am un scalar care are un caca lung si alb ca un mat si sta de la inceputul zilei cu capul la suprafata apei ca si cum nu ar fi oxigen.in plus s-a mai inchis la culoare.
ii hranesc cu tetramin si tetra color.a fost hranit si cu grindal, dar ultima data acum o saptamana minim.
din cate am citit e vorba despre paraziti intestinali - flageli.
acum eu va zic ce cred ca trebuie facut si voi sa ma asistati.
De mult de tot... Val wrote:Tratamentul cu metronidazol cel mai clar prezentat mi s-a parut urmatorul. Mentionez ca l-am folosit si eu in vreo 2 randuri cu succes de 100%
Asadar, de la unu' "batran si obosit" citire...
koala wrote:... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni :
LUNI : 2 pastile ...
MARTI : ... nu se pune medicament ...
MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
JOI : ... nu se pune medicament ...
VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
SAMBATA : ... nu se pune medicament ...
DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
LUNI : pauza
MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] ...
Tratamentul se face obligatoriu in acvariul comun, pentru ca de obicei si ceilalti pesti sunt purtatori, chiar daca nu se vede.
Cu doua precizari:
1. Te sfatuiesc si eu sa il repeti la o saptamana distanta.
2. Nu am schimbat 100% din apa,(nici n-as schimba) dar am facut schimburi mai mici si zilnice in perioada dintre cele doua tratamente. Un 15-20% pe zi, in saptamana de pauza a fost ok. Poti sa bagi si carbunele activ, daca iti permite hardware-ul, tot in saptamana de pauza, evident.
In plus Metronidazolul omoara numai miscocii anaerobi, deci nu iti decicleaza acvariul.
Asta este un citat de la val dintr-o discutie.
asa zic si eu sa fac sa iau de maine dimineata sa pun 2 pastile, marti schimb de apamiercuri 2 pastile si tot asa dupa tratamentul de acolo.
e in regula?
L.E. gata am venit de la farmacie(mama -25 grade pe bune)....
am gasit flagyl 250Mg.
pun 2 pastile intocmai cu reteta
This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2010 00:08:49
|