[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GreenLifeAquatics
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Message

Revin cu poze, planta de iaz infloreste, eu tineam minte ca e alba, dar ia uite e albastra , 2 bazine sunt la noua locatie 3 au mai ramas de mutat, sa vad cum il mut eu pe asta de 100 de litri nu cred ca intra pe poarta, vedem ...

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Am zis sa fiu activ asa ca am adugat 3 poze, nu-s fabuloase apa e neagra, problema e ca Vallisneria plantata a murit arsa de soare, am pus si o poza cu nufarul pus in bazinu mare face frunze, sa le vad la suprafata, pana atunci am dubii, pentru cei care nu stiu nufaru e ca un anubias rizomu sau tulpina e mai groasa si trebuie sa stea la suprafata substratului de unde scoate frunze si le trimite la suprafata ii trebuie lumina puternica altfel e nefericit, strategia lui primavara socate frunzele rapid si le trimite la suprafata inainte sa se dezvolte algele.
Ce mi se pare interesant e de unde au aparut plantele plutitoare, eu nu am bagat nimic, sper sa nu fie duckweed vreau sa scap de planta asta.

Spor

image
image
image
Salut,

Ia si fa un blackout de 48 de ore si ridica lampa mai sus

Spor
13ghosts wrote:Salut,

De unde ai cumparat Trichopsis pumila ?
Mersi.


de la nevertebrate.ro au gresit denumirea ei au pus Trichopsis pumilus : https://www.nevertebrate.ro/trichopsis-pumilus-11157

Spor
Salut,

Revin cu update, am mintit mai am un bazin a fost ascuns in casa din februarie crescut la bec led de 11W cumparat din Dedeman, cu diferite plante Sagittaria Subulata, Ceratopteris Thalictroides, Ludwigia Repens Rubin, Hygrophila.
Pesti sunt veniti de o saptamana pusi la ingrasat in carantina, adaugat si Fistamin(vitamine) in apa ca intaritor, urmatoarele 6 saptamani for fi tratati cu levamisol si apoi pe 7 iuile teoretic trebuie sa fie in bazinele de afara, cam tarziu dar e mai bine pentru pesti si pana atunci mai apuca sa creasca plantele, am asa 10 zebre, 10 white clouds(Tanichthys micagemmae) si 8 Sparkling Gourami (Trichopsis pumila) daca tot eram in febra cumparaturilor e un peste pentru nano acvarii sau super nano pentru cei care cauta variante.

Poze:
Bazinul era inca in casa apa era cam 10cm de la substrat - bazinul e plasat la noua locatie e mai viu plus ca planta rosie sa inrosit puternic, sta cam mult la soare pana vine umbra comparativ cu celelalte
image
image
image

Spor
Mai adaug inca cateva poze de anu trecut cu un bazin, doua care erau pe langa si nu le-am adus in discutie cu plante de iaz nufar pitic, papura pitica si inco planta care nu mai stiu ce nume are face flori albe, nufaru anu asta l-am divizat in 3 si replantat doar ca o pisica nu stiu ce are cu ghivecele din bazin anu asta ca a distrus pe cel cu papura pitica si dezgropat nuferi , trebuie s ii replantez.

image
image
image
image
image
image

Spor
Vor fi asa din lipsa de spatiu fac asa standu si acvariile, scopul e sa ma joc si sa inteleg apa sarata, eu am multe acvarii de apa dulce ca imi plac vietatiile si pt ca nu se inteleg toate intr-un singur acvariu si cum ma stiu pe mine m-am pregatit dinainte ca stiu ca o sa vreau sa am vietati si la apa sarata care nu pot convetui toate intr-un acvariu

Spor
paradoxx wrote:Scuze,dar ce spuneai ca a supravietuit acolo in afara de plante ?


Daphnia e singura vetuitoare care a trecut iarna, nu ma asteptam, am avut un bazin cu cultura bagat in casa, dar pe la mijlocu lui februarie au murit subit toti purici, credeam ca i-am pierdut, ei se inmultesc vivipar la temperaturi 13-27 grade si cand trec de extreme fac oua care stau si asteapta conditii bune, nu stiam ca rezista la inghet
Am revenit cu poze
De cand au inghetat, au inceput pisicile si cateii sa joace pe ele

Antecume wrote:N-ai prins nicio pisica care sa-si bage botul in acvarii?

Era jungla acolo eu abia observam pesti, ce sa zic de pisici nici nu dadeau importanta, orice miscare in jurul bazinelor pesti erau sub plante.

Prima data cand au inghetat, prima zapada si prima sub zapada
image
image
image
image
image
Salut baieti si fete, da trec si la apa sarata

image
In functie de spatiu, vreau sa imi fac standu de mai sus cu 2 acvarii si un singur sump care vor fi intre 70-100 litri fiecare depinde cum ma invart.

Pot folosi o singura pompa de recirculare?
Pe unde e mai bine sa fac gaura in acvarii in cur/fund sau lateral?
Am inteles ca in timp apa sarata corodeaza tevile sau garniturile si ar fi recomandat sa stea deasupra la sump in caz ca picura, ce materia sae foloseste PVC simplu?

Multumesc!
Salut revin cu continuarea pentru 2019

Punctez niste lucruri care nu ma asteptam sa se intample din toama-iarna-primavara:

- 3 bazine le-am lasat afara, au inghetat bocna cu apa in mijloc intelegeti ideea, radacina plantelor a inghetat si a cauzat moartea plantelor sau cel putin asta stim cu toti teoretic, deci vallisneria e moarta toata, planta de iaz luata din Hornbach - Hippuris vulgaris e in plina crestere, iarna si inghetul e fleac pt ea doar e nativa din Groenlanda, un bazin l-a preluat in totalitate celalalt pe jumate nu mai zic ca submers creste diferit mult mai frumos parerea mea zici ca sunt specii total diferite, elodea surprinzator era verde in gheata cel putin cea care plutea, in bazinu de 120 de litri intr-un colt dwarf hairgrass - Eleocharis parvula anu trecut toata vara abia a crescut si s-a raspandit putin s-au pus si algele pe ea, acu in primavara s-a raspandit ca o bruiana mai ales ca a murit concurenta (vallisneria) creste mai rar ca sa acopere terenu rapid si e foarte inchisa la culoare, e prima planata care am pus-o pe lista mortilor in toamna uite asa iti da natura cu sut in gura sa te trezesti din fantezia teoriei .

- purici de balta/daphnia au aparut si ei, am crezut ca i-am pierdut

- anu trecut au fost 2 bazine care au avut filtru si acele bazine au avut NH3/NH4 pana in cer, celelalte bazine au fost foarte ok ca si parametri, asa am pierdut o colonie de rcs cateva sute si vreo 30 de pui de guppy, doar ca 2 pui nu stiu cum s-au nimerit sa fie mascul si femela, au sarit in bazinul de langa unde au crescut si sau impuiat abia la sfarsitul verii i-am observat ca sa le dau de mancare, pana atunci cred ca au mancat tantari, larve si daphnia, in toamna i-am scos inainte ca temperatura noaptea sa scada sub 10 grade.
-anu asta nu bag filtre in bazine

-anu asta raman in 3 bazine pt urmeaza sa ma mut, bag pesti zebre si white clowds - Tanichthys albonubes i-am comandat de la nevertebrate ma ajuta ca ii tin mai putin timp in carantina de obicei vin "curati"

revin cu poze sper eu cronologic

Spor

PS: am cam scris in graba sunt la munca si e posibil cu greseli
Scuze de greseli, eram la munca si am scris in graba.

Multumesc!


by koala: Am editat si "reparat" eu... tuturor ni se intampla, asa ca nu este nici o problema. Va rog sa-mi dati PM, oricand doriti sa editati vreun post mai vechi.
Camallanus cotti e inculpatul.
Ai link aici: https://www.fishlore.com/aquariumfishforum/threads/how-to-get-rid-of-camallanus-nematode-worms.41023/

Medicamentele pe Bendazol sunt ineficiente singure, trebuie combinate, singurul medicament bun e Levamisol (e interzis in Uniunea Europeana, nu stiu de ce).
Eu am facut supra-doza la cateva acvarii (din greseala) si am scapat... mai am 3 acvarii unde stiu sigur ca il am, printre care o aveam o colonie de endleri black bar... aveam cu sutele, acum daca mai am 10, nu se mai inmultesc cand au parazitul in sistem.
Oule si lavrele circula prin apa dupa bunul plac, chiar si o picatura cu apa dintr-un acvariu infectat te nenoroceste.

Acum sunt foarte strict cu acvariile unde clorul, apa sarata si apa oxigenata sunt cel mai bun prieten pentru sterilizare

Daca ai mai multe acvarii nu folosi aceleasi plase, furtune, recipiente pentru a nu infecta ce acvarii mai ai.

De obieci pestii nu mor asa repede daca sunt bine intretinuti dar, daca sunt stresati sau sistemul lor imunitar este slab, se duc in cap foarte repede.

Pentru intarirea pestilor poti folosi Fistamin (de la Sera), e foarte bun si il gasesti in orice petshop, il dozezi cum scrie pe eticheta seara dupa stingerea luminilor.

Spor

Salut,

Cum zice titlu, aveam un acvariu de la aquael (cumparat de la un coleg de pe forum, chilipir), se punea prafu el si l-am pus la treaba, 2cm de substrat, 2cm de pietris, plante bagate in apa oxigenata (subiect expus aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/45165.page) si i-am dat drumu.
Sa incep cronologic din amintiri:
-Acvariu fost dat la apa pe la jumatatea lui octombrie 2018
-Pana la jumatatea lui februarie 2019 a stat cu nivelul apei in jur de 10 cm, cand am umplut acvariu, dat drumu la filtru si incalzitor.
-Pe 1 martie mi-am facut un cadou de primavara, 10 creveti Amano de la Seba Shrimp - calitate ca de fiecare data .

Plante:
-Sagittaria Subulata - dupa ce a fost numai cioate, creste frumos, in 2-3 luni va fi foarte deasa
-Cryptocoryne Lutea Hobbit - e ca experiment sa vad daca se face deasa ca o carpeta
-Bucephalandra Wavy Leaf - n-am mai avut planta asta pana acum, da creste foarte greu, mai greu ca anubias
-Ceratopteris Thalictroides - scopul e sa consume nutrienti din apa cat mai repede, am lasat-o sa pluteasca, cu nivelul scazut al apei s-a ancorat singura de substrat
-Ludwigia Repens Rubin - a fost sufocata de Ceratopteris Thalictroides si nu mai e
-Hygrophila - e un fir in spate, a dat de lumina si ceste viguros

Vietati:
-creveti Amano - provizoriu cazati, doar pentru a produce azot, cresc pantele mai bine

Echipamente:
-filrtu - o chinezarie mica - am atasat un furtun legat la o ventuza sa pot controla agitatia apei in acvariu.
-lampa Leddy 6w venita cu acvariu - timp de iluminare 8-13 si 19-24
-incalzitor Aquael 25w setat pe 24C

Acvariu e simplu gandit sa nu te trezesti cu alge si sa poti uita de el cand te duci in concediu, un acvariu de lumina joasa care are ca scop propagarea Sagittaria Subulata pt viitoare proiecte si daca Cryptocoryne Lutea Hobbit se comporta la fel, impusc 2 iepuri dintr-o lovitura .

Creveti se comporta normal, rascolesc pietrisul din plin, pana acum toti au naparlit, cel mai interesant e cand le dau bobitele pentru creveti se alearga unu pe altu, am sa pun un filmulet.

Si cateva poze:

image
image
image
image
image
image
image
image


asta e microscop de suprafata, mie imi trebuie microscop biologic, uite iti dau un quote de pe un alt forum unde un nene a vorbit mai pe inteles
Conteaza puterea de marire la un microscop asa cum conteaza viteza maxima pe care o poate atinge un automobil, atunci cand il cumperi...
Un microscop biologic BUN are magnificatia de 500x, peste aceasta valoare e inutil, iar microscop optic cu mai mult de 900x NU EXISTA.La peste 900x e obligatorie imersia, deci este un microscop cu imersie, ori preparea unui astfel de microscop nu e la indemana unui amator.Tot asa cum la peste 1200X, pana la maxim 1600x este obligatoriu un microscop cu camp intunecat sau cu fluorescenta.Un microscop cu camp intunecat are un pret astronomic pentru un amator(peste 100.000$), necesita clean room.Cele cu fluorescenta, cu camp intunecat si optica de fluorina superacromata, pot ajunge la peste 1.000.000 $.
Un microscp cu magnificatia intre 20 si 100X se numeste microscop metalografic, e util pentru pietre, marci postale, bancnote, etc. Nu pentru biologie.
Un microscop biologic bun, care sa ofere REAL 500X, costa de la 7-800 lei, daca doresti si profunzime de camp si luminozitate buna mai adaugi cca. 1000 de lei, daca doresti si condensor Abbe si sursa de lumina profi, mai adaugi cca. 2000 de lei.Obligatoriu acromat.
Un microscop de incepatori bun(genul de microscop scolar utilizabil), care ofera real 400x, cu o profunzime de camp si o luminozitate decenta, ar fi asta:
https://astromagazin.ro/microscoape/5881-microscop-bresser-biolux-advance-mono-digital-20x-400x-.html
Liv wrote:O sa fii destul de mirat de ceea ce se gaseste in apa.
Si o sa iti trebuiasca ceva timp pina o sa inveti sa faci diferentele intre diversele vietuitoare.

Si chiar daca sint scumpe intereseaza-te de pe acum daca poate fi montata o camera digitala pe el - o sa fie de mare folos daca nu vrei sa faci desene de mina.


am belit bine ochi la specificatii si are camerea digitala, se pot schimba lentila si camera daca vrei ceva mai bun, o camera foarte buna ajunge la 3000 lei, deja imi tremura chiloti si asa ma intind cam mult dar e nevoie pentru linistea mea si a pestilor.

Humbert wrote:apropo, daca cauti levamisol, sa stii ca e comercializat la noi sub numele Decaris
https://www.csid.ro/medicamente/decaris-50-mg-150-mg-comprimate-11718605

am folosit eu mai demult la niste ramirezi cu camallanus, a functionat, nu mai stiu cat am pus, cu siguranta am supradozat si nu au fost probleme


Am supradozat de 10 ori doza la 3 acvarii din greseala luna trecuta si 80% din pesti si le-am nenorocit ficatu, melci comunitari sunt istorie imi pare rau de ei.

Bafta
Liv wrote:Pina la urma la ce iti trebuie?


Exact ce face doctoru ala in clip aia vreau sa fac si eu, alea sunt oua de vermi interni Camallanus cotti si sunt imune la medicamente, inghet si uscaciune, nu iti mai povestesc ca e horor.

exact, ca de aici incepe cautarea, in functie de :la ce il folosesti, cat timp il folosesti si cati bani vrei sa investesti in el


la toti pestii care imi vor intra in carantina

Bafta
ocean wrote:Exact, Tetramin e printre cele mai proaste calitativ mancaruri pentru pesti e plin de aditivi si din cauza asta e grea trecerea la alta hrana dupa ce au primit Tetramin.E ca si la copii obisnuiti sa manance la Mac Donald's sau alte fast food, nu le mai place mancarea sanatoasa. Cateva zile de post negru rezolva problema care nu e doar din cauza aditivilor ci si a calitatii/provenientei materie prime. Cauta pe net in topurile internationale privind mancarea uscata la pesti si ai sa vezi unde e incadrata. Vorbim de clasamente cu hrana de top ca Tropical, Ocean Nutrition, Hykari etc.


Multumesc! Inca un motiv in plus sa trec pe mancare DIY ma gandesc de mult la asa ceva

Dadeam si eu mancare congelata inainte dar am renuntat.
Eu am observat, alceva dar cam la fel, iarna dau numai mancare uscata, cobin dafnii uscate cu tetramin si niste insecte care se dau la pestii de pond tot uscate, farmitez si amestec bine si pestii maninca ca nebunii dar se intampla uneori sa nu bag teramin in compozitie si atunci pestii abia maninca, eu stau si ma gandesc ca baga ceva in mancare cum e sarea chinezeasca la oameni sa manince mai mult si cu pofta.

Bafta
Stati ca am mai aflat ceva, trebuie microscop biologic de profunzime si sunt mai scumpe cam asta ar fi de incepatori https://astromagazin.ro/microscoape/5881-microscop-bresser-biolux-advance-mono-digital-20x-400x-.html

La ce ne-am uitat pana acum sunt microscoape de suprafata si nefolositoare la ce caut eu.
 
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com