[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Eu il curat la fiecare schimb de apa.Aspir detritus-ul din el.
Mediile de filtrare le clateam o data pe luna.
Piatra vie e prea putina.Vrei cumva sa mai bagi si ceva piatra uscata?
Pentru aditii,pe langa Ca o sa mai ai nevoie de Mg si KH.
Vrei sa combini filtrarea pe zeoliti cu cea pe alge?
Shubi wrote:...Pozele de mai sus sunt vechi, sa-l vezi acum !
...

Asteptam.
Fain. Ai trecut pe zeoliti?
ciprian wrote:...Plus ca am un sun coral care pana i-l hranesc am umplut bazinul cu artemia...

Poti sa-l hranesti targetat cu bucati de crevete/scoici/peste....asta daca ai rabdare.
Asa nu mai umpli bazinul de mancare si va fi si el mai fericit (mult mai nutritiva hrana decat artemia).
Spor !!
ciprian wrote:Spartura de coral grosiera..

Daca vrei,pune un pic de spartura din asta in apa de osmoza,las-o sa stea 1 saptamana,dupa aceea testeaza fosfatul in apa respectiva (cu tester pentru apa dulce,nu cu Hanna ).Spartura de coral poate contine PO4 si inca destul de mult.

Cumva trebuie sa identifici sursa fosfatului astuia atat de mare.Pe termen lung,coralilor nu o sa le placa.De crescut,poate vor continua sa creasca dar scheletul lor va deveni casant.
Sa ai grija cu dozarea de carbon.O scadere brusca a nutrientului te baga in tot felul de belele.

Ce ai in reactorul de calciu?
Coralii cresc chiar daca exista PO4 dar culoare inchisa -> nutrienti ridicati,si invers.(urmareste-ti sps-ii)
Din ce se vede in poze,ai tai mi se par destul de inchisi la culoare si tind sa cred ce spune testerul.Poate nu o fi chiar 0.4 (mai au erori si testerele astea) dar e mare oricum.
Nu te tenteaza sa mergi pe un antifosfat?

Fe l-ai testat?Macroalgele s-ar putea sa nu creasca din cauza unei deficiente de Fe.
Nu te lua dupa testul de fosfat de la Salifert.
Daca apa de osmoza e ok,aia cu sare trebuie sa fie tot asa.Nu cred ca e din cauza sarii.
Poate fi o eroare de testare.
Verifica apa de osmoza.
Multam' de apreciere.
E un adevarat "animal" acvariul asta.
Poti folosi linistit galeata albastra,chiar ti-o recomand.(are parametrii mai usurei)
La KH-ul pe care il ai acum in schimb,un schimb mare cu RSCP care are un KH de 12 - 14 nu prea e ok.Poti face schimburi mai mici cu RSCP,la distanta de 2 zile,cate 15%.
Ti-as fi zis sa bagi doar bacteriile dar la nutrientul din apa sa nu faci o explozie bacteriana =>reducerea O2 => scade pH-ul+capacitatea de buffer scazuta (KH 5.5) => se duc naibii.
Ba da,e mic.Capacitatea de buffer scade.
Pestii,melcii(chiar daca sunt doar 2 doi,sper sa nu fi murit vreunul si de la ala sa ai valorile astea),piatra vie adaugata recent si de pe care au murit chestii,medii de filtrare inca tinere,hrana data si neconsumata....toate astea au contribuit.
Ce sare folosesti?
Bazinele tinere au etape din astea pana se stabilizeaza complet.
Scoate ceva skimmer-ul?

Schimb de apa de 30%,fiola de Biodigest turnata in filtru,peste medii,dupa schimbul de apa.

Melcii ii mai ai?
Skimmer-ul scoate ceva?
Pestii marini sunt mai rezistenti la NO2.Sa speram ca nu se duc.

Ce valori ai mai exact la nitriti si nitrati?
Plutitorul de salinitate.
Cand verifici salinitatea,ai filtrul oprit (asta daca nu cumva masori intr-un recipient separat).
Sa stergi tija subtire (orice depunere il influenteaza),dupa aceea dai drumul usor plutitorului in apa,astfel incat sa nu aiba miscarea aia de sus-jos.
Citirea sa o faci la nivelul apei si nu acolo unde urca apa pe tija.
@staff: Le iau de la cineva din Baia Mare.
Yeap,aia sunt de vina pentru "bobite".
Se va imbunatati circulatia la nivelul substratului dupa ce bagi RW8-ul ala.
Skimarea depinde de incarcatura din apa.
E normal sa faca asa.Cand incarcatura organica este mica se opreste din skimat.

L.E. Vad ca au inceput algele.E timpul pentru melci.
Referitor la "bobitele" alea,nu ai adus cu piatra vie vreun melc,ceva?E posibil sa manance algele de pe substrat si sa lase in urma "rezultatul digestiei" .
Uita-te noaptea,sa vezi daca nu misuna ceva pe substrat.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: