[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Sa fii atent la urmatorul lucru: in momentul in care ai bagat piatra vie noua,iti va face o noua miniciclare,de fiecare data cand adaugi,asa ca daca vrei sa mai bagi niste piatra,acum e momentul.Dupa aceea,lasa-l in pace sa-si faca treaba.Volumul tau de apa net e destul de mic,asta il face mai sensibil.Tine cont de faptul ca nu ai nici skimmer.
Asteapta sa vezi macar diatomele inainte sa bagi pestii.
Foarte ciudat.
Adopta acelasi comportament indiferent in ce directie bate jetul de apa?
Incearca sa confectionezi un spray bar.
staff1983 wrote:Momentan folosec si eu pe cat se poate ce am ca sa pot invata chimia apei sarate, cum se comporta pestii

staff1983 wrote:vreau sa vad cum decurge proiectul si dupa aceasta desfintez acvariu cu discusi de 500L, si atunci vorbim si de sump, corali si etc...

Asa da...
staff1983 wrote:

CristiC ai incercat cumva matrix pentru marin, da rezultate?

O sa am 2 pesti(incarcatura biologica mica)

Yeap,am avut matrix.Da rezultate,e bun pentru nitrificare la debit mai mare.Pentru denitrificare merge denitrate la debit mic dar sa stii ca merge si matrix-ul,tot la debit mic,fara probleme.Totul e sa creezi un mediu sarac in oxigen.Eu nu am folosit BioNitratEx-ul asta sau cum ii zice,asa ca nu as putea sa-ti spun nimic despre el.
Iti mai trebuie o sursa de carbon care sa hraneasca bacteriile denitrificatoare .Vodka,zahar,otet,NOPOX,etc.
Dar la 2 pesti,hraniti cu simtu' raspunderii si cu schimburi regulate de apa,nu cred sa ai prea mari batai de cap cu NO3. FOWLR nu sunt atat de sensibile ca si cele de tip recif (corali,anemone si alte bazdaganii).
Bureti si perlon nu as baga decat daca ai posibilitatea sa-i speli temeinic la 2-3 zile.
Pune si un anti-fosfat.

Spor !!

L.E. Vad ca esti sumpless .De ce nu ai facut un sump conectat la display cu un overflow peste marginea acvariului? Puneai un skimmer,un reactor.etc.
Are ATI niste nisip din asta cum vrei tu ( ATI Fiji White Sand).Asa e si al meu.
E aragonit,e destul de greu si nu-l vantura pompele asa de usor.Are o granulatie de 0.3 - 1.2mm.
Mai poti baga niste anti-fosfat.
Te poti gandi si la o metoda de reducere a NO3.
Poti sa racai putin piatra ca sa imprastii in apa coralina.Se va inmulti mult mai repede.
Sa ne tii la curent cu RW8-ul asta.Nu cred sa-l rascoleasca,are reglaj de flow din cate am vazut.

Da' cu ce au fost hraniti pestii astia acolo de unde i-ai luat?
E ciudat totusi sa fie deranjati de flow-ul filtrului,ca nu e nu stiu cat de puternic din cate vad.
Ce te faci atunci cand o sa bagi RW8-ul?
@Akaiu: Ce pompe de curenti folosesti?
Ma uitam acum la acvariul tau si am vazut biofilmul ala.
Fain facut aranjamentu' de piatra.
@Andrei1234: De ce hranesti pestii cu jbl korall fluid? Asta il folosesti pentru filter feeders.Cand ai atatea variante de hrana (mysis shrimp,krill,red plancton,etc.) tu le dai korall fluid.De curiozitate,cum ii hranesti cu zeama asta?
ionutlatcan wrote:...sa traiasca sa se fraguiasca....

Doamne-ajuta,asa sa fie.Am retinut.
Ia de-aici dom' Levi.Nou sosita.
image
Din pacate,spider sponge-ul o ia spre "o lume mai buna".
Am incercat tot ce am putut ca sa-i mearga bine.Dupa introducere,am crescut dozajul de Sponge Power,l-am mutat intr-o zona mai umbrita,am hranit targetat cat mai multi dintre polipii simbiotului,cu pompele oprite.Nimic nu a functionat.
Speram ca Sponge Power (care contine silicati si elemente esentiale pentru bureti si alti filter feeders),mulm-ul de pe zeoliti,etc. sa dea un rezultat.
Imi scapa ceva,dar nu-mi dau seama ce exact,ceilalti bureti prospera.Asta,not so much.
Momentan e in proces de degradare,si-a pierdut culoarea rosie incepand cu varfurile care sunt acum transparente iar simbiotul nu mai vrea sa se deschida.
Ma intreb daca nu i-ar merge mai bine intr-un "gorgonian sistem".

L.E. Aseara mi-a sosit o millepora orange cu o tenta de candy pink pe varful coralitelor.
Scuze,am uitat ca inca nu ai dat drumul la lumina.Eu nu am ciclat niciodata un acvariu cu lumina stinsa si mai uit ca lumea foloseste metoda asta .
Tenta aia bruna a substratului ar trebui sa fie data de diatome.Daca stai bine cu nitratii,poti sa bagi niste cerithium acum.Le plac diatomele.
Cand o sa vezi ca incep alea verzi bagi niste turbo.Eu as alege turbo fata de astrea.Daca ai de unde face rost,niste Mexican turbo snail.Astia sunt extraordinari.Am avut un singur melc din asta la un moment dat care avea grija de un bazin de 180L cu 25 Kg de piatra.O mentinea luna si bec.Era singurul melc pe care il aveam
Astia sunt adevaratii melci mexicani,asa arata cochilia:image
Pentru substrat,ca sa-l mentina curat la suprafata, iti recomand asa ceva:image
Se numeste Strombus snail si toata ziua nu face altceva decat sa curete substratul si baza pietrelor.Am unul din asta si sunt extrem de multumit de ce face.
Vezi cum stai cu nitratii dupa teste.
Daca sunt in limite acceptabile, poti sa bagi melcii. Eu as baga niste cerithium si niste turbo de inceput. Cerithium sunt buni ca-ti tin sub control si diatomele.
Da' intrebarea e ce o sa manance daca nu au inca alge?
Turbo,Astrea,Cerithium,Nassarius.
Bazinasu' merge bine.
Am facut o modificare acum 3 saptamani in regimul de dozare.Mai exact, am renuntat la programul strict de aditie al unora dintre aditivii zeo pentru culoare: CV,AAHC,B-Balance,Flatworm stop si Xtra,pe care ii dozez acum doar in functie de aspectul coralilor.Ceea ce am mentinut la fel, este: Zeobak,Zeostart3,schimbul de carbon si cel de zeoliti.
De 2 saptamani am observat o accelerare a cresterii SPS.Nu stiu (inca) daca se datoreaza acestei modificari in regimul de aditivare.Cert e ca asta a fost singura modificare facuta.
Inca astept sa-mi soseasca neoanele KZ:
3x KZ New Generation,
2xKZ Superblue
1x KZ Fiji purple.
Sunt foarte curios de efectul pe care il va avea asupra coralilor acest Fiji purple.Din cate am citit si mi s-a spus de catre cei care il folosesc,este un tub cu totul deosebit fata de ce exista acum pe piata pe segmentul acesta, in ceea ce priveste efectul in timp asupra culorii coralilor.
Mon ami,la couleur de cette Montipora est vraiment maginifique.

Sunt mari si frumosi coralii aia,e full acolo la tine in bazin.Foarte frumos.
um02122 wrote:

Dar este fierul toxic? Ma gandeam ca in cel mai rau caz se transforma in GFO, care leaga fosfatul liber.

Una dintre problemele care pot sa apara e o explozie de alge in momentul in care nu poti controla cat aditionezi/eliberezi in apa.Am patit-o in momentul in care setam sistemul.Am dat 4 gauri in stand ca sa pot monta ceva acolo si pilitura rezultata mi-a cazut in sump.Am aspirat-o dar nu mi-am dat seama ca fiind incinsa imi intrase in siliconul dintre geamul de fund si laterala.La o perioada dupa asta au inceput algele si nu-mi dadeam seama din ce cauza tot cresc si cresc (NO3 - 0,PO4 - 0).Asta pana cand uitandu-ma mai atent,am vazut ceva de culoare maro pe partea respectiva de silicon.Dupa asta mi-a picat fisa cam ce ar putea sa fie,asa ca am bagat un magnet si cand l-am scos era plin de pilitura ruginita.Dupa ce am curatat absolut tot,problemele s-au rezolvat.
Asa ca treaba cu transformarea lui in GFO nu stiu daca e prea OK.Eu nu as mai incerca-o.
Inca o chestie,ce folosesc eu acum ca si filtrare sunt zeolitii.Astia contin Fe.Era o intreaga poveste pe zeovit.com referitoare la cauzele RTN la coralii SPS.Pana la urma,concluzia la care au ajuns e ca RTN nu ar fi cauzat de reducerea rapida a nutrientilor,ci de cantitatea de Fe eliberat in apa prea repede de un flow prea mare prin zeoliti,care duce la o crestere rapida a bacteriilor de la suprafata tesutului coralilor.
Pe langa toate astea,coralii expusi la o cantitate prea mare de Fe devin maro si cei galbeni verzi.
Nu zic ca nu e bun dar aditionat in cunostinta de cauza si cu un scop clar in minte.
De ex: am alge macro in refugiu si vreau sa le mearga bine,sa creasca ca sa pot exporta cat mai eficient nutrientii sau am corali verzi sau rosii,cu o culoare stearsa si vreau sa o intensific.

Superba "piscina" ,meshtere.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: