[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GreenLifeAquatics
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Pe mine ma intereseaza sa vad oul ala din imagine care arata ca o lamaie, am mai cerut sfat si pe alt forum (care nu tine de acvaristica) si am primit raspunsuri mai la subiect
cand am zis ceva ieftin m-am gandit la ceva ieftin era la 200-300lei dar dupa documentare si raspunsuri trebuie sa ma intind mai mult .

Concluzia trebuie sa ma hotarasc intre https://telescop-expert.ro/microscop-biologic-student-12-40-600x_104695 vine fara acesorii, lamele, etc...
sau https://www.emag.ro/microscop-levenhuk-rainbow-50l-plus-orange-69080/pd/DHL02DBBM/ vine cu acesorii, ajunge pana 1280x

Multumesc!
Salut,

Nu ma pricep deloc la microscoape si ma gandeam ca e cineva pe aici care stie ce si cum.

Imi puteti spune cere e cel mai ieftin microscop care il pot cumpara sa vad ce vede doctorul din clipul de pe you tube la microscop?
[youtube]https://youtu.be/HHJ0nKIMvfg[/youtube]

Multumesc!
La beta nu e valabil ai o pereche neagra iti ies puii negri, culorile sunt dispuse pe peste in straturi sandvis,
culoare galbena e cea mai joasa culoare, rosu se gaseste la mijloc iar nergu e cea de deasupra.
adica un peste negru poate avea toate culorile curcubeului in el si nu le vezi, partea cea mai nasoala e ca nu poti deosebi ochiometric intre un peste complet negru(genetic) si un peste negru care contine sub negru toate culorile curcubeului(genetic), asta se vede la inmultire cand ai o pereche neagra cu provenienta necunoscuta si iti ies puii de toate culorile curcubeului si poate 1-2 negri complet.

Crescatori pasionati in general au linii de culoare, primul lucru e sa ceri sa vezi parinti si ai o convingerea ca pui iti vor iesi de culoare respectiva, iar daca pui unu alb cu unu negru ai 5% sansa 1-5 pui sa fie negru cu culoare alba ascunsa si nu vezi.

Sper ca ai inteles ideea pentru mai multe detalii gasesti pe net/youtube la betta breading.

Din pacate experienta nu am stiu ca am o carte acvaristica veche ani 90 foarte buna unde explica la beta in detaliu fiecare culoare unde se afla pe "sendvis".
Anu acesta ma apuc de inmultit sa vad daca imi iese si apoi voi cauta culori.

Bafta
Frumos, sa iti traiasca
Liv wrote:Am primit si ultima banda comandata (albastra) de 14,4 W/m. Consuma exact 8W/m. Din punct de vedere fizic e identica cu celelalte benzi. Difera doar culoarea - un lucru aparent ciudat deoarece caderile de tensiune pe ledurile rosii, verzi si albastre sint diferite. Totusi pot fi compensate prin valori diferite ale rezistentelor de limitare a curentului.

Din punctul meu de vedere experienta cu iluminat ieftin cu benzi cu led se termina aici - am scris pe undeva printr-un topic mai vechi ca o sa incerc - n urma cu cca. 2 ani. Am testat posibilitatea si nu exista benzi cu led ieftine si bune. . PUNCT (parerea mea).

Cine nu ma crede poate sa incerce si singur - sint banii vostri, nu ai mei. Ledurile bune costa si nu se gasesc in magazinul cu electrice de la coltul blocului, in Carefour, Hornbach, Lidl sau pe nenumaratele siteuri romanesti care vand benzi cu led - cel putin in momentul de fata. Asta e tot.

Acu 1 an jumate ma gandeam si eu cu cunostintele mele de fizica/electornica si cu noile benzi LED descoperite pot sa fac niste sisteme de iluminat de toata invidia, dupa multe calcule si estimari am ajuns la concluzita ta fara sa le testez pe viu

eu folosesc sitem diy facut cu becuri 2-3 https://www.dedeman.ro/bucuresti5/bec-led-lohuis-spot-gu10-3-5w-lumina-rece/p/1028814, le folosesc de un an si jumatate si nu s-a ars unul pe cand cele cu dulie clasica se ard repede, mai recent am in teste asa ceva https://www.dedeman.ro/bucuresti5/bec-led-lohuis-plc-liniar-g24d-3-11w-lumina-rece/p/1032860 functioneaza de 3 luni plantelor le place, nu se gasesc duluii un plus e ca au si radiator extern ma gandesc ca ajuta mult la durata de viata, un minus e fluxul de lumina prea concentrat si daca acvariu nu se stabilizeaza in 3 luni cresti alge .
Toate becurile care le-am cumparat din comert zic ca au 6500Kelvin si real masurat au 5400-5500Kelvin.

Am fost in Dedeman Baneasa zilele trecute, am un obicei prost sa trec pe la becuri si lampi si am vazut ca au adus neoane LED in stoc, nu mai zic ca l-am scos din cutie sa belesc bine ochii la el sa vad cu ce se maninca, iar ma pun pe teste si inca un proiect diy .

Spor si Ape limpezi
salut vreau eu becu de 3w, ai pm
Revin cu update:
Sagittaria Subulata fiecare planta care s-a topit a facut cate o frunza si e cam jumatate de cm paroximativ, Hygrophila acu s-a topit de tot si ma gandeam ca o duce bine, banuiesc ca isi revine, iar Egeria Densa s-a albit de tot, sigur isi revine.

Am mai adaugat Cryptocoryne lutea Hobbit si Bucephalandra spec wavy leaf(inca nu e lipita piatra,a ramas asa cum am cumparat-o, si Ludwigia Repens Rubin(multumesc Liv) am pus 3 plante sa vad daca cresc.

Treaba cu spirtul e bine de stiu pentru viitor.
Multumesc!
Intrebarea mea e daca a mai bagat cineva plante cu tot cu radacina in apa oxigenata si au mai trait in continuare

Asta e singuru lucru pe care cred ca l-am gresit, mai sigur am sa mai plantez cateva randuri dar as fi vrut ca sa pastrez plantele pentru alte acvariii.

Multumesc!
Salut,

Nu sunt experimentat cu plantele in acvariu, cred ca am facut o prostie, am startat 2 bazine de 60 si 25 de litri cu plantele : Sagittaria Subulata, Hygrophila (cred ca e cea mai simpla si comuna care se gaseste) si Egeria Densa
aveau hair algee pe ele, le-am curatat si apoi le-am bagat in apa oxigenata si le-am uitat vreo 10-15 min cu tot cu radacini apoi le-am spalat si lasat in apa simpla cam o ora si apoi le-am plantat, se intampla ceva grav? va intreb pt ca in bazinul de 25L s-a topit toata Sagittaria Subulata si Egeria Densa nu mai are clorofila e aproape transparenta, in cel de 60L Sagitaria e un pic sifonata.

Ca sa maresc poza, plantele au fost scoase dintr-un acvariu in care au crescut pentru a le inmulti (mai ales Sagitaria) inainte cu 2 saptamani am mai startat un acvariu de 50 de litri si am scos cam jumate din plantele din acvariu si asa sau format algee la suprafata apei, folosesc acelasi tip de substart fertil.
Sagittaria Subulata isi reveine? sau plantez altele? daca erau crescute emers inteleg dar asa nu am mai patit niciodata si stiu ca o ia in crestere mai greu cam dupa o luna si jumatate dar nu as vrea sa pierd timpu la acvariu de 25 de litri.

Multumesc anticipat
Interesant
Nu inteleg la tine cum Valisneria nu e intinsa in tot acvariu, la mine in 2-3 saptamani preia acvariu si se transforma in jungla,
eu credeam ca Ludwigia Repens Rubin e crescuta din substrat, am vazut poze pe net ma gandeam ca e asa si la tine.

Spor
de curiuozitate as vrea sa vad o poza cu tot acvariu
Eu mai am drum prin Ploiesti, unde mai exact ai petshopul si daca ajung la tine sper sa nu ma trimiti "Catre Celelalte Acvarii"
cr1st1an wrote:Nu am alt acvariu pentru ei sa ii pun in carantina.
Acum cateva luni am avut un grupde 7 neoni din care au supravietuit doar 2 si tocmai am mai luat sapte, de aia pomeneam de neoni. Nu cunosc cauza pentru care au murit cei 5, acum banuiesc ca ph-ul e de vina.
Referitor la plante am doar easy, 3 specii de anubias, o bucephalandra, un microsorum, echinodorus si ceva monosolenium tenerum care nu cresc deloc ba mai mult echinodorusul se topeste.

Carantina trebuie facuta inainte sa pui pestii in acvariu, poti folosi o cutie din plastic de 20-30 litri care se vinde la carrfour bagi un filtru burete si un incalzitor si esti gata,
Despre neoni chiar nu stiu ce sa iti zic nu imi par asa de atractivi incat sa ii tin in acvariile mele ca si sfat cand iti moare un peste uitate cum a murit, slab, gras, eu mai bag cutterul in burta sa vad daca au ceva in interior, cand iti moare si nu stii de ce in mare parte are ceva care il maninca in interior.

La plante sunt sigur ca e de la lumina iar echinodorus ii trebuie substrat fertil ca nu poate creste in pietris sau macar sa bagi tablete fertilizante pentru plante la radacina https://www.aquariumprest.ro/fertilizanti-plante-acvatice/tetra-planta-start-12-tablete.html si vezi ce rezultat ai.

Multumesc!
Acum un an am crezut si eu ca e problema de ph, aveam planta cabomba caroliniana care nu mai crestea in acvariu de 200litri si se dezintegra, nestiutor fiind am zis de de la PH am discutat situatia in http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40600.page, in acelasi timp aveam un surplus de plante diferite care nu stiam ce sa fac cu ele dar nici nu voiam sa le arunc asa ca le-am pus intr-un bazin de plastic 30litri cu o veioza cu bec led 12W 6500k din comert si timp de 2 luni cat cautam raspunsul la problema mea plantele cresteau si au inceput sa iasa emers cu ph 8,5, la mine a fost simplu lumina era proata la acvariu de 200litri pentru ca nu aveam schimbate neoanele de 2 ani .

Un sfat bun dat de un coleg de pe youtube e nu cauta parametri perfecti, foloseste apa pe care o ai.
Neoni pe care ii ai stii sigur ca sunt perfect sanatosi, le-ai facut carantina cu tratament preventiv?

Ape limpezi.
E decalibrat incalzitoru, trebuie sa il dai undeva intre 24-25 de grade si sa monitorizezi la cat va scade temperatura verifici cu un termometru care sa fie pozitionat in acvariu in partea opusa incazitorului.

Ape Limpezi
tot ce pot sa iti zic e sa incerci Super anti internal parasites de la Ocean free https://www.aquariumprest.ro/tratamente-pesti/tratament-pesti-exotici-contra-parazitilor-interni-anti-internal-parasites.html
E perfect normal cand moare un peste in bazin sa fie macat de ceilalti pesti si/sau melci, creveti.
Pesti mai mor asa din senin fara sa stii de ce, si sa stii cat pestele e viu la ce specii ai tu in acvariu, nu se ating de el decat cand moare.

Ape limpezi
Salut,

Incearca Super anti internal parasite de la Ocean Free
https://www.sculesiechipamente.ro/menghina-de-colt-100mm-212981/

Ape limpezi
mai pune pesti e banal un singur Betta intrun acvariu de 50 de litri
Salut,

Revin cu update,

Bazinulde 60 litri din ultimile filmulete a fost desfintat deoarece se producea amoniac in apa si crevetii au devenit stresati posibil decese dar nu se pot vedea creveti morti pentru ca fiind detrivore maninca tot ce se descompune, dafnia a murit (greseala mea e ca trebuia sa sesizez asta mai devreme si sa iau masuri mai devreme), toate plantele au fost scoase afara si toti creveti pe care i-am putut prinde in apa tulbure cei care au mai ramas in apa au murit peste noapte .
Motivul pentru care aparea amoniac in apa nu era de la mancare ci de la lipsa CO2 in apa (am concluzionat dupa lungi discutii in afara forumului) datorita pompei de aer care recircula apa prin burete pentru filtrare.
Mai pe scurt o lectie de biologie pentru ce care nu stiu, plantele in desfac CO2 in carbon si oxigen o parte este diuzat in masa apei si o parte este transportat catre radacini unde fac substratul aerob unde impreuna cu ajutorul bacteriilor si micorganismelor extrag ce au nevoie pentru a creste, daca substratul ramane anaerob radacinile putrezesc se porduce NH3/NH4 si de aici ajunge in coloana apei, si cum era o jungla de plante am ajuns sa citesc pe testul NH3/NH4= 1mg/l.

O surpriza e ca sunt creveti care au populat si celelalte bazine, inteleg cele de langa e usor de ajuns mai ales ca se varsa apa in cel de 40 litri de linga cand a plouat zile la rand dar sunt creveti si in bazinele de 130 litri, au mers jumatate de metru prin iarba si au urcat inca jumatate in sus ca sa ajunga in bazine, creierul meu nu poate procesa astfel de informatii, tot stau si ma gandesc cat e de posibil si totusi nu imi vine sa cred, i-am observat din greseala deoarece intr-un bazin de 130 litri am plantat niste Eleocharis Parvula (Dwarf Hairgrass) sa vad cum creste si cum are obicei sa mai creasca niste alge in jur vin crevetii acolo sa manince si apoi m-am uitat atent si in celelalte bazine, sunt cam 5-6 creveti in fiecare bazin.

Testul de NH3/NH4 era defect indica culorile eronat mai spre verde, dupa ce am cumparat pe cel nou ieri, am verificat si s-a confirmat banuiala, am verificat si apa care vine de la put si NH3/NH4 e 0 pot sa schimb apa in voie, mai ales ca acvariile din casa nu au avut apa schimbata de 2 saptamani, am verificat NO3 si era in jur de 25mg/l nimic alarmant, vietatile sunt foarte ok

Seara placuta

Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Go to: