Message |
|
Revin cu cateva poze
poza e facuta duminica 3 iunie vedeti ce vede e apa, azi am ramas socat cat de clara e dupa ce am adugat purici de balta la 2 zile diferenta mai ales bazinul din mijloc
am incercat sa prin purici in fotografie dar sunt prea mici si nu se vad
am si o planta noua pentru iaz luata din Hornbach - Hippuris vulgaris e planta de apa rece si alcalina, creste frumos in bazine, colegi de pe forumurile straine zic ca nu se poate adapta pentru acavarii deoarece cu cat creste temperatura planta nu poate sa asimileze CO2 si se topeste
Ape Limpezi 
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:GreenLifeAquatics, daca mergi la Dedeman sau Hornbach, nu le lua de la materiale de constructii, ci din magazin - acolo gasesti lemne "trase".
Multumesc!
|
 |
|
Am vazut si eu pe youtube cum fac colegi din state pentru standuri, dar o data au alte sisteme metrice grosimea era de 2inch pe 4 inch si imi dau calculele peste cap si 2 e ca un coleg din state zicea ca a facut stand cu lemn mai gros si dupa ce si-a facut treaba standul si a vrut sa il mute pentru ca nu il mai folosea, nu putea ca era prea greu chiar si in cativa oameni si a trebuit dezmembrat ceea ce vreau sa evit.
E evident tine la acvariu tau atunci pentru un stand cu 2 acvarii de 100/40/50 sigur va tine, eu daca nu lucrez cu lucruri de genul asta am dubii si mai studiez situatia plus ca ma simt mult mai bine daca fac ceva de genu asta, mai ales ca mai vezi topicuri pe forum de la colegi care au mers la firme si le gresesc standul sau acvariu cu cativa milimetri :/.
Multumesc ca mai lamurit si ape limpezi in continuare.
|
 |
|
Imi place standul,
Care e grosimea lemnului din care l-ai facut? l-ai cumparat dedeman/partiker/brico/hornbach?
Ape limpezi 
|
 |
|
Salut,
am revenit cu un update cam tarziu, din pacate fara poze ca sunt la munca si mi-au taiat acesul la poze/filme/mail  , le voi posta ulterior.
Ca sa va fac o imagine am asezat 6 bazine, 3 de 45l, 1 de 60l si 2 de 130l, toate plantate cu vallisneria americana si elodeea, au stat initial umplute cu apa 20% acum am urcat cu ele pana la 50% mai putin cele de 130l, s-a inverzit apa cu toti stim cum e  ))), mai am o galeata de 30l cu apa de la schimb de apa din acavarii care sa inverzit si am pus acu 3 saptamani niste purici de balta sa vad ce fac, stiind ca maninca algele din apa verde, acu in weekend cand m-am uitat si vad fundul galeti  apa clara si estimez cred cam o mie de purici de balta  , am luat repede ciorpacu am mutat in celelate bazine, pesti se vor lafai cand ii voi aduga in bazine  .
Concluzii trase pana acum:
- lumina e prea puternica cu 4 ore de soare direct
- tranzitia plantelor de la lumina artificiala la cea naturala omoara elodea planta mama si muguri care ies se adapteaza, la vallisneria se albeste si apoi treptat se inverzeste inchis, java moss a ars cu totul
Ape limpezi, revin cu poze maine sau poimaine.
PS: Multumesc lui Pandy pentru donatia de plante Elodeea
|
 |
|
Salut
Sarea e rezervata? daca nu o vreau eu.
Multumesc!
|
 |
|
Salut,
Ti-am dat pm.
Multumesc!
|
 |
|
Scump dle, scump la apa dulce era mai ieftin
Bine ai venit
Astept sa vad Pestisori
Spor.
|
 |
|
Salut,
Caut pui de vivipari guppy, platy, molly, xipho dau la schimb creveti RCS - mai putin rosi si arata ca varianta salbateca, astept mesaj privat.
Multumesc!
|
 |
|
boala nu e se transmite la ceilalti pesti, il separi si il tratez, in acvariu de 420l fa schimburi de apa mai dese, boala asta se face de la calitatea proasta a apei, da mai multe detalii despre acvariu de 420 l, e plantat?ce filtru?, teste de apa faci daca da punele aici, schimb de apa cum faci?
|
 |
|
Nu vad binedin cauza pozitiei pestelui dar presupun ca e finroot se vede carne mancata, nu inteleg cum a inceput de acolo, normal incepe de la aripioare, orice medicament de la o firma cu reputatie sera/jbl/tetra etc, functioneaza in maxim 2 zile de la administrare se stopeaza mai greu cu recuperarea pestelui dupa trebuie sa il tii separat ca daca se streseaza moare in acavriu comunitar moare.
Personal am folosit de la JBL Ektol si de la Sera Baktopur, a ambele dau rezultate dar flaconu de la Sera e mai practic de folosit si imi place mai mult.
Spor.
|
 |
|
sclau89 wrote:Imediat ce "termin"cu bacul, si vad copilul cu diploma aia, i-mi pun si eu 2 lazi pe bloc! Am vazut topicul anul trecut, da a zis sotia ca balconul e numai pt florile ei,si nu m-am gandit sa incerc pe bloc  ! Blocul are pe 2 tronsoane cu un etaj mai mult, asa ca deasupra mea este zid in forma de L , suficienta umbra dar si lumina,SPER.Vedem noi ce iese, si daca o sa mi se ceara sa dorm pe pres, stiu pe cine sa dau vina macar!
Eu daca nu as avea de ales, le pun si pe bloc cum e optiunea ta
Bazinele care le-am avut in Bucuresti, in catrieru 23 August, acolo curtile sunt vestite pentru betonul pe care il detin fara pic de iarba, vara cand se incinge stim cu totii cat de cald e, le-am pozitionat la umbra pentru ca imi era frica sa nu ajunga la temperaturi aproape de fierbere, ca si lumina directa aveau pana in ora 12 cand ajungeau la umbra, era deajuns ca in combinatia plante plutittoare + plante cu cresterea rapida si nu faca alge de nici un fel, acum ce nu am mai zis a fost ca eu imparteam curtea cu un vecin care nu avea pasiunea acvaristicii si nu foarte destept ca sa inteleaga sau sa poarte o conversatie normala, asa ca in bazine am gasit bucati de hartie, mucuri de tigara si chiar jumatate de carnat afumat, rodeau melcii pomacea din el, am stat si m-am intrebat de cat timp e acolo????? in timp ce am schimbat apa 90% doar sa fiu sigur.
Acum ca sa fac paralela la ce conditii am aici trebuie sa schimb strategia, la temperatura va fi altfel, ieri cand am plecat la munca la ora 10 termometru din bordu masini arata 22 grade am ajuns pe DN1 sa facut 24grade cand am ajuns la Arcu de Triunf era 27 grade, deci va fi mai putina caldura si trebuie sal pun mai la soare mai ales ca locul care l-am ales am crezut ca va fi ideal, dar s-a dovedit invers si am scos bazinele mic de 5 litri puse pentru ca eu le-am pus la ubra unui copac dar ce am vazut e umbra e tot timpul si asta nu e prea bine, o parte din plante nu s-au dezvoltat cum ma asteptam, plus ca pesti de cand vor sta afara orice musculite si larve de tantari ajung in apa vor fi imediat mancate  , singurlul lucru de care mie frica e ca sa nu ajunga vreo libelula sa isi puna ouale prin bazine ca larvele lor mananca pesti, lacul din peris e la aproximativ 900 de metri.
Sper ca in weekend dupa ce termin de tuns toata iarba din curte ma apuc de treaba, o parte din bazinele din camera la scot afara si urmeaza sa mai vina pesti.
Multumesc!
|
 |
|
Daca ii creezi conditii va face lucruri interesante, fiecare peste Betta are personalitatea lui, uitel pe al meu ce facea in acvariu de 200 de litri https://youtu.be/Bult-QkgQ2M il chema Dl Atittudine  , a murit de batranete nu traiesc mai mult de 2 ani  si cand te gandesti ca la cumparta dintr-un petshop oarecare pentru simplu fapt ca a invatat sa rastoarene paharul in care era tinut si sa evadeze in acvariu in care erau tinute toate paharele cu pestii betta.
|
 |
|
catalos wrote:frumoasa si interesanta fu experienta din trecut, asa ca muuult spor sa ai si la noul proiect; daca drumurile te poarta prin Buc, te pot ajuta cu niste elodeea si egeria - sunt maxim de easy ambele 
Sunt interesat de mai multa elodeea, egeria nu am inca.
Drumul catre Bucuresti duce in fiecare zi a saptamani ca aici lucrez  , iti dau pm.
Multumesc!
|
 |
|
Salut,
Cumpar:
-Echinodorus tenellus, Sagittaria subulata, vallisneria spiralis, vallisneria gigantea
sau schimb cu : creveti red cherry varianta mai apropiata de cea salbateca(mai putin rosii), melci pomacea adulti, endleri pui.
Multumesc!
|
 |
|
Salut,
Daca stii engleza te sfatuiesc sa te uiti la tipul asta face iazuri super si iti arata pas cu pas ce si cum iti pun link https://www.youtube.com/user/ThePondDigger
Spor la treaba 
|
 |
|
Salut,
Sunt masculi toti trei.
Spor
|
 |
|
Test picatura arata asa: https://goo.gl/images/UNQiZU sau https://goo.gl/images/V9VG2o sunt mai multe branduri eu am de la sera si ma cam inerveaza sunt in jur de 50lei bucata, ca si sfta dca nu esti inca serios cu acvaristica arunci bani degeaba, acum zici ca ai se la folosesti dar cu cat prinzi mai multa experienta nu ai sa le folosesti deloc, eu cand vad ca e ceva in neregula la apa din acvariu schimb apa
Test betisoare https://goo.gl/images/J9JUma sunt niste prostii, le poti folosi daca stau albe nu ai nimic daca se coloreaza e ceva din ce scrie pe betisor
Bafta
|
 |
|
La ciclare daca nu ai teste la picatura nu prea ai cum sa iti dai seama, te opresti dupa patru saptamani si te uiti daca vezi sau simti ceva in neregula faci un schimb de apa.
Cat despre chimia apei las-o asa cum vine de la chuveta, ai sa faci mai mult rau decat bine.
Ca si adaugare ia o mana de Elodea https://goo.gl/images/AqBnJa si punele in acvariu cum vrei poti sa o lasi plutind in apa sau fixata de substrat nu prea conteaza, e planta super simpla si e sugativa de amoniac, elimina din apa in ordinea asta NH3>NO2>NO3>NH4.
Spor
|
 |
|
|
 |
|