[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GreenLifeAquatics
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Message
flo77 wrote:Raspunsul la intrebarea cu cloramina ti-l poate da furnizotul de apa. Va trebui sa-ti spuna ce folosesc la dezinfectie: hipoclorit sau cloramina. Daca nu iti garanteaza ca nu folosesc cloramina va trebui ca la fiecare schimb de apa sa dozezi declorinatorul pentru inlaturarea cloraminei. Metoda cu lasarea apei la statut+ aerare nu functioneaza in cazul cloraminei. In rezultate se observa clorul liber la limita superioara acceptabila. Asta ar explica mirosul de clor.
Nitratul il vad la unele masuratori peste 40mg/l(aproape 50 mg/l, limita maxima admisa). Nu este ceea ce masori tu cu testerele. Nu intru in detalii, dar imparte la 4.4 ptr. a avea aceeasi unitate de masura ca pentru testere. Oricum nu as vrea ca sursa mea de apa sa aibe acele valori, probabil ca cei cu marine ar injura toata ziua. Duritatea in functie de locul unde a fost masurata este de la medie la foarte ridicata(nu ce mi-as dori eu, dar daca iti plac ciclidele africane ar putea fi ideal pentru tine. Poate ar trebui sa contactezi furnizorul pentru a sti in ce zona/tabel te incadrezi. Daca insisti s-ar putea ca tu pe alta belesti(LE: scuze de typo vroiam sa spun ca pe alt tabel esti).
Lasa-ma sa stiu daca mai ai nelamuriri.


Sunt mutat de vreo 4 ani si nu am nici o problema la schimbu de apa pesti/creveti si am avut si dafnie in bazinele de afara (stiu ca uni folosesc dafniile ca test cand dozeaza chimicale in acvariu, daca traiesc atunci si creveti traiesc).

Dar din cauza mirosului puternic, tot mi-am pus intrebarea asta si am ph peste 8 asta stiu ca am masurat de multe ori.

Am sa fac o solicitare la compania de apa sa vad ce zic.

Care e problema la marine cu de zici ca ar injura colegi?
Din pacate imi plac mai mult ciclidele americane mici decat cele africane.


alinutz80 wrote:Eu vad o gramada de tabele acolo si nu inteleg mare lucru din ele, dar la majoritatea masuratorilor conductivitatea este ff mare, duritate mare dar si nitrati mari, cum zice si colegul de mai sus.

Nu am gasit in documentul PDF Ilfov/ Peris....eventual cere tabelul cu locatia ta, si acolo putem analiza poate mai in detaliu.

Ca sa fii linistit, pentru eliminarea cloraminei, poti folosi Seachem Prime: https://www.seachem.com/prime.php
Prime®
Complete and concentrated conditioner for both fresh and saltwater
Removes chlorine, chloramine
Detoxi?es ammonia, nitrite, and nitrate


La Cluj, situatia e cam asa, adica f buna (din pctul meu de vedere care tin ciclide sud americane si creveti)


Eu sunt zgarcit nu vreau sa platesc pentru conditioneri
Am masurat cu teste amoniac nitriti si nitrati si totu e zero

Iar locatia e in dambovita exact la granita, peste strada e Peris/Ilfov.

Spor
Salut,

Cum zice tittlu se baga cloramina la noi in apa potabila sau suntem prea zgarciti sa bagam asa ceva , eu stau la granita cu Ilfov/ Peris deci apartin de tragoviste la o cautare pe siteul de Apatragoviste am dat de buletinu asta
https://www.catd.ro/poze/Buletin_Calitate.pdf la nr 33, cum descifrez? mai inteleg ceva dar nu totu.

Ca idee e ca apa de la retea are un miros foarte puternic de clor.
Stie cineva sa descifreze?

Multumesc!
flo77 wrote:Nu cred ca temperatura este lucrul cel mai ingrijorator in cazul unei intreruperi a curentului electric pe un timp mai indelungat.
Am postat ca am avut curentul intrerupt pentru 29 ore. Temperatura in unele acvarii a scazut de la 30C la 17C si nu am avut pierderi. Pe mine cel mai mult ma ingrijoreaza scaderea oxigenului in apa (asfixiere pesti si/sau deciclare acvariu). Din fericire am avut pompe de aer pe baterii si nu am constatat deciclari la sump sau canistre.
In locul tau as verifica daca acvariile nu s-au deciclat. Mai bine safe, decat sorry.
Bafta!


Da este intotdeauna e o posibilitate mai ales ca nu stii cat oxigen e in apa, un test ar fi indicat sa am la indemana pentru situatii din astea, bine ca m-am invatat sa am mai putini pesti in mai multa apa, is panicat de temperatura pentru ca am avut 4 pesti si 2 mi-au murit din cauza scaderi de temepratura, eu aveam obiceiul sa scot incalzitoarele din priza vara deoarece e cnicula si caldura e moca, da am prin vreo 2 saptamani de ploaie vara cu temp 19-20 de grade si a tunci am patit-o, de atunci am comsaruiri cu intreruperile de curent .


dan.pavelescu wrote:
GreenLifeAquatics wrote:

Ma gandesc ce faceam daca aveam un marin? plangeam langa el.



Am avut pana de > 36 ore la "salty bat", cand au tras tevile de scurgere in corbeanca si au taiat accidental cablul de curent de la firma.
A fost apa tulbure, dar pierderzi zero, si-a revenit in 24 de ore total. Nu e chiar ca-n filme


Stiu dar cele mai mari pierderi le-ai la pene de curent pe perioade lungi, statistica facuta de BRSTV, am citit posturi pe forumurile la americani groaza si la apa dulce si la sarata, mai ales cand le vine cate un uragan sau tornada si ii lasa fara curent cu saptamanile.
Mai ales ca nu stii cat dureaza, vezi ca nu vine dupa 1 ora si suni la deranjamente si iti spun stiu se lucreaza, te culci si te trezesti pe la 4 din instinct mai mult si vezi ca tot nu e, plus ca eu am patit-o si am ramas fara curent 3 zile la inceput de pandemie, da atunci am avut unde sa ii duc pe toti in afara de acvariu de 200 litri care a murit tot din el .

Spor
La multi ani pe anu asta.

Anu a venit cu o sperietura, am ramas fara curent 16 ore (intre 21 si ora 12 urmatoarea zi) datorita conditiilor meteo, deci am ramas fara incalzire, am 2 pesti foarte pretentiosi la temperatura trebuie sa aiba minim 27 de grade in apa la ei las incalzitoru in priza si vara, in 16 ore temperatura in camera era 10 grade in apa lor era 18 grade, am dormit in stres toata noaptea, urmatoarea zi ma pregateam sa ma duc la munca eram pe cale sa ii pun intr-un borcan de muraturi cu filtru si incalzitor cand a revenit curentu si m-a scutit de treaba asta.

Ma gandesc ce faceam daca aveam un marin? plangeam langa el.

Stiu imi trebuia un generator, tot zic ca iau unul si tot aman.

Spor.
Am avut ceva timp azi si am taiat ce lemne am gasit din ce mai aveam si am montat suporti de sustinere la picioare.

Spor.

image
image
image
Apreciez ingrijorarile , totu e in regula , nu cred ca m-am facut inteles, e un stand normal care sa il folosesc in camera si voi pune 1 sau 2 acvarii dar vor fi mici 30 de litri pe termen scurt, daca voiam sa folosesc pentru acvariu cu amprenta de 80x40 faceam stand cu lemn ca la postul nr #2 din topic, plus il faceam cat se poate de lung ce e spatiu

Lemnul e brad cred, de la Hornbach cum mi-ai recomandat acu foarte mult timp Liliacule , gaurit intai si apoi insurubat, i-am pus si colturi de metal sub polita sa fie mai rezistent.

Am mai apucat sa aduc o parte din ce am pentru acvarii cum ar fi filtre, pompe, bureti, pietre, nisip, pamant, pietris, sare marina, incalzitoare, osmoza inversa, acvarii, piatra de recif, silicon, micioguri, plasa de tantari, 100 metri de furtun pentru vibratoare de aer, medicamente, solutii de verificare diferiti parametri.
Ce am scos e cam jumatate din ce mai este, trebuie sa verific, ce nu am nevoie vand/donez/arunc.

Poze

image

image

image

image

image

image

image
m-am apucat de stand, si dupa o bere si ceva mai tarziu, l-am asamblat, doar ca mi-a dat eroare de 2 cm la placa de sus.

Spor,

image

image

image
Fadds wrote:
GreenLifeAquatics wrote:

3. Statie de apa:
-altfel nu aveam cum sa ii zic va avea 3 functii mari si late colectare si depozitare si mixare apa pentru schimbul de apa la acvarii
-apa de la retea e foarte dura, am ph de 8.1 pe teava asa ca pentru specii cu nevoii de ph mai mic trebuie osmozor obligatoriu altfel nu e joaca.
Spor,

Nu te complica cu instalatie de osmoza inversa, decat daca vrei sa te apuci de plante fancy sau caridine.

Pestii de apa acida nu au probleme in apa mai dura, decat pentru reproducere.
Altfel situatia sta de fapt invers, pestii de apa dura au probleme in apa acida.
Exemplu: vei vedea discusi care cresc bine mersi la pH 8, dar nu vei gasi ciclide africane crescute la pH 6.5.


Asta stiu eu, de fapt apa dura imi convine cel mai mult, pentru ca am posibilitatea eu nu cred ca am sa ma abtin de la cardine, osmozoru il am si e sigilat ca vreau si ceva apa sarata, si stiu vreau multe si trebuie sa ma gandesc bine de la inceput ca sa nu ma impiedic pe la mijloc si s-o iau din nou de la capat.

Spor,
A venit toamna, camera pestilor e gata partea proasta e ca nu e gaz, instalatiile sunt facute, dar mai trebuie o statie de pompare care se face la anul in 2023 asta a fost raspunsul primit de la primarie.

Acum vedeti si voi ce vremuri vin si ma gandesc serios la o soba in camera ca nu se stie ce se intampla si sigur o voi folosi, am vazut in Hornbach gata facute doar atasez horn.

Acum ca e gata ma simt in priza si ma gandesc asa sa fac pentru inceput:

1. Am un acvariu cub 30 de litri facut diy dupa un model vazut prin magazine:
-va fi folosit ca test pentru gandirea sistemului de schimbarea apei automat
-e inaltat 2 cm
-are 2 gauri unu pentru schimb de apa si unu pentru preaplin
-filtru si incalzitoru le am
-lampa mai trebuie si va fi diy deoarece m-am uitat pe internet si imi par cam scumpe pentru un acvariu mic
-standul la fel e diy dimensiunile nu le mai stiu, doar ca trebuie asamblat

2. Vreau sa fac un stand cu Acvarii:
- va fi de latime 33 cm, lungime 232 cm iar inaltime dupa nevoie
- voi tine diferite specii de pesti mici/medii, melci, creveti, raci si cinestie mai ce, deci vor fi acvarii intre 30 pana la 60 de litri
- standul va avea sump conectat la toate acvariile printr-un "prea plin" care e de fapt acvariu pe ultima polita cu cate o iesire pentru fiecare acvariu dotat cu robinet pentru reglaj sau deconectare
am pus o schema mai jos despre ce si cum se va intampla

3. Statie de apa:
-altfel nu aveam cum sa ii zic va avea 3 functii mari si late colectare si depozitare si mixare apa pentru schimbul de apa la acvarii
-apa de la retea e foarte dura, am ph de 8.1 pe teava asa ca pentru specii cu nevoii de ph mai mic trebuie osmozor obligatoriu altfel nu e joaca.

image

Spor,
mellbo wrote:Am cumparat azi o biluta de moss din PetShop (Cladophora Aegagropila) si dupa 10 ore un neon 2 guppy si o zebra am vazut ca se freaca de ce apuca prin acvariu.
Am creveti in acvariu. Ce pot face cat mai urgent ? Incalzitor am fara reglaj, probabil e setat pe 25ºC, merg maine si cumpar unul ca sa pot creste temperatura, cu toate ca acum este 27ºC

Cat pot sa o cresc fara sa "defectez" crevetii ? Nu vreau sa pateasca nici ei ceva... Serios chiar sunt importanti pentru mine..
Ce sa fac ? Verde de malachit nu as vrea sa folosesc, cred ca strica tot pietrisul..merge doar cu temperatura ridicata ?
Am si sterilizator UV dar nu stiu daca ajuta cu ceva..acum.

As vrea sa stiu si daca boala asta afecteaza si crevetii sau doar pestii. Pentru ca ma gandesc sa scot pestii in acvariu de carantina pentru 14 zile.

Acvariu 54L, Eheim Experience 150, neplantat.


Eu daca vad ca pesti ca se freaca de pietre schimb apa urgent, in apa e amoniac/NH3 provoaca iritatii pe piele si solzi pestilor si de aia se freaca de pietre, fa teste si vezi.

Daca ai schimbat pietrisul cum ai zis in postu http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/49148.page#p439008 , ai deciclat acvariu partial, toata lumea crede ca bacteriile benefice se gasesc numai in filtru, dar ele sunt peste tot in acvariu unde este o suprafata solida plante, substrat, sticla etc.

Spor
mellbo wrote:Buna, am o nelamurire. de ceva timp..

Am un acvariu neplantat cu pietris de 4-8 un pic cernut a ramas cam 4-6 pe alocuri cate ceva mai marisor poate. Imi place asa cum e dar am tot citit ca nu e bine pietris mare, legat de plante. Dar la mine nu e nici o planta vie, nici nu va fi. Am motive serioase pentru care nu pun plante, si as fi teribil de multumit daca nu ne-am invartii inspre acest subiect.

Am cumparat azi pietris 1.4-2 si 2-4 ca sa-l amestec, cern etc, in ideea ca poate nu pot aspira pietrisul mare suficient cat ar trebui. Dar ma uit la el si nu-mi place asa marunt deloc.
Asa ca va rog, spuneti-mi de ce nu e bun pietrisul cu granulatie mare exceptand orice motiv legat de plante.. Adica care ar fi motivele pentru care se tot recomanda pietris 1-3mm.

De aspirat.. nu stiu ce sa zic.. parca e cam greu dar nici ala mic nu cred ca fi usor cand se va ridica tot pe teava de la aspirator (Dennerle Nano Gravel Cleaner-modificat)..
Am schimbat deja de 3 ori pietrisul. Ba ca nu e bine ca e colorat, ca e nusht cum.. Nu se poate ceva clar specific acestui setup, fara plante plantate?

Va multumesc anticipat pentru efortul de a-mi raspunde.



Lasa pietrisul asa cum e, nu se intampla nimic doar sa respecti schimbu de apa.
Eu am folosit pietris asemanator la mai multe acvarii in trecut si nu sa intamplat nimic

Uite un video la acvariu de 200 de litri cand m-am reapucat de acvaristica a fost asa 2 ani doar hraneam pesti si schimbam apa saptamanal,



Spor
Antecume wrote:Eu rup toti lastarii laterali pe care-i face planta, care apar pe langa frunze. Las planta sa fie un singur fir. Vezi sa-i lasi un varf plantei, sa aibe de unde sa creasca, sa nu i-l rupi si pe ala.
Daca raman lastarii aia, practic planta devine ca o tufa, cu tulpini subtiri si cu rosii mai mici.
Daca lasi un singur fir, devine si tulpina mai groasa, si face si rosii mai mari.
Eu rup lastarii aia chiar daca au flori pe ele. Ca daca ajung sa creasca, nici nu mai am loc sa intru printre randurile de rosii.
Cam o data pe saptamana fac operatiunea asta, ca ajung sa dea repede noi lastari.

Iar vara eu mai fac stropiri preventive pentru mana cu zeama bordeleza. Mai ales cand sunt calduri mari si mai si ploua sunt sanse mari sa se maneze. Pur si simplu planta se usuca si rosiile se strica pe planta.


Am inteles ce zici de copilire,
Am stropit si eu preventiv pentru mana(nu am avut) si tuta care a fost anu trecut si la fel am stropit
Din ce spui inteleg ca tu cresti rosiile afara? eu stiu ca de asta sunt crescute in sera deoarece can ploua le deranjeaza un compus de sulf care se afla in nori din cauza poluari

Spor
Antecume wrote:Pun si eu in fiecare an rosii si castraveti, direct in pamant.
Le pun cam in saptamanile 2-3 din mai.
Nu ma chinui sa-mi fac singur rasadurile.
E un nene in piata la Otopeni care are rasaduri meseriase.
Apropos, nu copilesti rosiile? Vad niste lastari marisori pe acolo.


Treaba cu rasadurile o vad asa, esti limitat de ce vand comercianti si cand o vand, spe exemplu anu asta daca stiam puteam sa incep linistit rasadurile la jumatea lui februarie, doi roisile pe care le-am avut anu trecut nici nu stiu ce hibrid e si nici de la cine am luat rasadurile nu stie, am vrut acelasi hibrid ca mi-a placut, mai citind pe forumuri de gradinarit mai dai de oameni pretentiosi la gust, textura, marime etc, asa am ajuns la concluzia sa iau hibrid CT-F1 ca are gust bun de tara, asa am citit si cand se coc gust si vad e aiureala sau nu, am cautat sa vad daca gasesc si la comerciant da nu am avut noroc.

Eu sunt la inceput, nu prea inteleg ce inseamna exact copilire, ca din mai multe intrebari si cautari, am primit diferite raspunsuri, uni taie tot pana la primele rosii iar altii doar lastari dintre frunza si tulpina cam asta fac eu, ce vezi tu stiu ca am lasat la 2 lastari ca deja erau infloriti si sunt cherry, din cate am citi se fac si se cos mai repede si dupa se coc rosiile tai lastari.

Daca poti sa imi dai o explicatie mai buna despre copilire te ascult.

Spor
A trecut o luna si cume primavara vara bruinile te iau prin surprindere, azi nu e nimic si maine e cat casa asa de surprins ramaii, tata mi-a zis ca nu mai vine la mine ca il fac de rusine cu bruienile astea prin curte ,
asa ca de avut grija cu bruienile astea ca mai auzit ca ajungi in salbaticie cu ele , mai am niste bazine pline cu nisip nu stiu de ce, care s-au umplut cu apa de ploaie, asa ca un broscoi s-a infiintat si da concert in fiecare noapte sa adune fetite uneori mai are sustinere din partea cateiilor si a pisicilor care se mai aduna sa il asculte.

Nu stiu daca maninca broscoi pesti ca e cam la 10 metri de bazinu cu pesti

In sera am ciopartit toate bruienile, am pus folie jos can sa nu mai am treba cu crestrea bruienilor.. si apoi asezat in fiecare sera rosiile pe pozitii pe care vor sta pana la toamna cand se vor usca.

Am mai pus si catraveti hibrizi 6 la numar care fac ciorchini de catraveti, cand a plouat cu piatra unu a fost retezat

Mai am un lamai la recuperare, mai multe in episodu urmator

Si acum poze, spor, am uitat sa zic e ca ridichea, ceapa si salata am mancat-o pe toata, ce se mai vede prin poze, e cea mai ramas si s-a blegit, mai mai pus alta salata de de la caldura nu a mai iesit.

image image
image image
Ieri a fost ziua schimbului de apa la tot ce am pesti, operatiune simpla scoti apa bagi apa porspata inapoi, zis si facut, dupa vreo 4-5 ore trec prin fata acvariilor sa vad ce fac si in acvariu de 30 litri vad ca pestele Locaria vrea sa sara din acvariu, si e foarte activ, pai el nu misca un deget nici daca il ating, stau si ma gandesc no fi buna apa? pe amano pare ca nu ii deranjeaza nimic, melci si ei mai activi pe sticla acvariului de obicei e urca can e lumina stinsa si ma lipesc de acvariu din greseala si deja am simtit acvariu era mai cald ca mana mea, s-a defectat incalzitoru pe ON , asa ca am adus repede o galeata, noroc ca acvariu are robinet si in 5 min am schimbat 20 litri de apa, pestele a stat intr-un colt, si-a tras sufletu vreo ora, dupa care sa dus unde se asacunde de obicei.

Eu tot ma uit la youtube la BRSTV ca adun informatii de apa sarata si aia acolo to trabiteaza de defectarea incalzitorului pe ON si de fiecare data cand apare discutia eu eram ce dracu iar asta?????? eu am x ani de acvaristica cu x acvarii si doar o singura problema din asta, sa vorbeasca de lucruri mai importante nu de rahaturi si uite cum mi s-a intamplat , asa mor pesti in ignoranta mea proprie.


Spor,
Bayek wrote:Pentru melci exista Mesurol. Fac ravagii daca intra in plante. Nu rontaie orice frunza, de exemplu frunza de rosie nu ii place. Dar la salata cred ca face prapad.

Sau inveti retete cu escargot de la francezi


Multumesc de sfat, am sa iau ca vad ca e bio, acu am luat ce mi-a fost la indemana aici in sat.
Nu consum delicatese de la francezi mi se par prea extravagante .

Mic update, rosiile cresc de la zi la zi se vad cu ochi, iar rosia mancata a dat muguri si creste iar pentru melci am luat capcane care le maninca si ii omoara.

Spor

image image
Ieri am schimbat apa din nou 80% si am aruncat pesti, dupa nici 2 minute masculi sau pus pe treaba si-au ales cate un loc cat mai ierbos si fugaresc femelele acolo sa faca pui .

Spor.

Azi am facut un schimb de apa la bazinu mare, 80% dar inainte am facut teste de apa NH4/NH3, NO2, NO3, no sa credeti dar valorile sunt 0 la toate 3 , apa neschimbata de vreo 2 ani, mizerie, frunze uscate si mai nou petale de la pomi infloriti, test de ph n-am avut asa ca estimez din burta, ph e jos sub valori normale 1 ca am patit-o de vreo cateva ori si 2 nu sunt melci in bazin in celelalte sunt vizibili fara nici un efort.
Nufaru iese timid si el la suprafata, nu ii merge prea bine aici e planta care ii place soarele, celalat nufar care il aveam l-au scos caini din apa si au imprastiat ghiveciu .

Intr-un bazin am gasit si moss stiu ca am pus nu stiam daca mai exista, cand am curatat de alge l-am adus la suprafata si a scos capu sa ia o gura de CO2 si incepe sa creasca.

Planta care creste ca stuful am curatat ce am putut ca sa poata creste, se vede asa de paraca ar fi ceva substart dedesupt da de fapt a fost un ghiveci mic care s-a rasturnat in apa, a crescut da nu inteleg cum a ocupat tot spatiul din cada

Luni am timp si schimb din nou apa in bazinu mare si arunc pesti.

Atasez poze si spor.

image image

image image

image image

image
paradoxx wrote:Eu numai ceapa as fi pus sunt mort dupa ceapa, pot manca si 10 la cartofi prajiti, nu ma doare nimic de la ea, ceapa-i dumniezo' !

Cui nu-i place cepa? mie imi place mult prajita cu ceva, da mi-a zis un nene in halat alb ca n-am voie prajeala

Am mai luat inca o sera, inca 6 containere de plastic negre pe care le-am gaurit bine si sambata in ajun de pasti m-am apucat de treaba, saci de pamant o parte am de anu trecut din toamna si oparte am luat in februarie can era 11 lei sacu de 40 litri la oferta,
in cele noi a intrat cam un sac, iar cele vechi de anu trecut am mai completat ca nu erau pline, tot ce trebuie sa mai fac e sa pun rumegus pe deasupra sa tina umezeala in sol si e gata.

Rasadurile dupa cum o sa vedeti si in poza dau pe afara din cutie, sunt frumoase, la vreo trei din rasaduri vad ca la nervura unor frunze sunt foarte deschise la culoare, am o banuiala ca pamantul de rasaduri in care le-am pus a ramas fara nutrienti, mi-am luat si o sticla de fetrilizator de rosi si am pus juma de capacel la 5 litri de apa si le-am mai stropit cand trebuia udat, oricum nu imi place pamantul de rasaduri si il inlocuiesc cu pamant normal data viitoare.

Si le-am rasadit, cam subtiri ori asa imi par ori asa sunt fata de cele de anu trecut, m-am utitat sa le compar cu cele care se vand si sunt la fel , radacina mi sa parut mica aici nu am cum sa compar ca cele de anu trecut le-am primit intr-un bulgare de pamant bine inchegat, le-am rasatit adanc in pamant pana la prina frunza, s-au blegit repede asa ca le-am dat un pic de intaritor o cana de apa din acvarii si au facut drepti vazand cu ochii .

Am problema cu melcii astai nenorociti can plantele sunt mici, am inconjurat sera cu nisip amestecat cenusa, am citit ca nu le place, am mai inteles ca le place berea si se pune ca capcana in mijlocu serei ca sa ii atraga.
Unu tot a reusit sa intre nu stiu cum si a infulecat o planta din care a mai ramas o frunza , vedem daca creste sai o inlocuiec cu alt rasad care am pus la crestere.

Am pus poze mai jos

image
image
image
image
image
image
image
image
MSI wrote:Mai adaug la vanzare un Dsunny/Popbloom 120W

Ceva similar la linkul asta, doar ca la a mea e modelul pe gri, pret 350 lei, are controller prin care se controleaza 4 canale, are si cateva presetari utile, ciclu dimineata-seara, samd

https://www.amazon.com/PopBloom-Aquarium-Spectrum-Lighting-Shannon40/dp/B07TJGKZCW


M-am uitat in link dar nu inteleg, lampa are cate o lupa in fata fiecarui led?

Multumesc!
 
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com