[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Claudiu Truta wrote:In ce priveste fertilizarea, nu cred ca e cazul sa cumperi linia Dennerle, dar un fertilizant micro+macro poti sa administrezi saptamanal. Tropica, Vimi sau mai nou Eheim ar fi o alegere buna.
Interesant punct de vedere.
Detaliaza un pic te rog ...adica de ce ar fi indicat sa cumpere orice altceva mai putin linia de la Dennerle Ce se strica in acvariu daca foloseste linia respectiva?
Este un subiect care pe vremuri a mai fost discutat...se pot tine, nu este imposibil dar este complicat.
Apar diverse dezavantaje zic eu care nu stiu daca nu cumva exced placerea de a avea asa ceva in acvariu.

Nu vad, de pilda, de ce as tine asa ceva intr-un acvariu plantat Scoicilor in general le place sa se afunde in substrat, sa sape si sa deranjeze plantele sau covorul plantat.
Apoi calitatea apei chiar intr-un acvariu cu putine plante nu trebuie sa fie exact cea pe care o prefera pesti.
Scoicile de regula sunt filtratori, pentru asta mai degraba prefera o apa plina de incarcatura organica, de hrana, ape mai murdare...care nu sunt ceea ce preferam sa avem noi intr-un acvariu....
Apoi cand iti moare o scoica si nu ai bagat de seama ...strica calitatea apei instant.
Nu in ultimul rand este complicat sa le ai in acvariu cu pesti...tocmai am vazut cu totii ce pasiuni starnesc la Betta, dar nu numai...

Unio pictorum ca si altele luate din apele indigene au si un alt mare dezavantaj...nu sunt scoici de cultura si sunt vectori de transmitere de boli.
Una peste alta desi pot sa spun ca si mie imi plac, mai degraba nu as recomanda asa ceva in acvariu

valyy_dvd wrote:Va multumesc frumos pentru aprecieri . Pe langa aprecieri am mai primit si deprecieri in privat de la persoane la care nu ma asteptam ,cum ca as fi fost ajutat de arbitri rac , dar personal nu-i cunosc pe nici unul ,mai putin pe Claudiu Truta care stiu ca este administratorul forumului Aquascaping.ro si i-am cerut sfaturi in legatura cu acvaristica ,dar asta cu muuult inainte de a se stii de vre-un concurs. Un pic descurajator , dar asta e incerc sa ma bucur de fiecare apreciere pe care o optin de la voi si pentru asta va multumesc inca o data si sper sa nu va dezamagesc.

Un acvariu superb si o placuta surpriza sa-l descoper.
Cand iti mai spune cineva ca ai fost favorizat spune-i ca eu am facut-o. Eu ii favorizez pe toti...sau ii defavorizez in funtie de clasare

Te felicit pentru castigarea sectiunii la care ai fost inscris si te asteptam cu noi acvarii
Si eu zic ca este un inceput bun Felictari pentru ambele clasari.
Colegul nostru Ar159 si-a schimbat si-a schimbat nickname-ul si devine Horia
Pentru ca atacurile nu s-au oprit AICI userul varol ne paraseste definitiv.
omega-man wrote:Multumesc.....am scos Ancistrus-ul si dupa doar doua zile plantele arata altfel.....incredibil.
Ma bucur ca am putut sa iti fiu de folos
Gandesc totusi ca nu prezinta interes...nu sunt din zona Militari
In Medias, guppy au alt comportament: se misca mai molcom iar crescatorii sunt mai guralivi si mai prietenosi.
Colegul nostru vizeaza un anumit tip de crescatori si produsele lor atent selectionate, ce prezinta caracteristicle specifice Cartierului mentionat
acvarist wrote:Aveti dreptate.
Eu tot caut in cartierul asta saracacios sa cumpar guppy de la cineva care ii inmulteste si tot nu gasesc.
Deci ori sau lasat de acvaristica ori au renuntat la guppy.
Deci e buna ideia sa vedem si in alte cartiere cine mai are guppy.
Eu m-am interesat in toata zona mea si nu dau de acvaristi.
Militariul e legat si de rezidential cartier Militari-Rosu unde e o zona cu blocuri noi.

Renumele Cartierului rezidential Militari-Rosu in randul fanilor de guppy a depasit de mult barierele cartierului.
Ecourile au razbatut pana in zonele indepartate ale Capitalei precum Colentina...si mai departe spre Andronache , Voluntari si chiar in Stefanestii de Sus.
Se zvoneste ca in zona rezidentiala Militari - Rosu exista niste fan guppy, acvaristi ca si dvs. care cresc numai guppy royali pentru ca potenta financiara ii ajuta sa aiba exemplare rare si exorbitante ca valoare si pret.
Cartierul respectiv este construit pentru un numar de 12 unitati locative, cu siguranta macar jumatate, ma gandesc, ca sunt crescatori specializati in guppy.
Partea proasta este ca...zic ca la banii pe care i-au avut ca sa-si perita un apartament in zona rezidentiala, treaba asta vine la pachet cu un anumit grad de snobism si infatuare, lipsa de apetit in ale comunicarii pe un subiect atat de indragit. S-ar putea sa nu le starniti interesul scriind numai pe acest forum. Poate nu toti renumitii crescatori din Militari-Rosu citesc acvariu.ro...

Ziceam sa va propun sa faceti si niste biletele pe care sa scrieti detaliile dvs, unde sa puteti fi contactat si pe care sa le raspanditi in cutiile postale ale respectivilor.
Sigur o sa dea roade si o sa va intalniti cu renumitii inmultitori de guppy din Militari (Rosu).

Toti pasionatii de guppy de pe acest umil forum va urmaresc deja demersurile cu sufletul la gura. Asteptam un feedback cat mai curand, dupa ce ati reusit primul contact, deci.
acvarist wrote:Am inteles si va multumesc ca a-ti postat aici.
Deci cine e din Militari si are guppy ii rog sa posteze aici ca sa ii cunosc si eu.

Cu placere.
Deci Cartierul Militari este un cartier mare situat în sectorul 6 al Bucurestiului si este format din blocuri in care locuiesc multi pasionati de guppy.
Inainte de 1970, in aceasta zona existau multe case populate cu oameni care erau fan guppy, care au fost daramate de dictator si sinistra lui pentru a face loc blocurilor in care s-au mutat multi fani guppy.
Blocurille aveau potential mult mai mare pentru pasionatii de guppy care asa se puteau cunoaste si socializa mai usor. Cu toate astea se observa ca fanii guppy din cartierul Militari nu mai sunt asa de sociabili ca pe vremuri si nu vor sa posteze aici ca sa va cunoasca.
Avand in vedere acest fapt am identificat(ficat...) ca Militari se invecineaz? la nord cu Comuna Chiajna, la est cu cartierul Cotroceni, la sud cu cartierul Drumul Taberei si la vest cu Soseaua de Centura.
Zic sa ne ferim sa contactam fanii guppy de pe centura si de aceea fac un apel la toti ceilalti fani din zona Militari sa il contacteze pe colegul nostru.
Daca apelul meu nu da roade, deci propun sa ii abordam pe fanii din Chiajna, Cotroceni si Drumul Taberei, deci care nu sunt din cartierul Militari dar care deci sunt fani guppy.

acvarist wrote:Am scris ceva gresit?
Vad ca dvs nu sunteti din Militari.
Deci as vrea sa cunosc mai multi acvaristi din cartierul meu care sa aiba guppy.
Nu sunt din Militari corecta observatie. Deci si eu as vrea sa cunoasteti cati mai multi acvaristi din cartierul dvs care sa aiba guppy. In acest sens era facut si demersul meu din partea celor pasionati de guppy aflati in Cartiereul Obor catre cei pasionati de guppy din Cartierul Militari care sa fie fan guppy, ca sa va cunoasca. Numai asa putem sa aflam toti de pe aici cati acvaristi cu guppy exista in acest cartier. Va urez succes si va sustin din Cartierul Obor care este si el plin de pasionati care sa aiba guppy.
acvarist wrote:E cineva pe aici din Bucuresti din cartierul Militari care sa fie fan guppy? As vrea sa cunosc mai multi acvaristi ca mine in acest cartier care sa fie fan guppy si sa aiba guppy in acvariu. Ca nu cunosc nici un acvarist prin zona asta.
Asa pot sa aflu cati acvaristi cu guppy exista in acest cartier.

Sunt multi pe aici din Bucuresti din cartierul Militari care sa fie fan guppy. Multi acvaristi ca tine in acest cartier care sa fie fan guppy si sa aiba guppy in acvariu vor sa te cunoasca si ei pe tine. Ca nici ei nu cunosc nici un acvarist prin zona asta, care sa fie cu guppy. Asa putem sa aflam toti de pe aici cati acvaristi cu guppy exista in acest cartier.
Un nou concurs, de data asta unul de Biotop, aviz amatorilor din Romania ;)
LINK
Foarte util. Felicitari! Il urc ca sticky langa Capitolul 1
Urmare a bunelor relatii pe care le avem cu unul dintre sponsorii RAC 2014, F64(prestigiosul magazin/site de fotografie), a fost publicat un nou interviu cu Chris Lukhaup. Sper sa va bucurati si sa va insusiti cele cateva "hint-uri" oferite cu amabilitate in acest interviu. Personal ii multumesc lui Chris pentru disponibilitate, F64 pentru sponsorizare si Simonei pentru rabdare.. .Sper ca sa transformam acest parteneriat intr-unul de succes si pe viitor!

Enjoi!
sebacka wrote:
catalin_ wrote:Doresc sa stiu ce alte frunze din flora autohtona mai savureaza.

No problem, bune si Spinach-Hokkaido-Loops
partea asta imi scapase ...in fond tot spanac si ceva dovleac au la baza si astea de care ziceam eu ...destul de autohtone, nu???? ...si nu dau nici cufureala
Eu am inteles ca vrea o hrana vegetala "ceva pe baza de frunze ca sa le pice bine la stomacel" Parerea mea este ca experimentele pe baza de frunze uneori nu pica bine exact la "stomacelul lor"...tocmai de aia ii spuneam ca exista o dieta foarte echilibrata pe baza vegetala si care nici nu prezinta vre-un risc
Ma bag si io ca prostu`n discutie ...a incercat cineva Spinach-Hokkaido-Loops? Zic si io ca are niste avantaje...nu dau cu paru
omega-man wrote:Nu am mai pus poze pentru ca situatia a depasit nivelul de frunze perforate. La cateva plante nou cumparate si plantate am observat pur si simplu ''peste noapte'' - la propriu ca o intreaga frunza - si vorbesc de una de aprox. 2 cm2 nu de o frunzulita minuscula a disparut. Ramuri intregi ale plantelor mai firave sunt smulse. In 24 de h o planta care arata bine poate fi doar un schelet. Presupun ca doar Ancystrusul poate avea capacitatea de a face asa ceva. Mai am insa si 4 creveti Amano care sunt destul de maricei si pe care ii vad tot timpul pe plante. Sa ''rontaie'' si astia la plante?
Nu mai stiu ce sa mai fac....sincer....Ma chinui enorm cu plantele astea pentru ca nu am lumina....bag bani buni in fertilizanti scumpi si vad de la o zi la alta cum nu mai ramane nimic din ele.
Please...some help here....
Amano shrimp si Ancistrus-ul pot sa iti roada plantele. Nu poti sa faci treaba bagand numai fertilizanti. Fara lumina degeaba.
Ancamarketing wrote:In topicul de prezentare la "Despre noi" a scris ca este facut si adus din Germania.

Eh ai vazut...e simplu. Asa trebuia sa raspunda.
Nu de alta dar in anii 78 nu se lipea cu silicon transparent in Romania
Ii stiu pe cei care lipeau atunci. Era o raritate. O mana de oameni.

Vrei un sfat. Renunta la acvariu. Eu am avut unul facut exact in 78 , silicon alb, a tinut fo 10 ani. Lipit perfect. Intr-o dimineata acvariul era intact dar apa toata scursa pe parchet
Poate al tau e mai breaz. Siliconul transparent a fost un pas inainte evident fata de cel alb in anii aia, totusi...

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: