[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
flagel - paraziti intestinali  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am un scalar care are un caca lung si alb ca un mat si sta de la inceputul zilei cu capul la suprafata apei ca si cum nu ar fi oxigen.in plus s-a mai inchis la culoare.
ii hranesc cu tetramin si tetra color.a fost hranit si cu grindal, dar ultima data acum o saptamana minim.
din cate am citit e vorba despre paraziti intestinali - flageli.

acum eu va zic ce cred ca trebuie facut si voi sa ma asistati.
De mult de tot... Val wrote:Tratamentul cu metronidazol cel mai clar prezentat mi s-a parut urmatorul. Mentionez ca l-am folosit si eu in vreo 2 randuri cu succes de 100%

Asadar, de la unu' "batran si obosit" citire...

koala wrote:... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni :
LUNI : 2 pastile ...
MARTI : ... nu se pune medicament ...
MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
JOI : ... nu se pune medicament ...
VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
SAMBATA : ... nu se pune medicament ...
DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
LUNI : pauza
MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] ...

Tratamentul se face obligatoriu in acvariul comun, pentru ca de obicei si ceilalti pesti sunt purtatori, chiar daca nu se vede.
Cu doua precizari:
1. Te sfatuiesc si eu sa il repeti la o saptamana distanta.
2. Nu am schimbat 100% din apa,(nici n-as schimba) dar am facut schimburi mai mici si zilnice in perioada dintre cele doua tratamente. Un 15-20% pe zi, in saptamana de pauza a fost ok. Poti sa bagi si carbunele activ, daca iti permite hardware-ul, tot in saptamana de pauza, evident.

In plus Metronidazolul omoara numai miscocii anaerobi, deci nu iti decicleaza acvariul.

Asta este un citat de la val dintr-o discutie.

asa zic si eu sa fac sa iau de maine dimineata sa pun 2 pastile, marti schimb de apamiercuri 2 pastile si tot asa dupa tratamentul de acolo.

e in regula?

L.E. gata am venit de la farmacie(mama -25 grade pe bune)....
am gasit flagyl 250Mg.

pun 2 pastile intocmai cu reteta

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2010 00:08:49

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca esti sigur ca ai pus diagnosticul corect, atunci urmeaza tratamentul cu incredere.
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sa ne ti la curent!Bafta!
[Email]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scalarul cel mai mare si cel mai frumos .... s-a stins din viata.... nu am fost acasa , dar mi-a zis ca avea burta mare....
l-a scos afara
tratamentul continua....
[Email] [WWW] [Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pana acum nici un alt peste cu fecale de genul asta
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa simptomele descrise n-as baga mana-n foc de flagelate intestinale. Caracteristic nu este neaparat culoarea alba a fecalelor ci aspectul filamentos. Nici abdomenul umflat nu indica asa ceva, iar dificultatile respiratorii nici atat.
Mai nou, printre discusari tratamentul cu metro se face prin administrare zilnica, o pastila de 250 mg la 25 l apa. schimb de apa cca 40% inainte. preferabil, pastilele se introduc seara, majoritatea antibioticelor fiind sensibile la lumina.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai tu ce crezi ca ar fi putut sa fie.
materiile fecale erau albe si filamentoase, intocmai ca un mat gol, doar la mijlocul lui era o farama de matarie solida.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: