[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
S-a dat la schimb, momentan nu mai am disponibil.

Multumesc ,se poate inchide !
Schimb Milka cu Zoasi sau alti corali. Am 3 colonii cu mai multe varfuri.
Trimit fara probleme si in provincie , eu recent am primit si de la aqua-life.ro vietuitoare si de la nevertebrate.ro piatra vie si au ajuns in stare foarte ok, cu heatpack si izolare termica... probabil ca si restul , trebuie sunat si stabilit.

Problema este ca nu se comercializeaza cam orice, corali gen xenia sau kenya sunt considerati invazivi si nu se renteaza, poate ai noroc la colegii de aici.

Este cunoscut faptul ca datrita unor restrictii internationale au explodat preturile la unele specii de corali si pesti, nu mai zic de piatra vie (uncured) care aproape ca nu mai exista, astfel acvaristica marina a devenit un lux.

Poate si asta este motivul in care nu prea se doneaza la aceasta sectiune , fiecare face eforturi si compromisuri pentru a tine un marin.
Sper sa nu se supere nimeni, dar postez si aici vanzarea unei lampi de apa dulce pe care o pot da si in schimbul unor fraguri de corali.

Lampa TwinStar 450 CA (in garantie la nevertebrate, utilizata 2 luni) - 400 lei

Lampa este cea standard la care se poate conecta un controller (nu il am dar se poate achizitiona).

Banuiesc ca poate fi utilizata cu succes si in sump pentru macroalge
Este un hobby si fiecare are libertatea de a experimenta si a se bucura de ceea ce are.

Se poate si cu apa de la retea, dar cu riscurile cunoscute.

Atunci cand esti limitat de buget, tendinta este sa refuzi ce zic ceilalti si sa mergi pe metoda proprie, am trecut si eu prin asta la inceput si inteleg.

Cu parere de rau , eu tind sa cred ca in conditiile enumerate mai sus nu vei putea tine in viata decat niste alge pe termen lung... dar se pare ca nici acestea nu au rezistat.

Succes cu micul habitat marin, sa ne tii la curent.
Am avut AI Prime HD si acum Hydra 32 HD, lampile sunt de top, nimic de reprosat in afara de acest detaliu, veti fi surprinsi cati de multi si-au ars lentilele din cauza ca au trecut in zona HD cu UV si Violet, celelalte leduri nu afecteaza plasticul.
Este doar o atentionare pentru cei care incarca setari gen BRS AB+ , recomandarea nu numai a mea este ca led-urile UV si Violet sa fie tinute maxim 80% din intensitate.
Se pare ca totusi seria Prime nu este asa afectata precum Hydra care sunt mai puternice.
Inca odata, led-urile sunt OK, plasticul de lentila e cel care e afectat, astept sa gasesc si in EU un set de lentile la un pret mai ok si le voi schimba.
Cumpar cateva fraguri de zoasi de diferite culori, cu posibilitatea de livrare prin curier si colet izolat termic.

Astept pe PM oferte.
S-a rezolvat dupa ce am bagat cartusul NPS, 0 TDS iar fosfati 0,009 adica 0
Asa e, am interpretat eu gresit TDS, la robinet am 210 iar dupa membrana 009, pana la maxim 5.00 cat spui e muuult, deci m-am linistit cu schimbatul membranei.
De curand am inceput sa masor PO3 cu un Hanna ULR si dupa ce am obtinut valoarea de 0,031 in acvariu ceea ce mi s-a parut acceptabil... supriza la apa de osmoza 0,046.

Probabil in acvariu valoarea e mai mica pentru ca am RowaPhos in filtru dar la fiecare schimb de apa eu adaugat fosfati.

Inca nu am cartus NPS, urmeaza sa montez unul sa vad daca se rezolva.

Filtrele de sedimente si carbune au fost schimbate , la iesire am TDS 009 iar la rtetea in jur de 230.

Credeti ca e nevoie de a schimba membrana? are doar 1 an.
In primul rand ce tip de lampa ai? Pentru lampile Aqua Illumination pentru a reduce intensitatea totala in procente , tragi cu doua degete in jos graficul si astfel se va reduce progresiv.
O alta metoda este sa activezi aclimatizarea pentru o perioada mai mare de timp, sa zicem 50% pentru 6 sau 12 luni.
Setarea Saxby ca si multe altele sunt pentru bazine mari si adanci.... evita sa treci peste 90-100% la oricare din ele.

Respectand recomandarile BRS, eu as incepe cu 40-50% (UV, V, Blue, Royal), 0% (Red si Green) si 10-15 % White
Secretul sta in a te hotara la un program si sa-l lasi asa cel putin 6 luni fara sa te atingi de el. Orice modificare de spectru cat de mica se va vedea fie prin alge fie coralii vor stanga din crestere.

La cum am fost si eu sfatuit de altii, diatomele se formeaza si din alte cauze:
- testeaza tot si vezi cum stai , in special NO3 si PO4
- foloseste doar apa de osmoza cu cartus NPS
- Intensitate mica-medie la lumina si fotoperioada de maxim 8h
- nu te atinge de nisip deloc, orice deranjare a nisipului va emana silicati si se va forma acea patura maronie.

Succes,
Arata bine rock-scape, poate ca cele doua pietre de pe nisip din fata sunt in plus, ar arata mai aerisit fara ele.
Esti curajos sa restartezi cu piatra uscata (piatra sintetica aquaforest dupa forma), dureaza foarte mult maturizarea lor... nu mai zic ca vei trece prin toate etapele cu alge, dar cu rabdare treci peste ele.
FoxFace-ul e cam marisor pentru bazinul asta, ar fi mai echilibrat cu pesti de talie mai mica... in rest succes si plin de corali
Revin de data aceasta cu o recomandare legata de lampile AI (in special din seria Hydra), aviz celor care folosesc programul AB+ de la BRS sau orice setare cu valori peste 100% la UV si Violet....
Se pare ca nu doar eu am patit, iar pe grupurile si forumurile din afara sunt multi care se plang ca lentilele se inegresc/ard de la temperatura.
Eu am patit exact ca in foto, lentilele la UV si Violet sunt parjolite dupa ce am tinut lampa cateva luni pe programul AB+ ... led-urile sunt ok, se aprind doar lentila este afectata.
Din pacate inlocuirea lor presupune un cost pe transport de 60$ iar ele se gasesc pe site la 3 $

De ceva timp folosesc setarile lui Saxby modificat pentru bazinul meu, se pare ca toate exploziile de cyano/dyno erau legate de intensitatea mult prea mare a lampii, acum cu aceste setari este perfect si nisipul mult mai curat.

WoW, super tare... nu pot zice multe la cum arata, imi plac genul asta de acvarii, mature si naturale.

Nu m-as atinge de el, asa sa ramana
Multumesc Dan, nu e musai ca trag RAW, mai multa munca dar cu un monitor calibrat ar trebui sa fie ok.

De curand am inceput sa fiu mai atent la parametrii apei si fac teste la 2 zile sa-mi dau seama care e cantitatea optima de dozat Ca si kh...

As dori un sfat pentru un mix reef cu LPS dominant, ce KH recomandati pentru o crestere buna si colorare?
Daca este sa ma iau dupa recomandarile RedSea, la ei pe site exista un simulator si recomanda 11,5 Kh, o valoare mult prea mare fata de ce am vazut la unii colegi de aici. Eu il mentin la 10-10,5, e totusi prea sus?

Nu pot nega nici recomandarile lor, avand in vedere ca folosesc sarea RDS Pro care oricum are o concentratie mare de KH (13 dtk la o testare).

Pana acum tin toti parametrii spre maxim (Kh 10,5, Ca 450, Mg 1470, NO3 2ppm)

O alta problema o am cu un acan care sta inchis (am postat la Corali) , ar trebui sa ajustez valorile?
Stiu ca stabilitatea este cea mai importanta dar asta incerc sa fac momentan.
Va salut !
Am o problema cu un Acan Lord rosu, sta inchis de aproape doua luni, polipii sunt retrasi aproape complet si este mov nu rosu. Nu se vede scheletul alb,... inca
Ceilalti sunt ok fara probleme.
Am observat ca asta s-a intamplat dupa ce am schimbat nisipul si a fost mutat acvariul.

Kh il mentin la 10-10,5 (dupa recomandarea RDS ar fi trebuit sa fie la 11,5)
Ca 450
NO3 2
Am incercat sa-l separ si sa-l mut in alta zona dar degeama... alti corali nu am pe langa el sa-l streseze.

Poza din iunie cand era ok (este vorba de cel rosu):

image

Vreao sansa sa-si revina?

si acum (imi cer scuze de poza, nu am apucat sa fac una focusata pe el, se vede blurat in spatele celor doi dar se intelege care e problema lui...

image
Succes, arata foarte bine rockscape-ul. Se poate si fara sump, conditia este sa nu neglijezi schimburile de apa saptamanale si sa faci teste periodic , cel putin la inceput.

Lumina o lasi jos la inceput si cresti treptat.

Iti recomand un skimmer intern (este discret si nu deranjeaza), eu am luat Tunze 9004 varianta DC si nu regret nicio clipa, este tot ce trebuie pentru stabilitatea bazinului pe termine lung, poti rari schimburile de apa.

Cred ca ti-ar mai trebui o pompa de valuri iar ca si background mergi pe negru (mascheaza cel mai bine echipamentele si cablurile)
Buna idee, erau pe lista demult dar am tot amanat Nu-mi plac pozele pe lumina albastra intens si nici cele suprasaturate.
A cumparat cineva de la whitecorals din germania? Daca da, ma intereseaza in cat timp ajung vietatile si o parere .
Balansul de alb e praf, am facut poze cu lumina alba , data viitoare mai exersez cu fotografiile
..

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to: