Message |
|
pana acum nici un alt peste cu fecale de genul asta
|
 |
|
super  si cum il comand?
|
 |
|
cine ma ajuta si pe mine cu niste sfaturi pentr un filtru extern(nu hang on) pentru un nano de 20l?
poate sa fie DIY sau brand.
il cumpar gata facut sau il fac eu.... niste indrumari sa il fac.... sau cel mai bine cineva care sa ma ajute ca nu prea sunt dibaci 
|
 |
|
am inteles.... pai stii ce e culmea.... la mine in acvariu eu am observat dansul asta al intimidarii si intre mascul si femela....
si inca o chestie... eu totusi zic ca sunt 2 masculi si 2 femele, cel dea-l doilea mascul nu prea il vad sta mai mult la bazele radacinilor, cel mai des iese un dintre masculi urmat de o femela din cand in cand ,si , si mai rar de cea de a 2 a.asa cand arunc o privire printre frunzele de Heterantera Z. ii vad pe cei trei stant mai sus. pe al 4 lea nu il vad deloc....
la mine nu vin sa mance in coltul acvariului unde le dau eu de mancare crevetilor, se hranesc din parea de mijloc a apei.ma chinui de fiecare data sa le dozez cate putin si des granul, sau grindal printr-o seringa cu ac mai gros.
sa nu le mai dau diferentiat lor asa si sa hranesc crevetii de 2 ori pe zi (ca lor le dau la 2 - 3 zile) si sa rabde de foame pana ce or venii sa manance si ei de acolo?
|
 |
|
a desigur ca nu la cravetoaice ma refeream.
ziceam ca ii scot toti crevetii
si las numai micro.
si ca sa ii feresc pe pui de parinti, cand si cum imi dau eu seama ca mama si tata au depus? stau pe acolo pazesc fac cva?
|
 |
|
|
 |
|
ce tare e poza ta  )
pai cred ca o sa renunt deinitv la creveti...:-? ca nu cred ca am asa de mult timp sa ma uit cand depun.
presupun ca nu sta nimeni de paza, ca sa imi dau seama ca au depus. sau sa imi dau seama dupa orice alt indiciu, asta in cazul in care ratez momentul depunerii.
|
 |
|
aoleu... crezi ca si crevetii servesc din icre?  cain cazul asta... s-ar putea sa nu mai am creveti fooooarte repede
asta doar daca as pune niste moss si nu ar trebuii sa ii separ pe pui de parinti.
mm ce zici merge?
|
 |
|
scalarul cel mai mare si cel mai frumos .... s-a stins din viata.... nu am fost acasa , dar mi-a zis ca avea burta mare....
l-a scos afara
tratamentul continua....
|
 |
|
si poate gasesti un pietris 2-3 e mai bine fiind si cel recomandat de jbl. e mai bine si usor, in cazul in care vrei plante gazon. in schimb nici prea fin sa nu il iei iti sufoca radacinile.
daca este o diferenta de 10 grade  nu ar fi rau sa iti iei si un incalzitor de subtrat - neavand asa ceva apare o diferenta de cateva grade intre planta si radacinile ei. - boala piciaorelor reci-
|
 |
|
am un scalar care are un caca lung si alb ca un mat si sta de la inceputul zilei cu capul la suprafata apei ca si cum nu ar fi oxigen.in plus s-a mai inchis la culoare.
ii hranesc cu tetramin si tetra color.a fost hranit si cu grindal, dar ultima data acum o saptamana minim.
din cate am citit e vorba despre paraziti intestinali - flageli.
acum eu va zic ce cred ca trebuie facut si voi sa ma asistati.
De mult de tot... Val wrote:Tratamentul cu metronidazol cel mai clar prezentat mi s-a parut urmatorul. Mentionez ca l-am folosit si eu in vreo 2 randuri cu succes de 100%
Asadar, de la unu' "batran si obosit" citire...
koala wrote:... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni :
LUNI : 2 pastile ...
MARTI : ... nu se pune medicament ...
MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
JOI : ... nu se pune medicament ...
VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
SAMBATA : ... nu se pune medicament ...
DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
LUNI : pauza
MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] ...
Tratamentul se face obligatoriu in acvariul comun, pentru ca de obicei si ceilalti pesti sunt purtatori, chiar daca nu se vede.
Cu doua precizari:
1. Te sfatuiesc si eu sa il repeti la o saptamana distanta.
2. Nu am schimbat 100% din apa,(nici n-as schimba) dar am facut schimburi mai mici si zilnice in perioada dintre cele doua tratamente. Un 15-20% pe zi, in saptamana de pauza a fost ok. Poti sa bagi si carbunele activ, daca iti permite hardware-ul, tot in saptamana de pauza, evident.
In plus Metronidazolul omoara numai miscocii anaerobi, deci nu iti decicleaza acvariul.
Asta este un citat de la val dintr-o discutie.
asa zic si eu sa fac sa iau de maine dimineata sa pun 2 pastile, marti schimb de apamiercuri 2 pastile si tot asa dupa tratamentul de acolo.
e in regula?
L.E. gata am venit de la farmacie(mama -25 grade pe bune)....
am gasit flagyl 250Mg.
pun 2 pastile intocmai cu reteta
|
 |
|
|
 |
|
deci.. dupa ultimul recensamant.... am dedus ca sunt 2 masculi 2 femele.
ma rog...
problema este ca unu din masculi nu iese la mancare .... sta in plante tot timpul
nu stiu cum o sa reziste daca nu mananca.
|
 |
|
cumpar sau schimb cu red cherry un power head sau un cap de filtru de minim 400 de litrii/h
|
 |
|
oo rebella chiar ma gandeam azi, ce e cu absenta asta?!
si eu tot langa monitor ii am. si ii vad doar cand ies. nu pot sa zic ca nu ii vad. dar nu pe toti
la dau grindal si micro pellets de la Hikari.
pana mesteresc un filtru extern calumea pentru nano, o sa le dau mancarea mai cumpatat, dupa de 3 oei pe zi
tu de cand ii ai? ca vreau sa ne tii la curent cand ai pui 
|
 |
|
pai nu aveam ce sa verific la filtru, daca te uiti la semnatura mea am jurnalul si poti sa vezi ce filtru folosesc.
si eu tot mostru sunt, si ma oftic pe mine ca stau lipit toata ziua in loc sa apar doar cand le dau de mancare, sa le creez macar un reflex
|
 |
|
asta vreau sa ii mai ingras....
acum eu parca nu am vazut`o pe doamna aseara ,cand am zis ca murit... poate mi s-a parut sau de fapt chiar a murit unul, ori sta in plante?
cel mai mult iese ala nebunu si o mai alearga pe dansa. si din cand in cand mai iese si al treilea... chestia e ca nu vin toti la mancare, nu ii vad sa manance unde mananca crevetii.
acum sa ma ingrijorez ca nu iese si al 4 lea?
|
 |
|
am spus ca ti-a dat acvariul echipat complet. da doamne asa vecini.
merge ce zici ,dar fara labeo. si eu unu nu as pune nici ramirezii, da daca vrei mai multi as mai pune noni
si/sau niste red cherry
|
 |
|
pai imi dai moss buturuga yuca , dracena  ) unde sa le mai pun?  ) ai venit tu repede ai arunat un ochi , gata ai idei  )
|
 |
|
|
 |
|