Message |
|
Scadere de pret la reactor-pretul devine 45 de lei
Scadere de pret la filtru- pretul devine 70 de lei
Reducerea de 10 lei pentru primele doua produse luate impreuna ramane valabila.
|
 |
|
Recapitulez.
Daca folosesti in continuare spray bar-ul, il pui paralel cu laterala scurta. Adica la 90 de grade fata de pozitia actuala.
Daca scoti spray bar-ul, orientezi stutul sa-ti bata spre coltul din stanga fata, adica la vreo 45 de grade fata de pozitia actuala.
|
 |
|
Bun
|
 |
|
cirotariu wrote:Alber, ai vrut sa zici 45 de grade si un pic pentru a fi pe diagonala acvariului, nu 90. 90 de grade ar ajunge spray-barul paralel cu latimea...
Ba paralel cu latimea spuneam, astfel incat apa evacuata sa se duca pe lungimea acvariului
|
 |
|
O ri nu m-am facut inteles, ori nu te exprimi tu cum trebe
Nu ti-am spus sa faca valuri. Asta inseamna sa vezi clipoceala la suprafata apei. Io iti spuneam sa plimbi apa prin acvariu, astfel incat sa misti frunzele celor mai indepartate plante. Pentru asta n-ai nevoie de valuri
|
 |
|
Uita de 7 Balls. Nu iti sunt de folos in acest moment. Baga niste macro, PPS cred ca ar da rezultate bune si plimba apa prin acvariu asa cum ti-am spus. Daca ai zone in care apa pur si simplu balteste, acolo nu vei avea nici un fel de nutrienti sau de CO2. Nu iti cer sa faci taifun in acvariu, ci doar ca frunzele din coltul opus filtrului sa se miste.
|
 |
|
Solutiile de care ai citit, poate foloseau la tratarea apei. Gen Aqua Safe sau mai stiu io ce.
Pestii se tin in carantina, fara nici un fel de tratament, tocmai pentru a avea timp efentuale bacterii sau mai stiu io ce bazaconii sa-si faca aparitia. Sa presupunem ca un peste a contactat o bacterie, dar momentan nu se vede nimic. In cateva zile, cand aceasta se va dezvolta, va aparea si boala. Atunci vei sti ca pestii tai au ceva boala.
In concluzie, carantina nu este neaparat pentru tratament, cat pentru a vedea da la pesti nu apare vreo boala. Daca lucrul acesta se intampla, desigur ei vor fi tratati in acel acvariu, nu in cel comunitar.
|
 |
|
Scuze, cand am spus tub, m-am referit la tubul de neon. Care fiind aproape de ce se intampla in spatiul acela restrans, va ridica mult temperatura.
|
 |
|
Cateva obiectii am face referitor la ideea ta. Nu cred ca ai posibilitatea sa creezi ceva curenti de apa pe lungimea aia. Si in lipsa curentilor de apa, nu te vad prea bine, nici pe tine, nici pe vietuitoarele si plantele de acolo. Cu toate astea, o posibila intretinere ar putea fi facuta cu schimburi zilnice de apa, cu apa din acvariu. Desigur, atentie la socurile de Ph, daca in acvariu vei introduce CO2
Alta problema o vad in temperatura. Tocmai pentru ca volumul de apa este foarte mic acolo, iar tubul foarte aproape, cred ca vei avea o temperatura a apei cu mult peste asteptari. Poti face o incercare "la rece". Umple compartimentul ala cu apa si apoi urmareste temperatura timp de cateva zile.
|
 |
|
Un sfat de ordin tehnic. Rasuceste filtrul cu 90 si un pic de grade, in sens invers acelor de ceasornic, astfel incat spray bar-ul sa produca un curent pe diagonala acvariului. sau scoate spray bar-ul si lasa doar stutul filtrului. Ideea este sa produci un curent usor de apa pe toata lungimea acvariului. In caz contrar, (si din cate vad io acolo cred ca am dreptate) vei avea circulatie a apei doar intr-o zona a acvariului. Stii ce inseamna asta, nu? Mai putin nutrienti si mai multa mizerie si apa nefiltrata in zona far curenti
|
 |
|
Ar fi fost bine daca ingropai suprtul cioatei sub sustrat. Da, stiu, atunci nu mai puteai scoate cioata, bla, bla, bla. Dar acum nu pra vad ce sa-i faci, poate asa cum ai zis, niscai Anubias.
In alta ordine de idei, vezi ca din H. zosterifolia se fac tufe mari si frumoase. Si e planta de fundal
|
 |
|
Mai oameni buni. Da, este adevarat ca pot exista cutume sau conditii care in majoritatea cazurilor duc la aparitia acestei alge. C
Ce am observat personal. LA PO4 incomensurabil (adica nu putem sa-l citesc pe test) aveam GSA. La PO4 de abea coloram solutia, aveam GSA. Ii place la caldura, asta vara stergeam geamurile la 3-4 zile. Ii place de asemena lumina mai alba.
Asa ca, in general, GSA se descurca bine in orice conditii.
|
 |
|
Sa stii ca GSA avem cam cu totii prin acvarii. Datorita faptului ca nu afecteaza plantele, nu ne batem capul prea tare cu ea. O curatam cu magnetul sau buretele si gata. Eu fac asta saptamanal, ca sa nu se depuna foarte multa. Apare in special in zonele intens luminate, deci cam pe mijlocul geamului.
Daca ai un teste de PO4, poti incerca sa te joci cu aditia de elemente. Dar e periculor. Poti da in altele. Alge
|
 |
|
Sau GSA cu chlado
|
 |
|
Sincer, habar n-am ce sa faci cu acel compartiment. Nu ma trazneste nimic acum.
Dar cu tuburile sa stii ca o tin pe a mea. Intr-un acvariu cu un pic de pretentii referitoare la plante, oricum ar fi fost necesare niste reflectoare. Tu daca pui folia aia, sau chiar si reflectoare, tot la jumata ramai cu iluminare.
|
 |
|
Stai cu ochii si pe pesti. Aia sunt cei mai buni indicatori ai nivelului de CO2 din acvariu. Daca ii vezi cu boturile la suprafata, cautand parca sa scape din acvariu, redu CO2-ul. Daca pestii sunt ok, atunci n-ai probleme.
|
 |
|
Se vand urmatoarele:
Reactor CO2 JBL ProFlora Taifun folosit cateva luni. In stare perfecta, fara crapaturi sau elemente lipsa. Pret-60 lei
Extensie reactor CO2 JBL ProFlora Taifun Extend, in aceeasi stare ca si reactorul. Pret-20 lei
Cine ia ambele produse, achita doar 70 de lei
Filtru intern Eheim Aquaball 2210, vechi de doi ani, dar folosit maxim un an jumate. In stare perfecta de functionare. Pret-90 lei
Pentru colegii din alte localitati-taxele postale cad in sarcina mea.
|
 |
|
Felicitari pentru mestereala, dar sa stii ca nu s-a terminat. Corpurile de lampa nu sunt asezate cum trebuie, in actuala pozitie pierzi foarte multa lumina aiurea. PRactic tuburile alea se vor lumina unul pe celalalt. Daca ai fi folosit doar socluri, lucrurile ar fi stat altfel. Personal as modifica pozitia lampilor, astfel incat tubul sa dea maximul de lumina in acvariu.
|
 |
|
ReluOlaru wrote:Nici n-am de gand sa fac teste la produse cumparate din magazine de specialitate, mai ales la pietris. Nu ma pot nici macar gandi ca la Hornbach pietrisul de import pentru acvarii nu ar fi corespunzator.
Hmmmmm.
Eu nu as fi atat de increzator. Mai ales cand nu cunosc foarte bine anumite lucruri. Hai sa luam "pietrisul pentru acvarii". Ce fel de acvarii? De apa dulce plantate? Daca da, pietrisul trebuie sa fie inert chimic, sa nu fie calcaros. Daca este calcaros, iti va creste duritatea, afectand plantele si pestii. Vorbim de acvarii de apa dulce cu ciclide? perfect. Atunci ne trebuie pietre o duritate ridicata, pentru ca pestii aia asta iubesc. Asa ca ceva piatra calcaroasa nu-i va deranja. Si putem continua.
D'aia ti-am zis de un test mic cu otet. Am vazut pietrele alea cam albe si m-a dus gandul la calcar. Dar ma rog, daca nu vrei sa faci, nu faci.
|
 |
|
bobesque wrote:Eu am folosit Florapol cu nisip cu granulatie fina 2-3mm si l-am spalat, si evident am avut mocirla. Dar nu mi-a pasat ca peste am pus restul de nisip spalat si in mai putin de jumatate de ora apa era cristal.
Tu ai fost un caz fericit. Dar daca te puneai cu mailuri pe ei ca produsul lor nu este ok, sau ca specificatiile nu sunt corecte? Dadeau de belea? Dadeau. Asa ca l-au bagat pe "unwashed" ala acolo si in felul acesta s-au exonerat de orice problema.
|
 |
|