Message |
|
1. Asta doar tu o poti sti. Dupa ce spui ca ai patit cand ai scos Echinodorusul, pare a fi o acumulare de gaz in subvstrat. Mai misca substratul cu mana si vezi ce-o mai fi.
2. Daca citesc si ce ai scris la 3, imi miroase a lipsa de NO3. Chiar, cat ai NO3-ul?
|
 |
|
Pai nu prea am timp de discutii acuma, dar vezi ca prezentarea este facuta pe un alt user. Asta inseamna clona, asta inseamna ban.
|
 |
|
Bravos domnule. Pe zi ce trece ne uimesti.
Sa fie intr-un ceas bun si sa fie sanatosi. Si sa creasca mari si voiosi si voinici.
|
 |
|
Pai si ce faci ochii mari? E normal sa fie asa, atata vreme cat bagi CO2
|
 |
|
De exemplu aici. Asta pentru inceput
|
 |
|
In proiectarea unui acvariu plantat, trebuie sa tinem cont de doua lucruri, asa cum s-a mai spus. Latimea, trebuie sa fie suficienta pentru a ne putea desfasura in voie cu plantele. Pentru crearea unui aquascaping frumos, trebuie sa avem loc pentru plante mici, medii si mari. Plus ceva pietre, buturugi sau vaporase.  Inaltimea de asemenea este foarte importanta si trebuie tinut cont atat de plantele pe care le vom creste, cat si de cantitatea si tipul de lumina pe care o vom folosi.
@brawn, hai sa nu socotim experienta dupa numarul de posturi. Chiar daca nu si-a facut inca prezentarea, posturile fiind doar in cateva sectiuni, sunt sigur ca @georeo o va face neintarziat. Nu-i asa?
|
 |
|
minnardy wrote:debitul la JBL-uri scade foarte rapid si sesizabil dupa o perioada relativ scurta de timp dupa punerea in functiune, "acuzate" fiind depunerile care se formeaza pe furtune...interesant e ca furtunele Eheimurilor au cam acelasi diametru, dar la astea nu apare asa curand problema respectiva.
Asa este. La mine, un e900 merge pe vreo 110 litri net. Furtuna nu face, dar sunt multumit de curentii din acvariu o perioada. Apoi, dupa circa 2 luni, debitul scade semnificativ. De obicei curat doar furtunele si restul pieselor, fara a desface filtrul (cred ca are vreo 6 luni de cand n-am mai umblat in el). Stiind ca este diferenta intre furtunele JBL si Eheim, ma gandeam sa schimb tot, mai putin filtrul propriu zis. Dar o teava Eheim si un metru de furtun, cam costa. Cred ca este ceva legat de compozitia materialului sau de modul de fabricare.
|
 |
|
Prin cuvinte deosebite cred ca facea referire la expresia: idiotul de vanzator. Sau ceva de genul. Oricum, cuvinte pe care n-ar trebui sa le folosesti, mai ales atunci cand cineva nu are dreptul la replica.
Si vezi ce faci cu incalzitorul ala. Pentru scalari o fi buna temperatura, dar carasii sigur vor transpira si sub limba. Nu te incapatana sa tii carasii.
|
 |
|
Mai trebuie ca firele sa nu fie inghesuite, sa-si creeze umbra una celeilalte.
Iar cabomba...Hmmmm. Cauta putin pe forum sau site, ca se vorbes pe undeva despre ea. Nu este o planta tocmai easy. Adica are cateva pretentii care trebuiesc satisfacute pentru ca planta sa se dezvolte cm trebuie.
|
 |
|
Cu niste parvula te serveste mandea. Numa sa vedem cand ca sunt teribil de prins cu o tona de treburi. D'alelalte n-am.
In alta ordine de idei. Daca ai acces in spatele acvariului fa-ti un bine si schimba autocolantul ala. Negru sau poate bej cred ca ar fi mai indicat
|
 |
|
Rusinicaaa
Bine ai venit Calin. Scuza-ma ca nu ti-am facut urarea de la primul post.
Iti spun pe fuga doar cateva cuvinte. Acvariul pe care vrei sa-l faci, poate fi un proiect frumos, dar si costisitor pe termen lung. De ce? Simplu. Daca vrei sa cresti plante mai pretentioase, vei avea nevoie de lumina. Peste 300 de w. Plus consumul altor acareturi, cum ar fi incalzitorul, filtrul sau filtrele, etc.
Plante sunt multe. Cel mai bine ar fi sa studiezi cateva bazine de la noi de pe forum, apoi iti faci o idee despre ce este vorba.
|
 |
|
HumanFace wrote:Filtrul nu e bine sa il ti oprit mai mult de 2 ore, ca se decicleaza bacteriile.
bureti din filtru sa-i speli odata la 2 saptamani
Cateva mici corectii
De ce trebuie spalati burutii filtrului la doua saptamani?
Faci acest lucru doar atunci cand debitul scade semnificativ. In rest, lasa lucrurile sa mearga de la sine.
In al doilea rand, de unde pana unde bacteriile se vor decicla in doua ore? In primul rand, amaratele alea de bacterii fiind niste organisme, vor muri. Si nu in doua ore, ci mult mai repede. Iti recomand sa nu opresti filtrul mai mult de 10-15 minute. Iar in acest timp, tine-i in apa din acvariu.
Respecta ciclul azotului si renunta la carasi. Vor creste prea mari pentru acel bazin. Se vor imbolnavi la un moment dat si-i vei pierde.
|
 |
|
Frumoasa revenire, desigur si cu un titlu mai mult decat inspirat. Felicitari
Stii, asa cum spunea si Dolly, fiecare mare personalitate, are cate un "mic" care-i calca pe urme. Micul Mozart, micul Titulescu  si exemplele pot continua. De ce nu ar avea si Amano unul?
Serios acum. (de parca pana cum as fi facut misto  )
Colegul minnardy are dreptatea in legatura cu desfasurarea de forte pe care o fluturi in fata unor Anubias si a unui Microsorium sau ce ai tu pe acolo. Nu uita ca lucrezi cu ADA. Nu stiu sa existe vreun coleg care sa nu fi mirosit alga in acvariu cu ADA. Si fac pariu ca aveau mult mai multi "consumatori" de nutrienti. Pana si acum, cu testele sub perna, adorm cu gandul la o nenorocita de clado care imi alunga frumoasele vise de toamna. A, si un pic de hair, dar aia a dat inapoi.
Sfatul meu. Fa teste, tine parametrii sub control si baga schimburi dese de apa, cel putin la inceput.
Bafta multa si hai sa vedem ce-o iesi. Ca de iesit trebe sa iasa.
|
 |
|
cristi_Cta wrote:http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php
Sau de ce nu http://www.acvariu.ro/plantfinder/?
|
 |
|
Bine ai venit iti urez si eu.
Pune locatia in My profile, ca noi uitam repede
Ozi, e cam mare distanta intre Iasi si Bucuresti, nu crezi?
|
 |
|
Ma ia capu, ce frumos poate sa fie. Sa stii ca ai facut afacere cu noile pietricele. Arata mult mai bine acum, parerea mea. Alte comentarii nu am a face.
Si mai e ceva. A doua piatra mare din fundal, de la dreapta la stanga; are o "figura" asa de umana...
|
 |
|
Ba mie imi place cum a iesit poza. Dar mai mult imi place cum arata acvariul. Plezneste de sanatate si alta nu.
|
 |
|
1. N-as vrea sa ma hazardez, dar daca s-a arcuit asa, dar mai ales miscarile spasmodice si neputinta de a-si mentine pozitia orizontala (ci inotul cu capul in jos) m-as gandi la Pleistophora. Asta este un nenorocit de parazit, care se fixeaza in tesuturile musculare ale pestelui. Din diagnostic lipseste decolorarea partiala a pestelui, mai ales in partea din spate. Mai urmareste-l putin, iar daca diagnosticul se confirma, va trebui sa-l izolezi. Tratament nu exista, daca vrei sa-l scutesti de chinuri, il poti euthanasia.
2. Fiind o planta cu rizo, Microsium-ul se va divide divind pur si simplu rizomul. Se taie astfel incat sa ramana cateva frunze si se va prinde din nou pe buturuga. Daca nu vrei sa-l desfaci inca, mai rareste din frunze, sau char scoare de pe buturuga bucati intregi de rizom.
3. La inceputul postului ai spus ca ai doua neoane. Sunt suficiente.
4. Doua Fluora, sau un Fluora cu un 965
5. Ehe, plante ar fi multe. Dar nu stiu ce sa-ti zic, ca nu m-ai lamurit cu CO2-ul. MAi bagi, sau nu mai bagi?
|
 |
|
Salutari la Campina si bine ai venit.
Punem o locatie in My Profile?
|
 |
|
Sunt niste articole facute sticky chiar aici la Coltul Incepatorului. Unul dintre ele este acesta
|
 |
|