[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scoica in acvariu,real sau imaginar  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Va salut.
Am niste timp liber si cum sa il petrec,daca nu trancanind despre acvarii .
Subiect-scoica de rau.

Stiu ca aproape nimeni nu a mai reusit sa tina scoici de rau de la noi in acvarii tropicale mai mult de cateva saptamani.
Eu am prins 3 pui de 3-4 cm in urma cu 4 luni din rau.
Le-am bagat in acvariu,dupa ce le-am aclimatizat 1 minut ),eram asa sigur ca se vor duce,incat pur si simplu le-am aruncat in acvariu.
Surpriza...scoicile sunt bine merci chiar si in ziua de azi,la o temperatura de 28 de grade celsius!
Nu mai am la acvariu nici lumina (s-a dus t5-ul ),nu am nici o planta,nu am apa deloc buna pentru ele,duritate foarte mare ( 20 grade germane).
Am pe deasupra un synodontis multipunctatus urias,care le sparge din buzele cochiliei mereu ),si...totusi traiesc!

Nu le acord nici o atentie,doar schimb apa mai rar,sa nu moara de foame.
Nu isi scot piciorul din cochilie,sinoul deabea asteapta sa le prinda deschise,cred ca asta este motivul.
Dar stau intre deschise,si isi scot micile tubulete sa filtreze apa.
Voi ce ziceti,cum vi se pare?
Este interesant sa continui jurnalul cu scoicile,sa vedem cat o mai duc?
Sau a mai reusit si altii cu ele,si sa inchid aici sa nu ma fac de ras ).
Acvariul este al unor ciclide africane,nu spun capacitatea ca ma fac de ras )),partea buna e ca are peste 50 de litrii ).
Mentionez ca atunci cand le-am bagat am pastrat temperatura la 24 de grade un timp,apoi am urcat-o.
Si azi este de 26-28 de grade.

Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu te faci de ras..... Scoici de apa dulce sunt si se folosesc in acvaristica....

Daca ai vorbi despre Corbicula javanicus ar fi super... dar pana atunci impartaseste-ne observatiile tale in legatura cu "localele"....

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Nimeni wrote:Nu te faci de ras..... Scoici de apa dulce sunt si se folosesc in acvaristica....

Daca ai vorbi despre Corbicula javanicus ar fi super... dar pana atunci impartaseste-ne observatiile tale in legatura cu "localele"....

Am avut una cu betta,din pacate nu stiu cum,dar betta a reusit sa ii manance miezul,devenise asa atent ca o urmarea minute intregi ),sunt foarte rare,a fost singura care am vazut-o pe Neajlov!
Cele trei care le am in acvariul mare sunt unio pictorum.
Daca unio s-a adaptat,nu cred ca corbicula javanicus ar avea dificultati.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/10/2014 00:07:47

Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Este un subiect care pe vremuri a mai fost discutat...se pot tine, nu este imposibil dar este complicat.
Apar diverse dezavantaje zic eu care nu stiu daca nu cumva exced placerea de a avea asa ceva in acvariu.

Nu vad, de pilda, de ce as tine asa ceva intr-un acvariu plantat Scoicilor in general le place sa se afunde in substrat, sa sape si sa deranjeze plantele sau covorul plantat.
Apoi calitatea apei chiar intr-un acvariu cu putine plante nu trebuie sa fie exact cea pe care o prefera pesti.
Scoicile de regula sunt filtratori, pentru asta mai degraba prefera o apa plina de incarcatura organica, de hrana, ape mai murdare...care nu sunt ceea ce preferam sa avem noi intr-un acvariu....
Apoi cand iti moare o scoica si nu ai bagat de seama ...strica calitatea apei instant.
Nu in ultimul rand este complicat sa le ai in acvariu cu pesti...tocmai am vazut cu totii ce pasiuni starnesc la Betta, dar nu numai...

Unio pictorum ca si altele luate din apele indigene au si un alt mare dezavantaj...nu sunt scoici de cultura si sunt vectori de transmitere de boli.
Una peste alta desi pot sa spun ca si mie imi plac, mai degraba nu as recomanda asa ceva in acvariu

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Prin copilarie tineam niste scoici in borcane. Mi se pareau interesante. Nu-mi placea ca filtrau apa cat o filtrau, dupa care evacuau resturile filtrate, nedigerate sau produsele de excretie sub forma unui mucus. Urat, urat. N-as tine asa ceva in acvariu Poate doar de Halloween

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Alex wrote:Este un subiect care pe vremuri a mai fost discutat...se pot tine, nu este imposibil dar este complicat.
Apar diverse dezavantaje zic eu care nu stiu daca nu cumva exced placerea de a avea asa ceva in acvariu.

Nu vad, de pilda, de ce as tine asa ceva intr-un acvariu plantat Scoicilor in general le place sa se afunde in substrat, sa sape si sa deranjeze plantele sau covorul plantat.
Apoi calitatea apei chiar intr-un acvariu cu putine plante nu trebuie sa fie exact cea pe care o prefera pesti.
Scoicile de regula sunt filtratori, pentru asta mai degraba prefera o apa plina de incarcatura organica, de hrana, ape mai murdare...care nu sunt ceea ce preferam sa avem noi intr-un acvariu....
Apoi cand iti moare o scoica si nu ai bagat de seama ...strica calitatea apei instant.
Nu in ultimul rand este complicat sa le ai in acvariu cu pesti...tocmai am vazut cu totii ce pasiuni starnesc la Betta, dar nu numai...

Unio pictorum ca si altele luate din apele indigene au si un alt mare dezavantaj...nu sunt scoici de cultura si sunt vectori de transmitere de boli.
Una peste alta desi pot sa spun ca si mie imi plac, mai degraba nu as recomanda asa ceva in acvariu

Am vazut ceva foarte,foarte interesant,nu mor de foame nici in apa cristal.
De curand am inceput sa curat tot,iar schimbul de apa il fac de 2 ori pe saptamana,nu par afectate.
Cred ca singura regula intr-un acvariu curat ar fi sa ai 2-3 pesti mai mari,atunci cand ii hranesti,bucatile mici de hrana se vor risipi in apa prin branhii,si vor manca si scoicile.
Iti spun ca nu am mai avut apa asa curata niciodata in acvariul asta,acum este cristal pur si simplu,asa bine filtreaza apa!
Cu substratul,da ar fi o problema,dar nici la mine nu stau ingropate,le scoate synodontis-ul din nisip.
Dar s-ar potrivi la un acvariu cu africani,acolo apa nu este cristal tot timpul, si au si ei nevoie de nisip mai fin.
Ar fi un plus pt ca africanii sunt pesti mari,care consuma nevertebratele din apa,dar scoicile nu le pot manca.
Iar cu apa stricata,daca le tii intr-un acvariu cu africani,acestia vor manca imediat miezul,dupa ce scoica moare,sau le bagi cu oscari,sau sud americani mari,cand se duce scoica,miezul va fi mancat.
Mie mi-a mancat un betta de 5 cm,miezul scoicii,care cu tot cu carapace era maibine ca jumatate din peste ,deci cand vor murii,numa bine ).
Purtarea bolilor,daca le iei dintr-o apa ceva mai curata si le tii apoi intr-un recipient cateva zile sau saptamani,mie mi se pare in regula.
Eu le-am tinut 2 sapt inainte sa le bag intr-un borcan cu apa verde,ca sa aibe ce manca (algele),schimb de apa zilnic.
Apoi le-am bagat.
La mine sunt de mai bine de 4 luni,iar pestii nu par sa fi luat vreo boala,eram constient de acest aspect dinainte sa le bag,deci a fost o "greseala" asumata.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu spun ca indiferent de pestii cu care vrei sa le combini locul lor e intr-un refugiu din sump acolo nu le deranjeaza nimeni si isi pot face bine treaba , daca bine imi aduc aminte, candva schubi a tinut in refugiu midii (la marin) pentru filtrare, sau tridacnele pe langa ca sunt spectaculoase ca aspect sunt renumite si pentru filtrarea pe care o fac , intradevar astea din rau pot fi purtatoare de neplaceri dar provenite din cultura cred ca ar fi benefice in sistem
[Email]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

ocean wrote:Eu spun ca indiferent de pestii cu care vrei sa le combini locul lor e intr-un refugiu din sump acolo nu le deranjeaza nimeni si isi pot face bine treaba , daca bine imi aduc aminte, candva schubi a tinut in refugiu midii (la marin) pentru filtrare, sau tridacnele pe langa ca sunt spectaculoase ca aspect sunt renumite si pentru filtrarea pe care o fac , intradevar astea din rau pot fi purtatoare de neplaceri dar provenite din cultura cred ca ar fi benefice in sistem

Chiar o idee foarte buna!

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: