[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adu
Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
ok atunci raman pe 3 x Sylvania Glolux T5 ( sa fie lumina calda)
si ceva rece tot T5.

dar nu stiu ce!?
singura varianta pe care oam dupa cum propui tu danie,l sa pot folostii tuburile acestea este daca fac o lampa si nu capac, dar nu stiu exact cum va fi mediul in care va fi acvariul si daca pot sa pun lampa sau trebuie sa recurg la capac.

Totusi poate cineva sa imi spuna daca ar fi o alegere ok

2 x T5 Osram lumilux 865 + 3 x Sylvania Grolux T5?
problema este ca 965 nu exista pana intr-un metru ca dimensiune. ori 549 mm ori 1449 mm

Tu ce mi-ai recomanda sa folosesc, tinand cont si de un pret?

3 x T8 Osram Floura + 3 x T5 Osram lumilux 865
- asta inseamna un total de 207 W -

ce parere aveti despre tuburile de la Sylvania?
as merge si pe:

2 x T5 Osram lumilux 865 + 3 x Sylvania Grolux T5
= 195 W (mi se pare cea mai fericita combinatie)

la nevoie ar merge pus si 3 x 3 T5-uri dar cred ca depasesc necesarul meu cumulul celor 6 fiind de 234 W
Like!
am citit tot topicul tau din scoarta in scoarta si esti putin complet complet tra la la . - in sensul cat se poate de bun
Foarte misto bravo.
O problema am acum ! VREAU SI EU NANO ! ((
La mine a ajuns Testul permant de co2. Tranzactia s-a desfasurat in bune conditii.
Multumesc
vezi ce faci cu bobocii de la blixya ca n-am vazut pana acum nici odata (goagal nu se pune) si vreau sa vad

si ca tot am deschis subiectul de plante ai grija si mai mare de HC, ca intr-un viitor nu se stie cat de apropiat sau departat te voi solicita

In rest NICEEE :X: D
teste de apa ai mai facut in ultimul timp?
am avut si eu asa ceva la un moment dat, si clar au aparat atunci cand am exagerat cu mancarea. nu stiu exact cum si pe unde au aterizat.

Cum am scapat de ei ?
simplu: schimb de apa, substratul inert curat si mai putina mancare.
Primul meu nano
Este Hailea
image

Cateva poze cu ce am facut eu in el:
image

image

image

Fundalul "inflorat" nu il mai detin, acum are dupa cum se poate observa in poze este un fundal negru.

Ce s-a mai schimbat la el:

Lumina: are 3 fasii de led-uri pentru preaprinderea luminii principale adica : 3 neoane de 6w pe care nu am apucat sa le montez, le dau Bonus.
daca e nevoie ajut la instalarea lor tot bonus.
bonus- substratul inert. 2-3 mm alb + 2 cioate JBL
PRET: 120 Lei -> redus la 100 lei
*filtrul intern nu este disponibil.

si
Filtru boyu -
image

Eu le-am folosit impreuna cu succes.
DateL
VOLT? AC230/115V
FREQ? 50/60Hz
Power: 5.5W
HMAX? 0.5m
QMAX? 200L/H
SIZE: 160X100X170mm

Pret: 90 lei -> redus la 75 Lei

Sunt intresat de schimburi cu : Butelie CO2(cu revizie), reductor, electrovalva, ph controller, sigur cu diferenta din partea mea unde este cazul.

Pentru poze recente cereti-mi pe pm.

La fel si pentru stabilirea oricarui detaliu referitor la achitizitie sau orice fel de informatie, tot pe pm.
imi amintesti de mine
bine ai venit !
te intrebasem de fapt cum e controllerul cum se comporta, tu ai folst multumit de el. neavand nici o data unul ma intreb ce ar putea fi diferit de altele.
acum aca am vazut poza observ ca este baban) dar echilipreaza pretul mic

la testul de co2 mi se pare ciudata ca a venit cu 2 sticlute O.o
doar testul normal ( nepermanent vin cu 2 sticlute) da ma rog daca tu zici a asa este, eu il iau
cum e controllerul ?
si cum de testul co2 are 2 sticlute?
poti sa iti bricolezi tu dintr-un filtru de apa
image
Creative wrote:Salut, imi poti spune si mie cum iti confectionezi suportul pentru cele 5 neoane ?

Daca ma hotarasc sa il fac eu si nu apelez la altii care sunt deja experimentati, am sa aleg komatez, adeziv special pentru acest material
drosere, suporturi pentru neoane, acestea din urma legate in paralel, 2 - 3 coolere de calculator un maner incastrat, niste brate care sa tina capacul ridicat cand umblu in acvariu
si la urma colat.
Daca o sa am chef am sa pun si niste leduri care bat in acvariu atunci cand capacul este ridicat, ca lumina neoanelor sa nu imi scoate ochii astefel nemai vazand nimic

@stefanp
Nu pot sa folosesc de 54w, acvariul meu masoara 100 cm.
credeam ca predomina rosul la 865, din cate am vazut osram floura sunt roze cu o lumina rosie, de aici si ideea mea cu completare de white reeef.

deci sa inteleg ca . . . nu prea
Pe asta ma bazez si eu: Cel mai scurt drum e cel pe care il cunosti.
Intrebarea este daca pun si niste FertilSoil, poate fi o problema ?
ai toate sansele sa ii haleasca pestii.
- Ar merge sa folosesc substratul fertil JBL cu substrat inert peste si acolo unde mai vreau(ex.: intre pietre) sa folosesc FertilSoilul? Sau risc ceva?

- Dupa cum am citit pe interenet:
Culoarea albastra a spectrului este ’’responsabila’’ de cresterea orizontala (indesirea)[(ceea ce mai ntereseaza la cuba)] a plantei, iar cea rosie de cresterea pe inaltime.
as merge pe :
2 x T5 Osram Lumilux 865 - Tub HO 39W cu 3 x (ceva mai rece) cum ar fi : Aqua-Medic Aqualine T5 Reef White

sau ar fi mai bine invers in proportii si anume: 3x Osram cu 2xAq.Medic ?

Cu LED si HQI nu am nici cea mai mica idee deci, cred ca imi este mai la indemana cu neoanele.

Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
Go to: