[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
corydoras bolnav sau batut?  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
vio.guitar
Junior member

IP:

am observat de curand o dunga rosie pe o parte a unui cory, din lateral arata a zgarietura, iar de sus se vede in relief conturul ranii/zgarieturii.
pentru ca sunt ingrijorat mai mult de sanatatea celorlalti pesti din acvariu, sunt interesat daca stie cumva cineva daca poate fi vre-un parazit ceva..in cartuliile pe care le am nu am gasit nimic care sa semene ...
am in acvariu o pereche de apistograma agasizii care se pare ca femela are un cuib pe undeva si e mereu agresiva cu pestii ce ii trec teritoriul..poate ea sa-i faca rau in felul asta?..(e jumatate cat cory-ul afectat) sau e vre-un parazit si atunci sa-mi fac griji pentru ceilalti pesti.
zilele astea am avut si o pereche de scalari care au depus si au ajuns cu puii pana la faza de "zbor"..si astia isi adjudecau zona lor...
am reusit sa-l separ pe "pcient"si il tin sub observatie...semnalmente comportamentale: nici unul decat ca era in calduri si curta de mama focului una din fetele din gasca, de hranit se hranea normal..in pauzele de serenada...
..
detalii e vorba de acavriul din semnatura...400 de litri...
orice info e binevenita..mersi

LE: iata si poze:

image

image

Viata-i grea..dar se termina repede... - Boogie Woogie
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pare sa se fi zgariat in decor...e posibil sa ii treaca daca nu apar complicatii. Il poti tine separat daca ai unde, pana se vindeca. Eventual sa adaugi putin albastru de metil in apa... Schimba-i apa zilnic cate 25%, ii ajuta mult vindecarea.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
vio.guitar
Junior member

IP:

i-am facuto baie scurta cu verde de malachit...
ii voi schimba apa si vedem cum evolueaza...
am acum mycopur si bactopur direct de la sera...nu stiu de care/daca sa pun...

[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Iar daca il tii in borcanul ala, nu-l indopa cu mancare. Vad o groaza neconsumata pe fundul acelui vas. Vei strica foarte repede apa, iar pestele va avea de pierdut. Hraneste-l, apoi faci schimbul de apa, cu aspirarea mizeriei.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vio.guitar
Junior member

IP:

da mersi, acela e vasul in care l-am pus initial sa-l pot poza..
acum e intr-un vas de 2-3 litriin care am si facut tratamentul...
partea pozitiva e ca a mancat tot ce i-am dat si nu a fost nevoie sa aspir mancarea ramasa...

[Email]
veltzyy
Junior member

IP:

Si eu am un corry exact la fel.
S-a facut bine?

[Yahoo!]
vio.guitar
Junior member

IP:

aseara am schimbat iarasi apa din vasul lui si am pus iarasi doza de mycopur...
voi face acelasi tratament (20picaturi/20 litri) timp de 3 zile...cu schimb de ap ain fiecare zi inainte de punerea picaturilor.
aseara la "inspectie" s-a prezentat bine... dunga e mai mica vizibil..insa parca s-a transformat intr-o pata..e drept mai stearsa si parca e cumva interna (doar)...
vedem deseara la inspectia aferenta..

[Email]

Forum Index » Catfish
Go to: