[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Chiar nu au cu ce sa te fraiereasca, mai ales daca te uiti putin pe benerul de sus de tot. Ala cu 20% discount la orice produs . Iar daca te gandesti ca cineva de acolo ar vrea sa-ti bage ceva pe gat...stai linistit, nu se va intampla. Oamenii isi stiu bine meseria si nu urmaresc doar profitul imediat si cat mai mare.
Asa. Acuma despre teste. Depinde foarte mult de ce anume vrei tu sa faci cu acvariul ala. Daca mergi pe un plantat cumsecade, te uiti dupa teste de Ph, Kh, Gh, NO3, PO4 si Fe. De restul nu prea ai nevoie. Pentru cazuri exceptionale, cand banuiesti o deciclare, ar mai trebui unul de NH3/NH4 si unul de NO2. Dar astea sunt bune in general in primele saptamani de viata ale acvariului, apoi doar "foarte" ocazional. Ar mai fi bun si un test permanent de Ph, in cazul in care introduci CO2 in acvariu.
Daca nu mergi pe plantat, poti renunta la NO3 si la PO4.
Preturi gasesti la un click distanta. Mergi un pic mai sus si dai click pe bener
Sa fie sanatos, ca tare frumos mai este
kline wrote:Am luat din acavariu apa si am pus pe cei de la laborator....

Total nerelevant. Tot cei de la acel laborator trebuiau sa-ti spuna ca Ph-ul apei se poate modifica pe drum. Daca proba nu a fost transportata in anumite conditii...Spre exemplu recipientul trebuia sa fie plin ochi si inchis ermetic, fara bula de aer.
Incearca sa gasesti aici boala de care sufera pestele tau. Dai click pe poza si afli si tratamentul.
Ne-ai obisnuit cu frumosul, Mariane, si ma bucur ca nu te dezminti nici acum. Acvariu si poze frumoase rau
Frumos berberule, felicitari. Te astept cu nerabdare peste vreo luna. Atunci sa te tii.

ReBella wrote:Am si eu o neritina cum e cea din a3a poza si sta numai deasupra luciului apei...pe capac.

O fi emersa?
bizar79xxx wrote:Pai logic gandind, plantele indifirent ca-s de apa sau terestre functioneaza cam dupa acelasi principiu si au metabolism asemanator.

Perfect de acord cu tine ca plantele (terestre sau acvatice) au nevoie de aceleasi lucruri: lumina fertilizare si CO2. Dar, fertilizantii creati pentru plantele terestre (avand in vedere ca gradul de risipire in sol este ridicat) sunt mult prea concentrati pentru plantele de acvariu. Daca pentru o planta terestra nu este nici o problema sa-i pun o cantitate X de fertilizant, pentru cea de acvariu, cantitatea optima va fi infinit mai mica. In afara de asta, fertilizantii folositi la plantele terestre, se adreseaza in special radacinilor plantei; la multe plante acvatice frunzele fiind organ de asimilare a nutrientilor. In afara de asta, fertilizanti "terestrii" nu contin toate elementele necesare dezvoltarii unei plante de acvariu. Sunt oligoelemente care exista nativ in pamant, dar nu exista in solurile pentru acvarii. Atunci nu ne ramane decat sa le introducem noi in acvariu.
Drept concluzie, folosind fertilizant pentru plante terestre in acvariu, nu vom crea decat un surplus de elemente, care vor conduce la deteriorarea calitatilor apei si nu in ultimul rand la aparitia algelor.
Muschiul pe care il luam noi din padure traieste in zone umede si racoroase. De cele mai multe ori pe partea de nord a stancilor, copacilor, etc. Nu cred ca s-ar adapta in veci temperaturilor ridicate din acvariile noastre. Si mai e si lumina...Plus ceva bacterii luate de prin pamant, bacterii impotriva carora pestii din acvariu s-ar putea sa nu poata lupta.
Ehe, cred ca este un adevarat spectacol. Pozele sunt graitoare si frumoase, dar nu reflecta realitatea. Ne poti incanta si cu un pic de film?

koala wrote:masculul singuratic sta retras si "penduleaza"

Ce penduleaza? Si daca penduleaza ce cred eu, nu-i e rusine? :18: :18: :18:
fishyman wrote:poti curata si filtrul saptamanal in apa scoasa din acvariu

De ce sa munceasca aiurea? Filtrul il cureti doar atunci cand scade semnificativ debitul. Refuz sa cred ca se poate intampla asta doar intr-o saptamana. Faptul ca umbli cat mai rar la filtru, scade semnificativ riscul unor deciclari partiale sau complete.
Felicitari.
Se vede ca este cava facut sa-ti placa tie. Si daca le place si altora cu atat mai bine. Daca nu, nu te intereseaza. Imi plac astfel de acvarii.
Pai dupa simptome, ar putea fi cam asa:
- fecale filamentoase-paraziti intestinali
-abdomen umflat-indigestie sau ocluzie intestinala. In ultimul caz moare in multe cazuri.
-abdomen umflat+solzi zbarliti+ochi umflati-Dropsy-boala la rinichi imposibil de tratat.
and_alx wrote:Am luat o rigla si i-am despartit.

Ce-ai facut, le-ai dat la palma?
Sau bagi un ochi la reef si te uiti dupa asa ceva. Au un adeziv special pentru asta, cu intarire rapida chiar sub apa.
Io v-am rugat ceva si voi oha.
Deci. Filtrarea cu carbon de face asa cum a spus-o si LaBocaDellaVerita, atunci cand musai am nevoie de ea. La plantate e naspa, ca-ti scoate tot ce aditionezi tu acolo ca fertilizant. Deci se exclude.
Si repet. Un acvariu miroase. Dar placut si doar atunci cand iti bagi nasu in el. Altfel, exista o problema. Daca pute in toate camera, sau iti da un iz usor, clar, trebe facut ceva. Si nu neaparat carbon. Ca ala te ajuta pe moment, mai tarziu va trebui schimbat, ect.

Si ca sa nu fiu total oftopic, inainte de a inchide aici, mai vin cu o precizare. Se recomanda montarea balastului undeva in afara capacului, pentru a reduce temperatura in acvariu. Se stie ca balasturile se incalzesc, fapt ce duce inclusiv la cresterea temperaturii in apa.

Acum inchid aici si sper ca pe viitor sa nu mai fiti asa patimasi. Parca v-ati iubi si alta nu
Sigur nu melcul este cel ce se hraneste, dacat daca ancistrusul e mort. Si nici atunci nu cred ca-i lua capul in...cochilie, ci statea cuminte pe el si il papa. Probabil melcul este mort si ancistrusul s-a prins de treaba.
Exact ce nu-si doreste nimeni. Oftopicul. Dar asta e.
Voi fi foarte direct. Ai luat un coleg peste picior (treaba cu 300 de lei plus diferenta sa-si ia apartament) si ai folosit un apelativ (prietene) poate prea familiar si de prea multe ori folosit cu tenta de superioritate. Pretioasele sfaturi legate de acvaristica pe care i le-ai dat, puteau fi scutite de acest ambalaj.
Si da, pentru ca sunt moderator, am postat cele de mai sus. Pentru ca nu vreau spirite incinse, replici taioase si jumatati de sfaturi spuse in varful limbii pe nicaieri pe unde ma uit pe forum.
Eu aici inchei si te-as ruga sa faci la fel.
Multumesc.
mihai_ghe wrote:Se poate cu doua incalzitoare unul de putere mai mare setat sa tina temperatura la 22-24grade ,si unul de potere mai mica care sa fie setat la cat vrei tu(27-28 grade)

Dap, s-ar putea sa ai dreptate si sa functioneze. Practica ar trebui sa demonstreze.
Offff, mai oameni buni, au trecut ploile si v-a luat caldura? Hoooo, nu-mi sariti in cap doar am glumit, am folosit o figura de stil, sau cum vreti voi sa-i ziceti
Hai sa ne calmam putin si sa revenim la subiect, vreti? Mi-e unu asa mi-ar placea, as vrea sa cred ca si voua.
Hai sa va spun cum stau lucrurile si la mine. Poate nu am experienta multora dintre voi (nu am doi ani de cand fac acvaristica) dar o parere mi-am format referitoare la acvarii.
Da, acvariile mele miros. Toate trei. De ce? Habar n-am. Dar nu este nici mirosul de sulf, nici mirosul de peste sau stiu io ce miros pestilential. Este unul dintre cele mai placute mirosuri, ala de balta proaspata si curata, mirosul unui iaz la 4 dimineata. Nu miroase in toata casa, nici macar in camera nu se simte mirosul. Ci doar daca imi apropii organul olfactiv de suprafata apei. Plantele miros si ele, un miros la fel de placut cu cel al ierbii proaspat tunse.
Intotdeauna am considerat normal acel miros al acvariului si niciodata nu m-a deranjat. Atata vreme cat este un miros corect. Si credeti-ma in acvariile mele nu exista frunze in putrefactie sau pesti morti. Sunt un pic maniac in ceea ce priveste curatenia acvariilor.
Acu ca m-am confesat voua, ce ziceti, faceti pace?
Nu am acum la indemana nici un ambalaj de incalzitor. Dar poti cauta tu pe net, sa vezi pe cutia incalzitorului o valoare anume. Se numeste Delta (simbolul grecesc, ala ca un triunghi) T si reprezinta valoarea temperaturii mediului ambiant pana la care un incalzitor este eficient. Mai pe romaneste, un incalzitor conceput sa incalzeasca apa pana la 30 de grade, o va face doar daca temperatura mediului ambiant va fi sa zicem de 22 de grade. Daca temperatura aia va fi de 20 de grade, acel incalzitor nu va reusi sa duca acvariul ala la 30 de grade never
Si inca ceva. Pana nu citesti articolele alea de care fuge toata lumea, nu te lua de acvaristica.

A, si K3lv1n prietene, pardon riht3r (trebuia scris cu litera mare si "ch") am o rugaminte la tine. Hai sa folosim niste apelative mai putin ironice si sa renuntam la scrierea chat, mirc, bla bla bla. De acord? Multumesc

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: