am observat de curand o dunga rosie pe o parte a unui cory, din lateral arata a zgarietura, iar de sus se vede in relief conturul ranii/zgarieturii.
pentru ca sunt ingrijorat mai mult de sanatatea celorlalti pesti din acvariu, sunt interesat daca stie cumva cineva daca poate fi vre-un parazit ceva..in cartuliile pe care le am nu am gasit nimic care sa semene ...
am in acvariu o pereche de apistograma agasizii care se pare ca femela are un cuib pe undeva si e mereu agresiva cu pestii ce ii trec teritoriul..poate ea sa-i faca rau in felul asta?..(e jumatate cat cory-ul afectat) sau e vre-un parazit si atunci sa-mi fac griji pentru ceilalti pesti.
zilele astea am avut si o pereche de scalari care au depus si au ajuns cu puii pana la faza de "zbor"..si astia isi adjudecau zona lor...
am reusit sa-l separ pe "pcient"si il tin sub observatie...semnalmente comportamentale: nici unul decat ca era in calduri si curta de mama focului una din fetele din gasca, de hranit se hranea normal..in pauzele de serenada...
..
detalii e vorba de acavriul din semnatura...400 de litri...
orice info e binevenita..mersi
LE: iata si poze: