[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ph foarte mare  XML
Forum Index » Apa
Author Message
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Am inceput sa fac diverse investigatii plecand de la faptul ca am probleme cu plantele, in afara de anubias nimic nu se dezvolta la mine in acvariu.
Am masurat ph-ul si Gh-ul.
Ph=8.2
Gh= aproz 21 (221ppm).
Am pietris granulatie 2 mm luat de la petshop si niste pietre de rau (roca bazaltica). Am facut testul cu otet pe ambele si nu se intampla nimic, pare-se ca nu aici e problema.
Teste nu mai am decat jbl 6 in 1 care nu sunt precise.
Vreau sa cumpar maine teste la picatura pentru a mai verifica si alti parametri (ce credeti ca ar mai trebui sa iau?)
Am un acvariu de 63L si filtru extern eheim ecco pro 200 (debit max 600 L/h).
Mai vreau sa fac in viitorul apropiat ph si duritate la apa inainte de declorinare, dupa 48 ore si dupa cateva zile tot din acvariu.
Daca mai aveti ceva idei sunteti asteptati sa vi le exprimati aici pentru ca eu nu prea stiu in ce directie sa o iau.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2018 17:10:42

cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Teste cu 6 in 1 facute la apa de la robinet:
Ph=8.2
Gh=19
Kh=18
Maine iau testele astea dar se pare ca imi bat capul degeaba, cred ca nu e de la acvariu problema asta.
Asta primesc de la aquatim si testele de apa pe care le publica ei sunt false.
Vedem maine.
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/09/2017 20:04:36
Messages: 548
Location: Floresti Jud Cluj
IP:
Offline

Chiar sunt ciudate datele pe care le ofera,m am uitat si sunt valori normale,asemanatoare cu cele de la cluj...de ce nu incerci sa scazi ph-ul apei inainte sa o pui in acvariu?intr o galeata

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2018 18:57:07



image
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Cumpar maine testele astea la picatura si fac din nou masuratorile sa fiu sigur ca testele din seara asta nu sunt eronate.
De la jbl sunt ok?

Cozmastie wrote:...de ce nu incerci sa scazi ph-ul apei inainte sa o pui in acvariu?intr o galeata

Cum pot face asta?
Eu toata apa o las la declorinat intr-un bidon de 25 litri din acelea pentru lapte.

This message was edited 3 times. Last update was at 20/09/2018 19:05:17

Cozmastie
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/09/2017 20:04:36
Messages: 548
Location: Floresti Jud Cluj
IP:
Offline

Cred ca sunt ok cele de la jbl,nu le am folosit,dar avand in vedere ca folosesc teste de ph de la selgros si functioneaza sigur si alea isi fac treaba=)am vazut ca is soltuii de ph minus,poate chiar de la jbl,nu stiu daca functioneaza,dar merita sa incerci


image
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Ma gandisem la asta, incerc ca nu am ce pierde.
Despre ce teste de la selgros vorbesti?
Cozmastie
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/09/2017 20:04:36
Messages: 548
Location: Floresti Jud Cluj
IP:
Offline

Sunt teste de ph si cl/br pentru piscina,si sunt 20 de lei,le am folosit de multe ori deja inca mai am picaturi.


image
grafferu
Junior member

Joined: 30/06/2008 16:46:28
Messages: 44
Location: Constanta
IP:
Offline

Ph minus nu e o solutie pe termen lung, indicat a nu se folosi, vezi ca vinde Seba shrimp niste sol debonsai si creveti care scade ph-ul si alte cele, m-am interesat si eu pe net si cica e ok, rezista 1-2-3 ani, depinde de apa cat de nasoala este. Aceeasi problema o am si eu la Constanta cu ph 8 si gh/kh 15-20 pe acolo amandoua... si singura solutie ca sa scad ph-ul este aditia de co2 din bomba cu acid citric si bicarbonat, dupa schimbul de apa am un spike de 8.2 1 zi dar scade, ajung pe undeva la 7.6 usor usor, functioneaza nonstop momentan instalatia la 1b/2s sa zic. Trebuie sa imi iau un tester permanent de ph si sa imi vina selenoidu ptr instalatie.

Daaaca gresesc rog colegii mai experimentati decat mine sa ma corecteze

This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2018 22:27:50

cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Deocamdata trebuie sa scad ph-ul ca mor pestii, cei mai afectati fiind neonii.
O sa folosesc o solutie de ph minus provizoriu, pana gasesc o alta solutie.
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Am luat teste, am mai luat si o cioata poate ajuta, am luat si ph minus. Fac teste azi la apa pusa de ieri la declorinat, la apa de la robinet si maine dupa schimbul de apa saptamanal.
opincarul
Senior member
[Avatar]

Joined: 14/08/2012 14:29:31
Messages: 1371
Location: Varteju - Magurele
IP:
Offline

cr1st1an wrote: Fac teste azi la apa pusa de ieri la declorinat, la apa de la robinet si maine dupa schimbul de apa saptamanal.


Fix cu asta trebuia sa incepi, cu testele la picatura. Bete 6 in 1 sunt pur informativa. Adica iti spune daca are ph, daca intelegi. Ca idee, unui vecin din cartierul in care locuiesc betele ii spuneau ca apa are PH-ul foarte mic, mie testele la picatura de la JBL imi spuneau ca avem PH 8,5-9, iar laboratorul la care s-au dus mostrele a stampilat hartia cu 7,5.
Revino maine seara cu rezultatele testelor si vezi ce zice lumea.
Cred ca neonii au alta problema, mai ales ca nu esti singurul detinator de pesti din Timisoara!

This message was edited 2 times. Last update was at 21/09/2018 14:03:46


Mama prostilor e mereu gravida!
GreenLifeAquatics
Member
[Avatar]

Joined: 13/07/2016 23:53:35
Messages: 177
Location: Peris, Ilfov
IP:
Offline

Acum un an am crezut si eu ca e problema de ph, aveam planta cabomba caroliniana care nu mai crestea in acvariu de 200litri si se dezintegra, nestiutor fiind am zis de de la PH am discutat situatia in http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40600.page, in acelasi timp aveam un surplus de plante diferite care nu stiam ce sa fac cu ele dar nici nu voiam sa le arunc asa ca le-am pus intr-un bazin de plastic 30litri cu o veioza cu bec led 12W 6500k din comert si timp de 2 luni cat cautam raspunsul la problema mea plantele cresteau si au inceput sa iasa emers cu ph 8,5, la mine a fost simplu lumina era proata la acvariu de 200litri pentru ca nu aveam schimbate neoanele de 2 ani .

Un sfat bun dat de un coleg de pe youtube e nu cauta parametri perfecti, foloseste apa pe care o ai.
Neoni pe care ii ai stii sigur ca sunt perfect sanatosi, le-ai facut carantina cu tratament preventiv?

Ape limpezi.

My Intent is Unbending.
My Focus Unending.
Every piece is a part of the whole.
Every thought that I think...
Every movement I make...
Every action I take...
Brings me closer and closer to my goal.
- Darlo Okasi
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Nu am alt acvariu pentru ei sa ii pun in carantina.
Acum cateva luni am avut un grupde 7 neoni din care au supravietuit doar 2 si tocmai am mai luat sapte, de aia pomeneam de neoni. Nu cunosc cauza pentru care au murit cei 5, acum banuiesc ca ph-ul e de vina.
Referitor la plante am doar easy, 3 specii de anubias, o bucephalandra, un microsorum, echinodorus si ceva monosolenium tenerum care nu cresc deloc ba mai mult echinodorusul se topeste.
GreenLifeAquatics
Member
[Avatar]

Joined: 13/07/2016 23:53:35
Messages: 177
Location: Peris, Ilfov
IP:
Offline

cr1st1an wrote:Nu am alt acvariu pentru ei sa ii pun in carantina.
Acum cateva luni am avut un grupde 7 neoni din care au supravietuit doar 2 si tocmai am mai luat sapte, de aia pomeneam de neoni. Nu cunosc cauza pentru care au murit cei 5, acum banuiesc ca ph-ul e de vina.
Referitor la plante am doar easy, 3 specii de anubias, o bucephalandra, un microsorum, echinodorus si ceva monosolenium tenerum care nu cresc deloc ba mai mult echinodorusul se topeste.


Carantina trebuie facuta inainte sa pui pestii in acvariu, poti folosi o cutie din plastic de 20-30 litri care se vinde la carrfour bagi un filtru burete si un incalzitor si esti gata,
Despre neoni chiar nu stiu ce sa iti zic nu imi par asa de atractivi incat sa ii tin in acvariile mele ca si sfat cand iti moare un peste uitate cum a murit, slab, gras, eu mai bag cutterul in burta sa vad daca au ceva in interior, cand iti moare si nu stii de ce in mare parte are ceva care il maninca in interior.

La plante sunt sigur ca e de la lumina iar echinodorus ii trebuie substrat fertil ca nu poate creste in pietris sau macar sa bagi tablete fertilizante pentru plante la radacina https://www.aquariumprest.ro/fertilizanti-plante-acvatice/tetra-planta-start-12-tablete.html si vezi ce rezultat ai.

Multumesc!

My Intent is Unbending.
My Focus Unending.
Every piece is a part of the whole.
Every thought that I think...
Every movement I make...
Every action I take...
Brings me closer and closer to my goal.
- Darlo Okasi
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Vis a vis de neoni, aveam incredere in sursa de unde i-am luat.
Legat de echinodorus, pun saptamanal la radacina sera florrenete, o pastila. Ii dau tot timpul frunze noi iar cele mature se topesc.
Am reusit sa fac in seara asta ceva teste la picatura la apa din acvariu.
Am asa:
Gh=13
Kh=11
Ph-ul nu am reusit sa il fac, cred ca nu trebuia sa iau testul cu valori de la 3 la 10.
Am pus picaturile si a virat vag intr-o culoare gen turcoaz. Am incercat de 4 ori dar nu prea am reusit sa o identific, cam slab testul.
Poate reusesc maine la lumina naturala.
Probabil ai dreptate cu lumina. Am doar un neon de 15w t5. Nu am loc de doua, poate pot modifica sa pun unul mai mare cu reflector pe t8.
Multumesc pentru sfaturi.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/09/2018 20:13:58

cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

Am facut si testul de ph desi nu prea pare clar eu cred ca e undeva intre 7.5 si 8. Deci nu foarte mare.
In concluzie nu e asa rau cum m-am asteptat, as vrea sa imi spuneti daca e vreun dezechilibru intre valorile astea.
[Thumb - 20180922_093440.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/09/2018 09:00:18

lukitza
Senior member
[Avatar]

Joined: 13/09/2012 11:15:53
Messages: 1367
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Nu e nici un dezechilibru, ai o apa perfecta pentru ciclidele africane
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

lukitza wrote:Nu e nici un dezechilibru, ai o apa perfecta pentru ciclidele africane

Pai atunci cred ca ar trebui sa schimb locatarii si totul va perfect
lukitza
Senior member
[Avatar]

Joined: 13/09/2012 11:15:53
Messages: 1367
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

In 63l nici vorba de ciclide.
cr1st1an
Member

Joined: 15/04/2018 18:27:53
Messages: 190
Location: Timisoara
IP:
Offline

lukitza wrote:In 63l nici vorba de ciclide.

Scuze,am crezut ca e o gluma!
 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com