Primul meu nano plantat.
L-am luat de la un prieten care cre?tea cara?i in el... din fericire ni?te pui de cara?i, c?rora le-a cump?rat un acvariu mai decent, iar motivul pentru care l-am luat este c? nu m? mai puteam st?panii pana il termin pe cel mare( 100L x 50 h x 55 l), [trebuia s? fac ceva. ]
Este Hailea ?i filtrul ?i acvariul ?i arat? a?a:
Filtrul are burete ?i un compartiment pentru c?rbuni, c?rbuni pe care i-am scos dar am mai l?sat doar 2,3 buc??ele mici s? nu imi anuleze de tot fertilizarea.
Deci am a?a:
Lumina: bec economic 30w daylight
CO2: dintr-o bomb? intr-un sting?tor.
Substrat : aquabasis JBL si pietri? de quart.
Fertilizare : Ferropol 24, câte 3-4 picaturi pe zi dintr-o sering? cu ac.(zi cu ac pentru c? picaturile ies mai mici). Fertilizeamm doar cu asta, pentru c? pe intruc?iunile de la ferropol recomand? s? fie impreun? cu aquabasis(altceva nu specifica) iar pe aquabasis împreun? cu ferropol.
De o saptamana fertilizez si cu Ferropol saptamanal in doze zilnice.
Flora: Zosterifolia, 2 tufe mici de blyxa japonica si micranthemum umbrosum ,trebuia s? fie ?i ni?te Cuba pe care am cump?rat-o de la un pet shop iar in timp s-a dovedit a fi tot micranthemum umbrosum.
Fauna: Creveti red sherry, un anettone hlena, niste melci maro(inc? ) si muuuuuuuulte Hidre, de care am inceput sa scapt(problema era datorata faptului ca nu aspiram substratul in locul in care hranesc crevetii)
Ideea era s? creasc? de dupa piatra din col? - spate dreapta o tuf? de micrantemnum dar nu prea cre?te din cauz? c? nu ajunge cum trebuie lumina.....
- in col? stânga fa?? trebuie s? creasca tufele de blyxa în spate zosterifolia ?i în rest trebuia s? fie Gazonul.....
Asta este ceea ce s-a imtamplat pana acum:
Ast?zi,pun 2 pui de Limnophila Aromatica s? fac schimbul treptat cu Zosterifolia, care a crescut ?i creste super repede ?i incepe s? strice aspectul cu rad?cinile care îi ies de peste tot.
Intreb?rile/problemele mele sunt:Ce pot eu sa pun il locul lui micranthemum umbrosum s? creasc? cu mai pu?in? lumin??Ma gandesc la moss ca sa fie bine si pentru creveti avand in vedere ca as vrea niste microrasbore
Si azi merg sa cumpar niste easy carbo, sa incept cu el de maine.
Cam asta este momentan.