[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Cateva cadre, acvariul este inca "crud" si coralii se adapteaza dupa mutare...
Continui jurnalul acestui acvariu care a suferit cateva modificari.. a fost mutat si cu ocazia asta am schimbat tot nisipul cu RedSea Live sand, am mai completat cu piatra vie si refacut scape.

O aditie importanta este un skimmer Tunze 9004 DC care dupa parerea mea este un must have in acvariile marine, pana acum m-am incapatanat sa nu folosesc skimmer si sa-l mentin doar din schimburile de apa, dar m-am convins ca nu e asa usor, mai ales daca vrei sa hranesti coralii des.

Au mai aparut corali noi, incerc sa mentin parametrii stabili prin teste periodice si aditii unde este cazul.

Mai fac odata un rezumat la cum arata acum sistemul:

Acvariu: 70x45x45 cm
Lumina: AI Hydra 32 HD
Skimmer: Tunze 9004 DC
Filtru HOB: carbune, rowaphos, perlon
ATO: Autoaqua Smart
Pompe valuri: 2 x Jebao RW4

Suplimente: In functie de teste Kh, Ca, Mg (Kh consuma cel mai mult, la 2 zile dozez 10 ml)
Saptamanal: Red Sea Colors ABCD
Hrana corali: RedSea Energy AB+, Aquavitro Fuel, ReefRoids

Stoc viu: 2 Clowni, 2 Cristiptere, 1 Sixline, 1 Goby, Melci Turbo, Corali LPS, SPS, Soft

Ca si mentenanta am rarit schimburile de apa la 2 sapt, testez apa periodic si incerc sa nu mai bag mana in apa

Dupa ce se mai maturizeaza revin cu poze.

Lampa TwinStar 450 CA (in garantie la nevertebrate, utilizata 2 luni) - 400 lei

Sistem CO2 Nano ISTA (se vinde cu 3 butelii de 95g sigilate) + numarator bule + difuzor CO2 inox + Test permanent CO2 Nano Drop Checker + flacon - Sistemul functioneaza foarte bine , doar ca pe filetul buteliei trebuie pusa banda teflon si schimbata garnitura din interior sa nu scape gaz - 250 Lei

Skimmer de suprafata Eheim Micro skim350 (este ca nou, utilizat doar 2 sapt) - 100 Lei

Set LiLy Pipes sticla micro (probabil pentru acvariu de maxim 30L) - 100 lei

Schimb accept doar cu corali LPS.
Tin minte ca asa m-am apucat eu de acvaristica marina, urmarindu-ti acvariul de atunci si cred ca am si facut cateva schimburi de vietuitoare.

Mult success si cu siguranta va iesi ceva extraordinar. Nano acvariile mi se par cel mai greu de mentinut si au nevoie de multa atentie si pasiune.
Multumesc frumos de recomandare !
Va salut !
Sunt interesat de un cadru metalic facut la comanda (doar cadrul) cu picioare reglabile si intarituri pe dimensiunile 70x45x90h.
Daca are cineva sau imi poate face unul , va rog cu oferte sau un contact la cine ma poate ajuta .
Multumesc !
Multumesc ! Le-am scris pe email si astept un raspuns. Preferam o metoda de transport directa gen bus, dar sa vad daca ei pot garanta ca ajunge ok
Lampa TwinStar 450 CA (in garantie la nevertebrate, utilizata 2 luni) - 400 lei
Valabil !
Spor cu el, adevarul este ca fara un marin nu poti rezista mult.
Merci , se poate si fara sump. Milka e la a doua recolta, a crescut foarte mult, singurele suplimente au fost KH si Ca, dar daca se tin doar LPS si soft, nu e musai sa dozezi ceva.
Eram dator cu foto, dar un mic filmulet cuprinde mai mult decat un cadru

Salutare !
Nu am mai intrat demult dar jurnalul merge mai departe.
Am facut cateva schimbari la scape, un pic mai aerisit si completat cu nisip redsea.

Acvariul e pe modelul low maintenance, schimbari de apa rare, hranesc la 2-3 zile foarte putin iar pestii sunt ok.

De cand am renuntat la hrana congelata si alte suplimente , lumina redusa (12:00-21:00) am scapat de alge si totul pare mai ok.

Concluzia este ca la un volum mic de apa, fara skimmer sau sump , cea mai mare greseala e hranirea excesiva si programul de iluminare neadaptat bazinului.

Revin cu foto.
Lampa TwinStar 450 CA (in garantie la nevertebrate, utilizata 2 luni) - 500 lei (usor negociabil)
Cumpar Zebrasoma flavescens mic/mediu , sanatos si vioi
Daca are cineva va rog un PM sau o recomandare unde as gasi pe stoc, momentan peste tot doar la comanda si nu as dori sa risc.
Multumesc !
image

Lampa TwinStar 450 CA (in garantie la nevertebrate, utilizata 2 luni) - 500 lei (usor negociabil)
Update la anuntul precedent, poze se pot vedea acolo.

Sistem CO2 Nano ISTA buelie 95g (se vinde cu 3 butelii sigilate si una montata) + numarator bule + difuzor CO2 inox + Test permanent CO2 Nano Drop Checker + flacon - Sistemul functioneaza foarte bine , doar la montat butelia trebuie pusa banda teflon pe filet si verificata garnitura din interior sa nu scape gaz - 350 Lei

Skimmer de suprafata Eheim Micro skim350 (este ca nou, utilizat doar 2 sapt) - 100 Lei

Set LiLy Pipes sticla micro (probabil pentru acvariu de maxim 30L) - 180 lei

Lampa TwinStar 450 CA (in garantie la nevertebrate, utilizata 2 luni) - 500 lei

Roci Seiryu - 80 lei
Deoarece renunt la acvariul de apa dulce, pun urmatoarele produse la vanzare:

• Filtru Extern Eheim classic 250 (2213) + Ax ceramic de rezerva nou (Filtrul a fost utilizat 2 luni, luat cu garantie de la ZooCenter, se vinde fara mediile filtrante) - 180 Lei

• Sistem CO2 Nano ISTA buelie 95g (se vinde cu 3 butelii sigilate si una montata) + numarator bule + difuzor CO2 inox + Test permanent CO2 Nano Drop Checker + flacon - Sistemul functioneaza foarte bine , doar la montat butelia trebuie pusa banda teflon pe filet si verificata garnitura din interior sa nu scape gaz - 350 Lei

• Skimmer de suprafata Eheim Micro skim350 (este ca nou, utilizat doar 2 sapt) - 100 Lei

• Set LiLy Pipes sticla micro (probabil pentru acvariu de maxim 30L) - 180 lei

• Lampa TwinStar 450 CA (in garantie la nevertebrate, utilizata 2 luni) - 500 lei

• Roci Seiryu - 80 lei

• Toate produsele au fost utilizate max 2 luni si au fost achizitionate de noi.

Nu fac schimburi, preturile nu sunt negociabile, pot trimite produsele in avans si plata dupa primirea coletelor numai colegilor cu care am mai facut tranzactii sau sunt membrii de incredere pe forum.

Multumesc !
    Si 3 poze trase mai pe indelete..

image

image

image
    Acvariul dupa 7 luni de la start... o perioada lunga a fost cam neglijat dar nu a fost deloc afectat de schimburile mai rare de apa.

https://vimeo.com/450378117

Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
    Go to: