[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fosfat in RoDi  XML
Forum Index » Chimia apei
Author Message
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 721
Location: Suceava
IP:
Offline

De curand am inceput sa masor PO3 cu un Hanna ULR si dupa ce am obtinut valoarea de 0,031 in acvariu ceea ce mi s-a parut acceptabil... supriza la apa de osmoza 0,046.

Probabil in acvariu valoarea e mai mica pentru ca am RowaPhos in filtru dar la fiecare schimb de apa eu adaugat fosfati.

Inca nu am cartus NPS, urmeaza sa montez unul sa vad daca se rezolva.

Filtrele de sedimente si carbune au fost schimbate , la iesire am TDS 009 iar la rtetea in jur de 230.

Credeti ca e nevoie de a schimba membrana? are doar 1 an.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 11107
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Cred ca pe la tds 5 ar trebui sa incepi sa-ti faci griji..

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
aerosv
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/01/2013 12:03:53
Messages: 721
Location: Suceava
IP:
Offline

S-a rezolvat dupa ce am bagat cartusul NPS, 0 TDS iar fosfati 0,009 adica 0
Asa e, am interpretat eu gresit TDS, la robinet am 210 iar dupa membrana 009, pana la maxim 5.00 cat spui e muuult, deci m-am linistit cu schimbatul membranei.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

Joined: 19/04/2011 15:50:00
Messages: 11107
Location: Bucuresti, Colentina
IP:
Offline

Iti zic un secret acum, dar sa nu mai spui la nimeni. Nu te lua dupa mine, mai am obiceiul sa mananc rahat

I'm Batman!

Aquatic Jungle - Sweet-Bat - Salty-Bat - Bat-reef

Mi te supui.
[WWW]
 
Forum Index » Chimia apei
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com