[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Este oare bun de ceva proiectul?  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
zvo
Unripe member

IP:

Dupa lungi si indelungate framantari, m-am decis sa trec si eu la Cichlidae - Malawi, pe care de altfel le indragesc inca din clasa a IX a, cam de prin 94, cand am vazut la un prieten pentru prima oara auratus.

Am stat, am calculat, si conform spatiului disponibil din sufragerie si pozitionarii bazinului am ajuns la aceasta forma, cu urmatoarele dimensiuni: Suprafata in plan = 0.428mp; V pentru 50cm col apa = 215L ; grosime a sticlei 10mm
image
Intrebarile care se ridica:

Este oare bun de ceva proiectul asta? Merita sa merg inainte cu el? sau sa aplic pentru forma clasica prismatica (desi nu am spatiu decat daca renunt la 1 fotoliu)
Si daca da, cam cate exemplare de mbune ar intra (mie mi-au iesit cam 7 buc conform calculului 3L/mm de pestiuc)

Astept cu foarte mult interes raspunsurile voastre.

P.S. Cam cat ar costa executia lui si daca stiti pe cineva care sa-l poata realiza bine, va rog un PM

MULTUMESC
dj_ando_83
Member

IP:

se poate construi asa ceva dar va trebui sa acorzi o atentie marita siliconului folosit. am vazut intr-un petshop in pitesti acvarii hexagonale din geam de 10mm fara nici o intaritura. orientativ o latura avea in jur de 50cm iar inaltimea nu era mai mare de 40.
eu unul daca as face asa ceva as pune fund dublu( cu o foaie de geam incastrata intre laterale) si intarituri pe fiecare latura dar in asa fel incat intariturile sa fie suprapuse si lipite intre ele. intariturile sa aiba o latime minima de 6 cm.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/01/2010 18:11:32

[Email] [Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

eu am un acvariu octogonal de 170L care ii facut cu sticla de 5 : si e de brand nu facut de mine. are fund simplu. si inaltimea trece usor de 40cm...42 parca era la ultima masuratoare. pot sa pun ca nu imi place deloc cum se vad pestii in el. eu unu fac daca se poate recomandarea sa fie format clasic. asa ai cel mai bun view asupra pestilor si orice ai mai avea in acvariu! Mai mult ca va fi dificil faci un capac. ca de gasit nici nu incape in vorba asa ceva. mai vezi capitolul lumini..eee... cale lunga.

daca nu treci de 45cm inaltime poti merge cu incredere pe sticla de 8mm. la 50cm eu zic ca ai nevoie de 10mm grosime sticla. obligatoriu suprafata plana si daca vrei sa fii extra atent un polistiren de 2cm sub.

vad ca esti la primul post. din cate stiu regulile acestui forum trebuia sa treci pe la introducere altfel vei fi luat la rost sper ca nu deranjez un moderator sau admin cu afirmatia asta.

si inca ceva. nu stim de unde esti asa ca nu va sari nimeni sa te ajute cu eventuala executie sau ajutor la montaj.
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca poti sa folosesti toata latimea nu inteleg de ce renunti la atata volum? Doar ca sa fie forma mai iesita din comun? Merita?
Daca tii neaparat la forma asta ai grija la felul in care faci lipiturile. Acolo unde sunt foarte apropiate marginile peretilor apare in silicon o tensiune mult mai mare decat acolo unde-i mai mare distanta. Acolo se rupe usor.
Bineinteles doar daca nu slefuiesti marginile asa ca sa devina suprafetele lor paralele. Si nu-i bine sa se atinga sticla, ca se crapa usor daca se loveste. Lasa 0,5-2mm intre ele.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/01/2010 12:06:21

florinank
Junior member
[Avatar]

IP:

cel mai sigur e sa slefuiesti canturile astfel incat la lipire sa fie paralele si poti folosi lejer sticla de 8mm fara intarituri si fara fund dublu daca acvariul e pe o suprafata plana solida
la tine problema e la imbinari (prea mult spatiu umplut cu silicon daca nu slefuiesti canturile) nu la grosimea sticlei
din desen imi dau seama ca il vei pune pe un colt al camerei si daca socotesti 3cm de peste pe litru de apa iti ies 7 pesti dar totusi acest tip de pesti au nevoie de lungime care la tine cam lasa de dorit 119 cm cea mai mare lingime dar se micsoreaza destul de repede
nu vreau sa te descurajez dar mai bine cauti alt loc prin casa si sa faci o treaba calumea astfel vor fi mult mai multumiti pestii tai
VEI FI MULT MAI MULTUMIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si tu bineinteles

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta

Forum Index » Cichlidae
Go to: