[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adu
Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
da.... la un moment dat am inceput sa devin si eu suspicios in legatura cu siguranta stigatorului asta.Pentru ca TOTI ori zic ca nu e prea sigur ori ridica in umeri... nu prea am auzi o parere gen : da domne stai linistit. Ajunsem la 10 bari ceea ce e de 5 orimai mult ca o roata de masina) si m-am gandit ca daca face poc s-ar putea sa fie interesant)

dar daca e interes, am sa fac testul sa vad daca merge. cum il pun in practica revin cu informatia in detaliu
Am mai intrebat si eu pe ici pe colo. Nu am fost personal inca, deaia am lasat loc cand am zis ca nu o fi eu informat bine.

adriancalotescu - deci pana la urma cum este?
pai asa auzisem ca au facut 4....... stiam de 2 . poate ai cumparat m demult, sau poate sunt eu informat gresit
eu unu sunt optimist in ceea ce priveste reglajul debitului
ok faraonu. acolo ma dezbat de acum
respunsuri : 1) am sa fac strans parghia robinetului cu un surub, astfel incat sa se apese foarte putin si in mici grade.sau cu o franghie cu creion - faci tensiune - ca la fierastrau.
2) Asta chiar s=ar putea sa fie o reala problema la care nu m-am gandit.dar bomba asta fiind doar pentru moment,adica sper sa nu il folosesc mai ult de 2 luni, nu cred ca apuc sa fac Poc
3)Cu apa clalda. Da de ce sa il mai curat?
reteta: Aveti nevoie de : Stingator( al meu e din cele cu pudra), apa,zahar,drojdie.

Am luat stingatorul , l-am curatat, spalat.
Dupa :jumate kg zahar, 4 cani apa, le-am amestecat,le-am pus in butelie,am dfizolvat un cub de drojdie in jumate cana apa.Am pus tot in butelie,am infiletate robinetul(cel original cu parghie) si am asteptat.
Prima zi a ajuns la 3 bari, a 2 a la 5 , a treia la 9,5. pe stingator scrie sa testul se face la 25 bari, si incarcarea propriu zisa la 17.Barometrul este cel original, al lui de pe robinet.
De mentionat ca se incarca direct in stingator nu intr-o butelie separata cum se gaseste la altele.

Intrebarea mea este daca ESTE SIGUR un sistem ca acesta.
Eu din motive de siguranta l-am facut asa,ca nu mai e sticla de plastica care sa faca poc, da mi-a zis un suspicios.... ca o fac pe pielea mea si ca nu prea e treaba cu stingatoarele astea....

Deci . dorm cu bomba(la propriu) in casa?
pai nici eu nu am avut treaba cu el pana acum
da parca nu sunt multumit asa de reproducerea lor. nu m-as supara daca am vbi un pic pe privat sau mess de grindalul tau
Ma intereseaza cum as putea sa obtin un spatiu, o cutie, o... orice in care sa pot pune niste culturi de grindal.Avand in vedere ca le trebuie o temperatura optima de 18 grade,iar in casa e mai cald,as fi curios cum as putea sa obtin o temperatura constanta de 18 grade in mediul respectiv.
Singura idee si obtiune pe care o am momenta este o geanta frigorifica, dar care nu cred ca ar avea cine stie ce randament, avand in vedere ca ar trebui schimbate "coolerele" alea de cel putin 2 ori pe zi, asta in cazul fericit.pentru ca nu pot sa le pun inghetzate in geanta respectiva.din motive lesne de inteles.

deci ce ideii ingenioase aveti?
ReBella wrote: Bamse , Adu vrea sa fie ceva mai ieftin decat in magazin ...

merci ....
mind reader

daca mai intereseaza pe cineva : la cel mai mic pret am gasti la horbach.330 ron garantie 4 ani
fugi de`aici...
chiar crezi?
mai caut ca nu mai tin minte unde am gasit stingator cu co2. era ieftin 60 de ron de 3kg. si pun aici.ultima data mai avea unu`,dar mai aduce.
Cumpar un jbl e 900, de preferat in garantie.
ai gasit butelie?cu cat dadeau acolo?
a da sunt asa ala`ndala plantele prin mijlocul acvariului pentru ca astep sa creasca puii de limnophilsa mai scot poly si sa inlocuiesc cu ei(pui) si tot asa ce mai e pe acolo
MihaiA09 wrote:Foarte frumos acvariul tau in comparatie cu al meu. Insa si al meu va fii asa "infloritor"

Multumesc frumos, dar nu e nici pe departe la ceea ce vreau sa ajung - in prima faza. ca dupa am alte idei pentru alt set-up
Momentan tin plantele astea si in special poly sa fie stabilizat si sa nu imi sara in aer algele, mai ales ca vreau sa pun si al 4- lea neon.

Sigur va si al tau. daca pot eu ... atunci oricine poate :-)
adixp wrote:Salut !

Merge si JBL e700 fara nici o problema

merge, dar daca maresc acvariul nu mai cumpar altul, diferenta de pret este mica, iar daca se vinde se vinde mai bine SH.

@MihaiA09
PREZENT, chiar acum facute:
image
image

Si cu ce am inceput:
image
hop si eu

Acvarist incepator, dar cu pasiune , ca alfel... nu iese nimic.
Acvariu --> Lungime : 80 cm ; latime : 38cm; inaltime -coloana- 35cm, deci un volum de 107l.Substrat JBL, pietris 4-5 cm,granulatie 3-4.
Lumina : momentan 1 x osram fluora , philips 1 x 865, 1 x aquarele, si inca unul de 865 nemontat toate de 18w.Plan de bataie pentru viitor 3 x 865 + aquarele.sau 4 x 865.
Filtrare : momentan stau rau la capitolul asta adica un fan 1 de la acvariul precedent. plan de viitor JBL e900.
Co2: bomba intr-o sticla , dar azi, maine fac tot bomba) dar intr-un stingator)care are si manomentru... deci revolutionar.
Reactor: era facut DIY dintr-o sticla cu fund taiat burete si powerhead dintr-o pompa de fantana arteziana de camera , iar acum e cu un difuzor.
Plante: valisneria gigantea, polysperma, micranthemum,cryptocoryne,limnophila aromatica, si inca 2 specii
Pesti : 3 cory.
Nevertebrate: melci :x si 5- 6 red cherry
Hrana: o cultura stabila de grindal , una proaspat inceputa.si fulgi si graunde de la tetrra.

cred ca asta e tot...

deci Salutare
foarte tare frate:X si pentru ca ti-a iesit asa de bine am sa te bat la cap cand am sa am orice intrebare > Bravo
oky ... scuze ... sunt novicele novicilor pe forumuri , citeam de mai demult dar asta a fost prima data cand am postat undeva, deci sorry , iti dai seama ca nu a fost cu rea intentie

Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
Go to: