Message |
|
ReBella,  , nu cred ca este cazul unui atac, mai mult sau mai putin voalat.
Ideea este urmatoarea: s-a deiscutat destul pe aici desprea aceasta amarata de ratie  . Faptul ca rezultatele obtinute au fost sub asteptari, iar acele relatii nu au fost confirmate ca fiind viabile, ne duce cu gandul ca ceva e putred. Daca prin alte parti este litera de lege (asa cum a spus si Val), aici aceasta formula de fertilizare nu-si are locul. Exista moduri de fertilizare cu rate mai mari de reusita.
|
 |
|
Uite colea la Reef. Sistemul este sigur, elegant si usor de instalat/folosit. Scapi fara prea multa bataie de cap de aceasta problema.
|
 |
|
1. La 3 zile ar fi ok sa hranesti pestii, normal, fara excese. Si la 4 ar merge, dar nu vreau sa-ti spun ce ar gandi ei despre tine
2. Daca ii poate hrani cineva la 3-4 zile, nu mai lua hranitor
3. Cum a spus si cel mai mic lup  , priza programabila.
4. Merge schimbata la 2 saptamani. Conteaza mult si filtrarea. Daca filtrul are un spatiu generos pentru mediul de filtrare, problemele legate de deprecierea apei se reduc mult. Mai ramane problema duritatii...
A, si concediu placut
|
 |
|
Scoate bucatile de marmura de acolo. De asemenea ( nuvreau sa te descurajej) si spartura de marmura daca ai bagat in pietrisul de substrat. Iti vor creste duritatea apei (fiind pietre calcaroase) si vei avea probelme. Verifica si restul de pietre, turnand o picatura de otet pe ele. Daca faca "spume", nu le mai bagi in acvariu.
|
 |
|
Topicul a fost mutat de mine.
|
 |
|
Iar daca il tii in borcanul ala, nu-l indopa cu mancare. Vad o groaza neconsumata pe fundul acelui vas. Vei strica foarte repede apa, iar pestele va avea de pierdut. Hraneste-l, apoi faci schimbul de apa, cu aspirarea mizeriei.
|
 |
|
Sincer sa fiu nu ti-as recomanda Botia, din mai multe considerente.
In primul rand dimensiune. Macracantha ajunge in libertate la 25-30 cm. In acvariu ceva mai putin, dar tot mult. De aceea spatiul alocat lor trebuie sa fie ceva mai mare, de peste 250-30 de litri. Spun asta deoarece....
In al doilea rand, sunt pesti de card. Deci numarul lor ar trebui sa fie ceva mai mare.
In al treilea rand, sunt pesti foarte activi, ce exploreaza tot acvariul, dezradacinand plante si scormonind peste tot. Uneori pot deveni agresivi cu alte specii.
Ce-ti recomand este o hranire ponderata a pestilor, schimburile frecvente de apa si curatenia in acvariu. In acest fel, populatia de melci va fi tinuta sub control cu succes.
|
 |
|
valyy_dvd wrote:Stiu ca fac o amestecatura dar iau vechiul ada malaia pe care l-am tinut jumatate de an in punga dupa ce l-am scos din acvariu ,si ilmamestec cu nisip granlatie 2-3mm ,asta bineinteles deasupra lui aquabasis.
Cred ca e mai ok decat doar nisip gol.
Ce spuneti?
Io spun ca nu este ok. Si iti voi spune de ce.
In primul rand, producatorul (JBL in speta) recomanda ca peste AquaBasis sa se aseze un strat de pietris de granulatie 2-3 mm, sau Manado. Adica un substrat cuartos, inert d.p.d.v. chimic, sau acest Manado care a fost studiat si i s-a stabilit o formula chimica ce va interactiona armonios cu substratul. Nici pietrisul, nici Manado nu schimba proprietatile apei, ma refer aici la Ph, Kh si Gh. (Se pare ca Manado influenteaza putin Kh-ul in primele saptamani, dar se rezolva cu cateva schimburi de apa) In schimb, ADA iti va modifica din start Ph-ul, scazandu-l. Habar n-am (si cred ca multi sunt in situatia mea) ce se poate intampla cu restul parametrilor, atunci cand se vor intalni compusii din AquaBasis, cu cei din ADA. Produse cu calitati diferite, cu compusi diferiti si reactii diferite.
In concluzie, sfatul oricarui producator (nu doar al meu) este sa mergi pe o linie completa de fertilizare, cu produse de la aceeasi firma.
Dar daca tu vrei sa experimentezi, nu te opreste nimeni, o singura conditie avem: sa vii sa ne spui la ce rezultate ai ajuns
|
 |
|
pc.ciprian wrote:deci m`ai disperat cu pozele
Si pe mine. Nici "pe viu" nu vezi asa ceva
|
 |
|
Parerea mea ar fi sa incerci s-a desfaci si s-o repari. Daca nu merge, oricum nu ai nimic de pierdut. Daca nu mai lucreaza, la gunoi.
O problema asemanatoare am avut si eu. Se auzea clicul facut atunci cand deschidea, dar de fapt ramanea pe inchis. Am rezolvat-o tragand de un arc pe care l-am gasit pe acolo si curatind bine toate piesele aflate in miscare.
|
 |
|
Nu faceti confuzie.
Am spus in acel post ca suprafata apei trebuie sa valureasca. Prin acea miscare de la suprafata se face schimbul de gaze. Asta nu inseamna ca trebuie ca apa sa fie aruncata din acvariu. Avem nevoie doar de o usoara miscare la suprafata.
|
 |
|
Pastile n-am folosit, nu le cunosc eficienta, nici pretul. Easy carbo...ar fi ceva, dar nu este CO2. Deci cel mai bun ar fi CO2-ul. Asta vine dintr-o instalatie profi, sau dintr-o bomba. Daca dai un pic cu "search", afli mai multe. Dupa ce citesti, vii si ne bati la cap cu nelamuririle  . Ok?
|
 |
|
De unde iau fratilor si io niste inspiratie si bun gust? Ca vad ca la altii da p-afara.
Nu-mi mai pot lua ochii de la el. Ce finut si delicat mi se pare. Imi place de mor.
|
 |
|
Fii binevenit.
Nu-i mare bai cu intarzierea, important este sa sa ne avem ca fratii.
|
 |
|
Inca una-doua observatii:
- umple acvariul pana sub capac, se va vedea mult mai frumos.
- scoate din filtru furtunul care iti baga aer in acvariu. Nu ai nevoie de el. Daca apa valureste foarte usor la suprafata, pestii vor avea destul oxigen.
- dupa ce ai facut pasul doi, baga niste CO2. Vei fi uimit.
LE. Na ca au fost trei. Observatii
|
 |
|
Am cateva fire de Ludwigia inclinata "cuba". Plantele provin din acvariul lui Sandu si sunt scoase de o zi doua din acvariu. Nu sunt multe fire, dar se pot inmulti, desigur.
Rugamintea ar urmatoarea: "inscrieti-va la cuvant" doar cei care puteti creste planta. Stiti ce vreau sa spun. Volumul acvariului, lumina, fertilizare CO2. Ma rog, nu ordinea conteaza.
|
 |
|
De ce nu poti aplica metoda nr 1? Black-out-ul este o solutie simpla, usor de pus in opera si destul de eficace.
Nu trebuie decat sa acoperi bine acvariul si sa nu mai aprinzi lumina. 3-4 zile nu umbli la el, apoi bagi un schimb masiv de apa.
|
 |
|
Si de regula se face schimb zilnic de apa cu apa luata din vreun alt acvariu sau de la retea. Acvariile alea nu pupa filtru, nici ciclare.
|
 |
|
Pot fi mai multe cauze. Dar nu se poate nimeni pronun ta, daca nu ne spui ce scrie aici
|
 |
|
Maternitate are baiatu mos, ideea e ca nu stiu cum sa ne...pupam.  . O iau dupa mine maine si ne auzim, vedem cum facem.
Nasol in legatura cu electricitatea. Nu stiu ce sa te sfatuiesc
|
 |
|