor pentru operatiuni cu substante clasificate din categoria 2"
Am nevoie pentru sterilizare a acvariilor.

Multumesc!
Am gasit pe facebook si am luat legatura cu fundatia Visul Luanei, au venit sa ia broscuta pe la 22:30 si mi-au zis ca si doctoru e gata de operatie numai sa ajunga cu broscuta la cabinet, este specie rara pe cale de disparitie in romania, ma tin la curent cu evolueaza starea broscutei .
Ape limpezi.
salut,

am fost pana la magazin sa iau ceva si cand am revenit pe sosea langa lacu peris am gasit o broasca testoasa cu carpacea crapata in partea din spate, un dobitoc a calcato cu masina am luato acasa as vrea so ajut sau so bandajez, sa mai intalnit cineva cu o problema din asta?
https://drive.google.com/file/d/1TglK_NHmyhd9zUFr-dIs1_vUBpgrIZeS/view?usp=drivesdk

Multumesc!

Salut

Am deschis acest topic pentru a expune ceea ce caut la un acvariu dar si experientele mele pana in momentul asta cu acvariile in care am facut sau fac incercari pentru a obtine rezultatul dorit.

Ce caut:
- mentenanta acvariu sa fie simpla, usoara, timp cat mai scurt
- costuri cat mai mici
- posibilitatea de a face start la acvariu/bazin in timp cat mai scurt ex: daca vreau maine sa dau drumu e gata azi in cateva ore
- sa fie practic, usor de asamblat, montat, schimbat echipamente de orice tip

Motive:
-detin 20 de bazine/acvarii de la 10 litri la 200 litri fara sa iau in calcul ce am mai scos afara anu asta
-dorinta de a avea mai multe vietati/specii care nu pot coexista pasnic intr-un acvariu
-dorinta a avansa, adica sa fac inmultiri controlate la diferite specii de pesti, de la cele mai usoare la cele mai grele
-dorinta de a avea si un acvariu de apa sarata

Mentiuni:
-cel mai mare feedback in voi avea din partea pestilor/vietatilor care tariesc in acvarii/bazine, de obicei daca se inmultesc sunt pe drumul cel bun.
-multe dintre informatii sunt cautate pe intrenet care unele sunt adevarate alte false si/sau partial si limitat la ce este pus in fata
-alte informatii care sunt deja puse in aplicare sunt loate dintr-o carte de acvaristica dar ca sa poata fi inteleasa trebuie sa ai notiunile generale despre acvaristica puse la punct, chimie ( am dat search pe google 11000 de ori in timp ce citeam cartea sa inteleg ca la prosti ce explica), biologie si/sau bio-chimie.
-multe idei si marturisiri ai colegilor care detin camere de acvarii din statele unite vazute si filmate pe youtube
-schimbul de apa la picatura nu se va lua in calcul desi e o idee destul de buna dar in acest moment nu se poate materializa
-am deschis acest topic pentru ca vreau sa fac un jurnal cu mai multe acvarii fara sa fac u topic pentru fiecare

In postul urmator voi expune primul exeperiment cum a fost gandit, poze si multe detalii

Ape limpezi
Salut,
Poti sa ne zici daca s-a ameliorat problema pestilor.

Multumesc!
in poza 3 cei 2 carasei arata ca doi mancai
dan.pavelescu wrote:Daca vrei ceva trainic, evita lemnul de brad. Nuc, stejar, astea sunt pentru o viata.
Am facut si eu mobilier din brad, baituit si lacuit corect si corespunzator si m-am trezit peste ani ca a inceput sa scoata rasina pe unde ti-e lumea mai draga
E ieftin, dar pagubos.

chiar nu ma pricep la lemn si trebuie sa ma interesez/caut informatii

Oricum, lemnul se aseaza in timp, eu nu le am taiat toate la milimetru si daca pui multe intarituri il faci tanc, mai mult de 50 de kg nu cred ca are al meu. E destul de greu pentru ca am pus in fata si pe lateral placa de 18mm grosime si deasupra e groasa de 28mm. Bun, ca mie imi si place sa ma joc cu lemnul , sa le tai, sa le potrivesc..

eu vreau milimetric sa fie, daca il gresesc eu e una, mai ales ca pe unde ma tot duc specialisti/mesteri/tehniceni dau rateuri asa ca mai bine fac eu pe proprie si simt de raspundere

Ape limpezi
Am gasit cum sa va arat si purici de balta, am pus link ca m-am lasat batut dupa ce am incercat tot ce am stiut sa pun pe pagina filmuletul

Nu va uitati la data de pe filmulet e setata gresit camera.

Pana la urmatoru update Ape limpezi

by koala: Am reparat eu linku' ala.

Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Go to: