[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfat pentru achizitionarea unui filtru extern  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
razvan2008
Junior member

IP:

Salutare baieti. Am un acvariu de 250 L (210 aprox daca scadem unde am nisipul, pietrisul si ce mai am pe acolo): 100x50x50.

Vreau sa imi iau un filtru extern JBL, si am 2 variante:

JBL CristalProfi e1500
Volumul filtrului: 12 l
Dimensiunile filtrului: 20x23,5xh46 cm
Diametrele furtunelor: intrare 16 mm, iesire 22 mm
Capacitatea pompei: 1500 l/h
Consum: 35w

JBL CristalProfi e900 Volumul filtrului: 7,6 l
Dimensiunile filtrului: 18x21xh40,5 cm
Diametrele furtunelor: intrare 12 mm, iesire 16 mm
Capacitatea pompei: 900 l/h
Consum: 15w

Pe care dintre ele mi-l recomandati ? Eu as merge pe e900, am de 4 ori filtrarea volumului din acvariu pe ora, dar cineva mi-a zis ca daca iau e1500 e mai bine, ca filtreaza mult mai mult si am apa mai curata. Dar nu e oare prea puternic, tinand cont ca e de 7 ori volumul acvariului pe ora ? Ca nu vreau sa am tornada in acvariu, mai ales ca intentionez sa am pesti linistiti (gen neoni & leeri).

Astept toate raspunsurile voastre ASAP.

Odea daca si aveti/ati avut un asemenea filtru sa imi spuneti si mie parerea voastre despre el.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Dintre cele doua eu l-as alege pe al treilea .....EHEIM

Ogar batrin dar.... cu miros fin
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

acele valori ale debitului de care tu pomenesti (900, 1500) nu sunt reale pentru ca ele sunt calculate FARA mediile filtrante. Acum, daca ar fi sa aleg intre cele 2 variante propuse de tine as alege, vorba colegului lazarginel, Eheim. Dar asta deja e alta poveste. Intre cele 2 as cumpara e1500 la acvariul tau, mai ales ca daca e prea puternic ii poti reduce debitul. Eu citisem pe un site al unor "incepatori",(Denerle) ca la un plantat, debitul filtrului ar trebui sa fie de 2.5-3 ori/ora volumul bazinului. Parca tind sa le dau lor mai multa dreptate decit prietenului tau....

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2010 20:29:16

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

eu am 1500 la al meu, unpic mai mare ca al tau 100x60x45 , dupa ce am adaugat reactor de co2 sufrface skimmer si filtru uv, imi vine sa dau cu el de pamant ca abea merge. Recomand ceva mai puternic daca ai de gand sa instalezi ce am eu mai sus , eu deja ma gandesc la o pompa externa pe care sa pun reactorul separat

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
razvan2008
Junior member

IP:

OK. Deci ramane e1500 - e undeva pana in 6 mil.

Eu l-am gasit la reef.ro, e la reducere acum. Pe ce alte siteuri "serioase" din romania m-as mai putea uita ?

Cat despre Eheim - mi-a fost recomandat un Eheim 2073 - ar fi o varianta, dar am mai multe temeri legate de comandatul "din afara":
- cum fac cu garantia, in cazul in care e defect sau imi lipseste vreo piese
- cat ma costa transportul pana aici
- cum sunt sigur ca nu se sparge ceva inauntru (exista piese care se pot sparge la acest filtru extern?!)
- de pe ce siteuri "sigure" as putea sa comanda care trimit in romania, in conditii optime, si preturi rezonabile ?

Astept raspunsurile voastre si multumesc anticipat tuturor !
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

razvan2008 wrote:OK. Deci ramane e1500 - e undeva pana in 6 mil.

Eu l-am gasit la reef.ro, e la reducere acum. Pe ce alte siteuri "serioase" din romania m-as mai putea uita ?

Cat despre Eheim - mi-a fost recomandat un Eheim 2073 - ar fi o varianta, dar am mai multe temeri legate de comandatul "din afara":
- cum fac cu garantia, in cazul in care e defect sau imi lipseste vreo piese
- cat ma costa transportul pana aici
- cum sunt sigur ca nu se sparge ceva inauntru (exista piese care se pot sparge la acest filtru extern?!)
- de pe ce siteuri "sigure" as putea sa comanda care trimit in romania, in conditii optime, si preturi rezonabile ?

Astept raspunsurile voastre si multumesc anticipat tuturor !

Eu iti recomand jbl e 1500, chiar daca nu are un debit mare, in realitate are undela la 800 litri pe ora.
La acvariul tau este foarte bun.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Asa de draguti sunteti unii... ...veniti, puneti intrebari, va "informati" si de pe alte forumuri, vi se dau sfaturile cele mai competente, iar in final faceti tot cum vreti voi!!!
Pai, daca peste tot ti s-a indicat Eheimul Ecco sau 2071....iar tu, din start aveai doar 2 optiuni JBL....care e rostul acestei "zbateri"? Era foarte clar ca e1500 trebuie achizitionat ptr ca nu se stie niciodata cand vrei sa treci la un bazin mai mare si un filtru mai mare e de dorit. Dar, un JBL nu prea suporta comparatii cu un Eheim...si iti mai aduc un argument care nu ti s-a prea spus pe nicaieri...debitul la JBL-uri scade foarte rapid si sesizabil dupa o perioada relativ scurta de timp dupa punerea in functiune, "acuzate" fiind depunerile care se formeaza pe furtune...interesant e ca furtunele Eheimurilor au cam acelasi diametru, dar la astea nu apare asa curand problema respectiva.
Acum, despre temeri...
Am si eu un Eheim Ecco...nu mai stiu care model, ca-s 3...am si din seria 2071-2073-2075, si din seria Pro I...2226 si 2228, am si Pro III, 2080, am si Pro II, 2126 si 2128....merg neintrerupt de ani de zile. Nu cred ca, in cazul unei mentenante corecte, e cazul sa te ingrijorezi de garantie. Transportul...pai, pana in 10 kg costa cam 20-25 euro, din Germania, cele mai indicate site-uri de achizitie fiind www.aquaristic.net sau www.underwater-world.de . Daca totusi, apar probleme, e foarte simplu...scrii nemtilor iar ei rezolva problema foarte rapid si elegant...trimit piesa sau filtru nou....de la caz la caz. Oricum, sunt muuuuuuult mai prompti ca cei de la garantiile noastre.
La transport nu se sparge nimic ca e foarte bine ambalat.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:debitul la JBL-uri scade foarte rapid si sesizabil dupa o perioada relativ scurta de timp dupa punerea in functiune, "acuzate" fiind depunerile care se formeaza pe furtune...interesant e ca furtunele Eheimurilor au cam acelasi diametru, dar la astea nu apare asa curand problema respectiva.

Asa este. La mine, un e900 merge pe vreo 110 litri net. Furtuna nu face, dar sunt multumit de curentii din acvariu o perioada. Apoi, dupa circa 2 luni, debitul scade semnificativ. De obicei curat doar furtunele si restul pieselor, fara a desface filtrul (cred ca are vreo 6 luni de cand n-am mai umblat in el). Stiind ca este diferenta intre furtunele JBL si Eheim, ma gandeam sa schimb tot, mai putin filtrul propriu zis. Dar o teava Eheim si un metru de furtun, cam costa. Cred ca este ceva legat de compozitia materialului sau de modul de fabricare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Pot sa-ti spun si eu din ce-am vazut la mine, chiar daca nu e vorba de JBL sau Eheim.

Acvariul e de 200 de litri brut (100x40x50). Initial, am avut la el un tetratec ex700 care - ciudat - a mers perfect, nu a curs niciodata. Inca ar merge la fel de bine, dar momentan sta pe tusa. Avea in specificatii 700 de litri pe ora si pentru acest acvariu (care initial era plantat extrem ) imi era de ajuns. Bineinteles, ar fi mers de minune si unul cu debit considerabil mai mare.
Acum am un Jebo 838 pe care scrie 1200 de litri pe ora. Debitul e considerabil mai mare! Se vede foarte clar. Partea buna e ca eu am desfacut filtrul ala doar o singura data dupa ce l-am luat, si asta a fost aproximativ acu 7 - 8 luni. Si debitul... e acelasi Sau daca o fi scazut, e insesizabil.

Sa nu se inteleaga gresit, nu militez pentru JEBO in detrimentul JBL. Am impartasit doar din scurta mea experienta. Altul era punctul de vedere: bineinteles si fara niciun dubiu sa mergi pe filtrul cu debit mai mare. Cu cat mai mare cu atat mai bine. La acvariul tau, care e marisor, nu o sa ai curenti aiurea deloc! In afara de asta, spraybar-ul poate fi pozitionat astfel incat sa reduca din efectul prea mare de curenti, fara sa umbli deloc la robinetii filtrului, fara sa limitezi de-acolo nimic. Dintre cele doua variante e cea mai buna si mai ok: JBL E1500.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Ba fratilor Toti stim Ca Romania este o tara de.......
Eu am filtru Eheim prof II 2076 de 4-5 ani nu mai cred
Si nu am patit cu el nimic
Si fii sigur ca nemtii sunt mai operativi decit ai nostrii
Aquaristic net .garanteaza pentru transportul tau sa ajunga in siguranta de aia costa peste 25 de euro
Sau poti lua si din Romania
sunt firme care vind eheim si la noi

Ogar batrin dar.... cu miros fin
razvan2008
Junior member

IP:

Salutare baieti. Mi-a venit si mie filtrul finally ! Super ok toata treaba, mai putin 2 aspecte, la care astept ceva lamuriri din partea voastra va rog :

1 - furtunul cu care a venit are vreo 2,55 m, l-am masurat. Insa eu am acvariul la 1 m inaltime + daca mai calculez si inaltimea de 50 cm + pe unde trebuie sa il mai cotesc, imi ajunge furtunul doar pt. o intrare/iesire. Cum ramane cu cealalalta ? Pot sa ma duc in comert si sa gasesc furtun bun ? Si daca da, unde sa pun furtunul cumparat din comert, pe intrare sau pe iesire ?

2 - am o problema cu chestiile curbate, care fac legatura dintre furtunele si ce se baga in acvariu (capul pe unde trage apa de ex) - am crezut ca sunt tot din material de furtun flexibil, dar sunt dintr-un plastic rigid. Problema mea este, dupa cum ati vazut in poze probabil, ca eu am niste sloturi sa le zic asa in fara si in spatele acvariului unde am neoanele, si nu pot sa ajung cu platicele alea unde trebuie. Nu prea am cum sa dau alea jos, ca nu mai am unde sa pun neoanele (sau sa mentin doar neonul din fata, care iar nu imi place treaba). Ce pot sa fac ? O varianta ar fi sa dai la mijloc acele plastice si sa le mai prelungesc putin pe orizontala cu o bucata taiara din furtunul original (si asa o sa intre bine). Dar parca mi se rupe inima sa le tai Dar pana la urma, conteaza sa isi faca treaba si nu neaparat aspectul, asa ca: e ok daca fac asa cum am zis sau nu ?

Daca va mai ganditi si la alte solutii, va rog sa mi le spuneti cat mai repede !

Va multumesc !

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: