[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Se poate face un acvariu decent cu urmatoarele?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

Imi voi face inca un acvariu dar nu mai dispun de fonduri pentru investii acvaristice si am urmatoarele.

Bazin 80/35 pe 50 inaltime.geam de 8mm
Filtru intern din acela cu compartimente pentru materiale filtrante
Incalzitor 100W
Lumina o am de la celalant acvariu unde imi cumparasem plafoniera pentru acvariiu deschis si am ramas cu acest capac care are 2 tuburi 18 w ARCADIA.
Substrat am luat JBL AquaBasis 5l si deasupra am sa pun nisip cu o granulatie de 2-3mm.
Ca fertilizanti am sa folosesc ce au cei de la JBL sau cei de la EASYLIFE.
Apa de la robinet,probabil am sa pun in ceva la declorinat.
Posibil sa imi fac sau sa imi iau variante ieftine de CO2.

Credeti ca voi putea tine un acvariu normal cu plante mai putin pretentioase gen valisneria,criptocorine....
Sau ce plante imi recomandati ?pentru lumina pe care o am.

Ce ziceti?

This message was edited 1 time. Last update was at 18/11/2010 11:50:45

cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

La cat de incepator ma simt si eu, zic ca pentru inceput e bine ce ai, dar acele plante cumpara-le din plin, populeaza-l bine si apuca-te de ciclare. La lumina nu ma pricep asa bine, iti vor spune cei care se pricep mai bine. Bine ai venit, ape limpezi si pesti sanatosi.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
danc
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/02/2010 16:08:10
Messages: 320
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Daca vei respecta cele scrise de tine, linistit poti tine si plante mai putin pretentioase si sa ai un acvariu frumos, placut la privit ! Bafta

La tuburile acelea nu ma pricep, n-as putea sa-mi dau cu parerea pentru ca nu le-am folosit.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2010 11:34:02


sps
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1789
Location: Baia Mare
IP:
Offline

valyy_dvd wrote:

Credeti ca voi putea tine un acvariu normal cu plante mai putin pretentioase gen valisneria,criptocorine....
Sau ce plante imi recomandati ?pentru lumina pe care o am.

Ce ziceti?


DA, se poate face un acvariu cu plante nepretentioase cu tot ce ai tu acolo Plante mai poti pune elodea, etc. Ai aici o lista cu ele in primul post : http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/general-aquarium-plants-discussions/46667-excellent-list-plants-low-light-tanks.html

Until you find someone worth dying for, you never really live.
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

Am o nelamurire.
Am asamblat saptamana trecuta joi un acvariu si siliconul pare sa nu se fi uscat in totalitate ,la suprafata ma refer(nu mai zi de interior)
Cat dureaza sa se usuce siliconul sa il pot pune la proba
Inca un detaliu pe care l-am vazut azi- Acel silicon pare a fi expirat din 2007 ciar daca e de la jbl si am dat o gramada de bani pe el,
o tine oare,daca il mai las o saptamana?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1789
Location: Baia Mare
IP:
Offline

Lasa-l 2 saptamani la uscat, insa depinde si cat silicon ai pus... Daca zici ca e expirat probabil nu te vei putea baza pe acel acvariu.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
scificuss
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2009 18:40:21
Messages: 870
Location: Ploiesti
IP:
Offline

Daca tubul de silicon nu a fost desigilat sau tinut in conditii improprii e ok. Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. Si lasa la uscat acvariul minim 3 saptamani.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2010 19:32:09


Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

Joined: 26/05/2008 09:28:07
Messages: 1181
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .


Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri
[Email] [Yahoo!]
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

LUPmic wrote:
scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .


Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri



Nici vorba de plante gazon in acest acvariu.
Nici nu am pomenit despre plante gazon,eu ma refeream la plante putin pretentioase,gen valisneria si altele.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11132
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

valyy_dvd wrote:siliconul pare sa nu se fi uscat in totalitate ,la suprafata ma refer(nu mai zi de interior)
Cat dureaza sa se usuce siliconul sa il pot pune la proba
Inca un detaliu pe care l-am vazut azi- Acel silicon pare a fi expirat din 2007 ciar daca e de la jbl si am dat o gramada de bani pe el,
o tine oare,daca il mai las o saptamana?

Mi se pare foarte dubios ca la suprafata pare sa nu se fi intarit. Un silicon bun e intarit la suprafata in maxim 2 zile, chiar mai repede. Dureaza mult mai mult sa sa intareasca in profunzime. Nu-mi dau seama care-i treaba cu siliconu' ca nu s-a intarit ....... nu-mi vine nici o sugestie inteligenta in cap. Am mai vazut silicoane expirate da' intotdeauna siliconu' foarte vechi era intarit in tub ....... n-am intilnit niciodata un silicon care sa nu se intareasca, oricit de vechi ar fi fost, adica ori era tare in tub ori era folosibil.

Poti creste plante care merg la lumina mai slaba, sint destule: Cryptocorine, Anubias, multi muschi ......... Ce fel de tuburi sint cele doua Arcadia? Daca folosesti Aquabasis e bine sa folosesti si fertilizantii pentru apa tot JBL. Da-le si un pic CO2 dintr-o sursa ieftina daca nu-dispui de fonduri si-o sa poti avea un acvariu mai mult decit acceptabil.

Poze: smilie ... Poze cu plante
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

Siliconul parea un pic branzit sa ii spun asa dar foarte putin,nici eu nu am mai vazut asa ceva dar sa vedem sfarsitul.
Are cineva idee cat ar cosra un mobilier facut la comanda pentru acvariu-varianta cea mai ieftina ma intereseaza,pentru ca preturile se pot ridica pana la cer daca se doreste.
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

Stiu ca fac o amestecatura dar iau vechiul ada malaia pe care l-am tinut jumatate de an in punga dupa ce l-am scos din acvariu ,si ilmamestec cu nisip granlatie 2-3mm ,asta bineinteles deasupra lui aquabasis.
Cred ca e mai ok decat doar nisip gol.
Ce spuneti?
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

Joined: 20/06/2010 23:37:52
Messages: 804
Location: Gherla-Cluj
IP:
Offline

valyy_dvd wrote:
LUPmic wrote:
scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .


Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri



Nici vorba de plante gazon in acest acvariu.
Nici nu am pomenit despre plante gazon,eu ma refeream la plante putin pretentioase,gen valisneria si altele.


Nu spune asta valy. cind te prinde microbul, iti garantez eu ca o sa vrei ceva mai mult decit vallisneria. asta sigur daca si tu o sa te lasi infectat, daca nu.....
de aceea zic ca e mai bine sa mergi cu t5 de calitate de la inceput

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

valyy_dvd wrote:Stiu ca fac o amestecatura dar iau vechiul ada malaia pe care l-am tinut jumatate de an in punga dupa ce l-am scos din acvariu ,si ilmamestec cu nisip granlatie 2-3mm ,asta bineinteles deasupra lui aquabasis.
Cred ca e mai ok decat doar nisip gol.
Ce spuneti?

Io spun ca nu este ok. Si iti voi spune de ce.
In primul rand, producatorul (JBL in speta) recomanda ca peste AquaBasis sa se aseze un strat de pietris de granulatie 2-3 mm, sau Manado. Adica un substrat cuartos, inert d.p.d.v. chimic, sau acest Manado care a fost studiat si i s-a stabilit o formula chimica ce va interactiona armonios cu substratul. Nici pietrisul, nici Manado nu schimba proprietatile apei, ma refer aici la Ph, Kh si Gh. (Se pare ca Manado influenteaza putin Kh-ul in primele saptamani, dar se rezolva cu cateva schimburi de apa) In schimb, ADA iti va modifica din start Ph-ul, scazandu-l. Habar n-am (si cred ca multi sunt in situatia mea) ce se poate intampla cu restul parametrilor, atunci cand se vor intalni compusii din AquaBasis, cu cei din ADA. Produse cu calitati diferite, cu compusi diferiti si reactii diferite.
In concluzie, sfatul oricarui producator (nu doar al meu) este sa mergi pe o linie completa de fertilizare, cu produse de la aceeasi firma.
Dar daca tu vrei sa experimentezi, nu te opreste nimeni, o singura conditie avem: sa vii sa ne spui la ce rezultate ai ajuns

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

bobiciupe wrote:
valyy_dvd wrote:
LUPmic wrote:
scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .


Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri



Nici vorba de plante gazon in acest acvariu.
Nici nu am pomenit despre plante gazon,eu ma refeream la plante putin pretentioase,gen valisneria si altele.


Nu spune asta valy. cind te prinde microbul, iti garantez eu ca o sa vrei ceva mai mult decit vallisneria. asta sigur daca si tu o sa te lasi infectat, daca nu.....
de aceea zic ca e mai bine sa mergi cu t5 de calitate de la inceput


Microbul ma prins deja si nu mai este de vindecat singurul lucru incerc sa fie controlat.
Spun asta pentru ca mai am un acvariu cu plante gazon cu produse de la ada si costa o gramada intretinerea lui ,sunt constient ca nu mai pot tine unul la fel.
Asadar am sa ma limitez la un acvariu mai economic pe care am sa il fac la servici.
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

alber wrote:
valyy_dvd wrote:Stiu ca fac o amestecatura dar iau vechiul ada malaia pe care l-am tinut jumatate de an in punga dupa ce l-am scos din acvariu ,si ilmamestec cu nisip granlatie 2-3mm ,asta bineinteles deasupra lui aquabasis.
Cred ca e mai ok decat doar nisip gol.
Ce spuneti?

Io spun ca nu este ok. Si iti voi spune de ce.
In primul rand, producatorul (JBL in speta) recomanda ca peste AquaBasis sa se aseze un strat de pietris de granulatie 2-3 mm, sau Manado. Adica un substrat cuartos, inert d.p.d.v. chimic, sau acest Manado care a fost studiat si i s-a stabilit o formula chimica ce va interactiona armonios cu substratul. Nici pietrisul, nici Manado nu schimba proprietatile apei, ma refer aici la Ph, Kh si Gh. (Se pare ca Manado influenteaza putin Kh-ul in primele saptamani, dar se rezolva cu cateva schimburi de apa) In schimb, ADA iti va modifica din start Ph-ul, scazandu-l. Habar n-am (si cred ca multi sunt in situatia mea) ce se poate intampla cu restul parametrilor, atunci cand se vor intalni compusii din AquaBasis, cu cei din ADA. Produse cu calitati diferite, cu compusi diferiti si reactii diferite.
In concluzie, sfatul oricarui producator (nu doar al meu) este sa mergi pe o linie completa de fertilizare, cu produse de la aceeasi firma.
Dar daca tu vrei sa experimentezi, nu te opreste nimeni, o singura conditie avem: sa vii sa ne spui la ce rezultate ai ajuns


Promit solemn ca va voi informa si la nevoie am sa cer ajutor.
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

O problema la acvariul nou lipit, au inceput sa apara niste fisuri de 1mm pe mijlocul lipituri de sus in jos de vreo 3cm intr-o parte si 1 cm in alta.
Credeti ca daca se opreste aceasta asazisa bula de aer va tine ? deoarece geamul e de 8 mm si e destul silicon ramas pe lipitura ,practic din 8 ,7 sunt ramasi lipiti.
Fac infart daca stiu ca trebuie sa il desfac.
Ce ziceti?
omega-man
Member
[Avatar]

Joined: 24/06/2010 11:48:38
Messages: 110
Location: Düsseldorf, Deutschland
IP:
Offline

Dar cand va veni apa?

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11132
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Arata-ne o poza clara cu fisurile.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/08/2010 11:01:30


Poze: smilie ... Poze cu plante
valyy_dvd
Member
[Avatar]

Joined: 11/01/2010 18:29:43
Messages: 195
Location: BUZAU
IP:
Offline

Am sa fac o poza maine ,ca am aparatul acasa si acvariul la servici.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com