[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere dimensiuni - rezista sticla?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

M-am hotarat ca odata cu mutarea in noua locuinta sa imi construiesc un alt acvariu, mai mare decat cele din dotare.

Pentru ca vreau sa il fac numaidecat din sticla ultraclara si pentru ca grosimea maxima pe care o pot gasi la noi in tara este de 6mm, sunt limitat la volumul acestui bazin.

In articolul d-lui G.G. despre sticla nu mai functioneaza linkurile si oricum parerile sunt impartite asa ca va cer ajutorul voua.

Am facut o schita cu ceea ce mi-as dori. Si acum va cer sprijinul. Vreau sa stiu daca nu exagerez cu dimensiunile alese, daca imi trebuiesc sau nu intaritoare.

Dimensiunile alese 70x45x45 (in interior) dau un volum brut de 140 de litri. Adica 135 litri daca las 2cm de la apa pana la buza de sus

image

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
FanCTC
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Nu stiu de ce dar ma bucur mereu cand aud de bazine marite

Eu zic asa. Teoretic cu un coeficient de siguranta de 2.5 - 3 este de ajuns sticla de 6.
Faptul ca faci fund dublu, si daca il lipesti exact cum arata in poza2 meresti rezistenta, deci e bine.
Ca sa fii 100% sigur, pune si la suprafata intaritoare in forma de H , doua longitudinale si una lipita de cele doua.
Eu zic ca asa ar trebui sa mearga. Eventual, poate mai poti taia ceva din inaltime, un 5cm.
Dar sa mai asteptam si alte pareri.

Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
vlad55
Junior member

IP:

salut
daca faci inaltimea de 40 poti sa nu-i mai pui intarituri, ar trebui sa reziste fara probleme
iar in loc de fund dublu poti pune un geam de 10mm
mult succes

vlad
[Email] [Yahoo!]
dj_ando_83
Member

IP:

sunt suficiente 2 intarituri longitudinale. chiar nu vad rostul unei intarituri in H la o asemenea lungime. varianta aleasa de tine pentru fund dublu am ales-o si eu. mai sigur esti pe 2 geamuri lipite intre ele decat pe unul singur.
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Nici eu nu vad rostul intariturii in H. Longitudinal este suficient dupa parerea mea.
Concluzia care o trag in final este ca pot sa fac acvariul cu dimensiunile dorite dar imi trebuie pentru siguranta si intarituri.

Eu va multumesc pentru sprijin.

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cibserg wrote:Dimensiunile alese 70x45x45 (in interior) dau un volum brut de 140 de litri. Adica 135 litri daca las 2cm de la apa pana la buza de sus

Ar trebui sa fie in regula daca-i pui doua intarituri longitudinale late de 4-5 cm (si fund dublu sau din geam mai gros).
Daca ai gasi geam din ala mai gros, as insista sa fie de 8 mm, da' pentru ca nu este ........

Poze: smilie ... Poze cu plante
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Ar trebui sa fie in regula daca-i pui doua intarituri longitudinale late de 4-5 cm (si fund dublu sau din geam mai gros).
Daca ai gasi geam din ala mai gros, as insista sa fie de 8 mm, da' pentru ca nu este ........

Da. Si eu as insista. Si l-as face mai mare

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: