| Message |
|
|
scuze, am ales sticla de 8 mm. am gasit sa o cumpar ieftin. (cat aia de 6 mm de la magazin) :-) :-) :-)
10x pentru raspunsuri
|
 |
|
|
am dat comanda de sticla, dimensiunile:
700x500--2buc
700x290--1buc (asta pentru ca l-am mai micsorat cu un cm.
500x265--2 buc
sper sa fie bune dimensiunile astea
acum mai am o intrebare... de care incalzitor sa imi pun? eu acum am un incalzitor aquael de 50w, dar cred ca e prea mic (mai ales ca mie imi place sa stau cu geamul deschis...inclusiv iarna)
mi-as pune un incalzitor resun de 150w (care costa 305.000 lei)
ce imi recomandati? eu as putea sa ma "arunc" si la un incalzitor de 200w.
sa fac o investitie si sa imi cumpar un incalzitor aqual sau este foarte bun si unul resun?
10x
|
 |
|
|
|
10x
azi ma duc sa cumpar sticla si sa il dau la facut :jumpers:
|
 |
|
|
|
vreau sa imi fac un acvariu, de dimensiunile L70xl30xh50. intrebarea mea, este : pentru dimensiunile astea, e buna sticla de 6 milimetri?
|
 |
|
|
10x 
|
 |
|
|
Si las-o mai usor cu ironiile ca nu da bine.
kk, sorry
io stiam ca melcii sunt hermafroditi... pomacea sunt pe sexe ???
yap pomacea sunt pe sexe.
din pacate eu inca nu stiu cam in cat timp ajunge la maturitate un astfel de melc...
|
 |
|
|
scuze dolly pentru intrebarile "stupide" si multzam razvan pentru raspunsul la ele.
in documente spune chestii generale despre subiectele dezbatute. un document nu pot sa il intreb despre experientele pe care el le-a avut cu respectivii subiecti. aici intervine forumul, nu?
nu de mult am aflat ca pestii tinuti intr-un recipient sub 50 litri care = "conserva"  , nu prea se dezvolta (bineteles daca sunt multi si maltratati, etc). sincer am fost curios daca e valabil si pentru melci. eu am mai multi pomaceea in acvariul meu (scuze "conserva"
 ). ei sunt de mai multe dimensiuni (presupun ca din cauza varstei). din cate am citit se poate afla daca este mascul sau femela dupa dimensiunile pe care le are. pentru a afla raspunsul la intrebarea : e mascul sau femela? pentru asta am pus eu intrebarile "stupide".
am aflat ca ciclul de viata este intre 1 si 4 ani, in functie de temperatura, insa din pacate inca nu am aflat in ce interval atinge perioada de maturite (cand incepe el sa se inmulteasca). plus ca daca in "conserva" mea, pomacea raman pitici, atunci cu siguranta nu o sa ii mai determin care e mascul si care e femela dupa dimensiuni. (o sa trebuiasca sa ii urmaresc sa vad care si cum depune, asta in speranta ca din 4 melci, nu or fi toti masculi sau toti femele, ce draq, oare sa fiu chiar atat de ghinionist?  )
acum plzzz cine poate sa imi spuna totusi cam in cat timp ajunge la maturitate un pomacea?
|
 |
|
|
mai am o intrebare  am inteles ca are ciclul de viata intre 1 si 4 ani, in functie de teperatura din acvariu. acum, cam in cat timp dupa nastere ajunge la maturitate? exista posibilitatea, ca daca il tin intr-o "conserva" sa ramana pitic?
10x
|
 |
|
|
numai acolo nu am mai cautat  ... 10x
acum mai vin cu o intrebare, puii de pomacea pot fi mancati de guppy? am citit ca sunt categorii de pesti care mananca puii, dar parca nu am vazut niq de guppy
|
 |
|
|
as vrea sa stiu cam in cat timp ajung pomacea la maturitate, si dupa ce depun, din icre cam in cat timp ies puii?
am incercat sa accesez vechiul forum ca acolo cred ca sigur este dar fara succes.
vad ca nici situl http://www.ccg.ro/articole/melci.htm nu mere
iar
http://perso.infonie.be/pomacea/ampullaridae_uk.htm
si nici
http://www.applesnail.net/
nu ofera informatiile astea
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
cam cat inseamna 5 gr/l sare? adiq o lingurita de sare la 1-2 litri de apa din acvariu? si daca da, atunci o lingurita rasa sau cu varf?
|
 |
|
|
 bun motiv pentru a nu ii congela
10x
|
 |
|
|
|
am si eu o intrebare. sigur intrebarea asta a fost pus pe vechiul forum, insa momentan nu pot sa il accesez. as vrea sa congelez catva tubii. ma gandesc ca daca ii pun in congelator (binenteles dupa ce i-am spalat bine, si le-am stors de cat mai multa apa) pe urma pot sa le dau linistiti de mancare la guppy mei. este bine ceea ce zic, sau....
10x
|
 |
|
|
intri pe google si dai search la Images, dar nu mai inainte de a scrie "molly pregnant". ai sa gasesc acolo cateva poze (poti sa pui si cuvantul "fish" la search)
o poza o gasesti aici:
iar daca nu mere, asta e linku http://www.aquariumfish.net/images_01/molly_female_01_w180.jpg
|
 |
|
|
am si eu o intrebare... sa incepem cu un "deci":
in acvariul meu tin numai guppy. am si vro 2 sanitari micuti, in rest nimic ce tine de pesti. spre fericirea mea, guppy au fatat, puii au crescut destul de maricei, adiq se plimba lejer pe langa parintii lor, fara ca acestia sa mai incerce sa ii manance.
intrebarea mea e in felul urmator. dupa ce puii ajung la maturitate, ei o sa inceapa sa se inmulteasca intre ei? si daca da, atunci nu sunt probleme pt ca sunt frati si surori? nu incep sa apara pui "retardati
10x
|
 |
|
|
|
10x am sa incerc si am sa si mai citesc
|
 |
|
|
|
imi este frica de co2 in acvariu, din simplul motiv ca am citit (tot pe aici, cred ca era dolly, sincer nu mai stiu...) ca daca sunt scapate mai multe bule, at se schimba ph shi alte chestii shi scade sistemul imunitar al pestilor, shi... shi parca nu as vrea sa scap de ei. oricum, eu am sa incerc.
10x
|
 |
|
|
|
am intzeles, este clar. 10x
|
 |
|
|
e adevarat ce se spune despre faptul ca pestii cresc in funtzie de marimea acvariului? adiq, daca tzin un pui de betta intr-un acvariu de (stiu shi eu...) 5 litri, at el nu va ajunge la maturitate, sau va ramene pitic?
in aceasta discutzie nu luam in considerare si sentimntele pestilor 
|
 |
|
|