| Message |
|
|
alma347 wrote:pune citeva poze sa vedem despre ce este vorba(se poate dezlipi si reface lipitura,sau adaugi silicon in zonele cu probleme dar nu sti daca este afectat restul acvariului)
|
 |
|
|
|
Buna ziua,
Tocmai am cumparat un acvariu de colt la mana a doua. Acvariu e vechi de 7 ani si a fost folosit in toata perioada asta. Acum am remarcat ca, pe unele locuri, siliconul e dezlipit de pe sticla. Sunt zone mici, in partea superioara a acvariului. Totusi incep sa imi fac griji despre siguranta lui... In plus, sticla de pe fundul acvariului nu sta pe nimic. Are doar o rama pe exterior care sta pe masa... Nu pot sa spun cat de groasa e sticla, din cauza ramei... Acvariul cica are vro 180 l. Inca nu am verificat...
Ce recomandati?
Multumesc
|
 |
|
|
|
hehehe, normal ca m-am gandit ca sa imi iau o veioza, dar am deja una in dormitor, una la birou si chiar simt lipsa de una langa acvariu. dar daca mi-a venit in minte ideea cu capacul, de ce nu? merge. eu acum ridic din staniolul de pe capac si imi place de rezultat.
si ce daca e vechi topicul de un an? a expirat sau ce?
|
 |
|
|
|
de mai mult timp ma bate gandul sa imi schimb capacul neanelor care e din sticla acoperita cu staniol si sa il fac din oglinda. nimic complicat pana acum, doar ca... as dori ca partea din fata a capacului sa o pot ridica cumva, pentru ca, seara cand ma mai apuca cheful de citit, sa pot folosi capacul acvariului pe post de veioza.
ma gandeam sa folosesc autocolant pe post de balamale... ce imi recomandati?
|
 |
|
|
salut!
as dori sa pun in acvariu un "ghiveci" facut din sticla, lung cat tot acvariu (80 cm) si lat de aproximativ 3 centrimetrii. as dori sa pun ghiveciul in spatele acvariului, ingropat in substrat, ca sa nu se vada, si sa plantez in el valisnea. ideea e ca prin metoda asta as dori sa controlez cresterea valisnei, sa se dezvolte numai pe langa sticla din spate.
ce parere aveti? 
|
 |
|
|
|
mi-am schimbat de curand locatarii acvariului, rectific, preafrumosului meu acvariu de aproximativ 100 de litri. problema e ca, la noii locatari (5 scalari mititei) am remarcat ca e posibil sa aiba gris. inca nu sunt sigur de asta, dar micile "basici" albe, cam asta imi sugereaza...
eu mai am un acvariu mititel de vro 40 de litri in care am un singur betta, acvariu la care oricum as vrea sa renunt... intrebarea e urmatoarea: daca mut scalarii in acvariu de 40 de litrii, renunt la betta si ridic temperatura apei, pun sare mare (adica urmez tratamentru contra grisului), e nevoie ca din acvariu de 100 de litri sa scot si melcii? si ei sunt purtatori de gris? pun aceasta intrebare pentru ca, in ambele acvarii am foarte multi pui mici mici mici de pomaceea.
|
 |
|
|
acum chiar sunt un pic mai destept. multumesc pentru raspunsuri 
|
 |
|
|
ei fac pipi prin branhii?!?
offf, nu stiu nimic despre anatomia frumosilor mei pesti 
|
 |
|
|
|
am si eu intrebare... m-a apucat azinoapte, cand ma uitam la prea frumosul meu acvariu...
ce se intampla atunci cand mananca pestii? adica: in momentul inghitirii mancarii, ei inghit si apa, nu? (evident ca doar au nevoie si de apa ca sa supravietuiasca). cu alte cuvinte, pestii fac pipi?
|
 |
|
|
nu am avut dapfnii vii in acvariu, deci nici nu am si am inceput sa ma gandesc ca totusi sa nu renunt la acvariu 
|
 |
|
|
lazarginel, acel test alergologic l-am facut ca abia dupa ce am iesit pozitiv la dapfnie, s-a pronuntat si doctorita in legatura cu acvariul... ma rog, nu vreau sa ma cert cu nimeni pe tema asta, si ca o mica paranteza, am sa fac ce imi sugereaza doctorul ( oricum vroiam sa imi iau un acvariu mai mare  ).
as avea o singura intrebare: eu, defapt am acasa un acvariu de 100 litri, in care stau 3 pui de carasi (cam in varsta de 8 luni) pe care ii hranesc numai cu tubii (foarte rar cu mancare de peste din comert, dar foarte rar...). e posibil ca sa am in acvariu aceste dapfnii? se pot dezvolta ele in acvariu si drept urmare sa intru in contact eu cu ele?
va multumesc pentru raspunsuri 
|
 |
|
|
ca o mica paranteza, motivul pentru care m-am dus la doctor, a fost ca nu mai pot sa respir prea bine pe nas... am facut tot felul de radiografii pentru deviatie de sept (sper sa nu scriu prostii, dar parca asa tin minte ca se chema...), polipi, etc etc etc. cam ultima varianta a ramas cu alergia... am sa incep zilele astea tratamentul, sper sa scap de probleme... din pacate o sa renunt si la mult prea frumosul meu acvariu de 100 litri 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
nu, pe bune, totul este strict din pura curiozitate si va multumesc de raspunsuri
|
 |
|
|
nu sunt incepator, din fericire nu imi mor pestii  . intrebarile au fost din curiozitate... 
|
 |
|
|
nu vreau neaparat becuri, doar sunt curios de diferente. acum stiu si va multumesc voua pentru asta. as mai avea o singura intrebare, care iarasi este o curiozitate pt mine. ce se intampla daca lumina din acvariu sta aprinsa non stop (exceptand contarul care se da peste cap  )
|
 |
|
|
|
si pentu un acvariu de dimensiunile L80xl30xh35, ar fi suficiente doua becuri de 40W? dar daca as pune doua becuri de 60w ar dauna plantelor(sau chiar pestilor?)
|
 |
|
|
am un acvariu de aproximativ 80 litri plantat in special cu valisnea. intrebarea mea este: daca fac ca sistemul de iluminare sa fie din becuri normale (chiar nu stiu cum sa le spun  ), at el va fi benefic pt plante? as vrea sa pun doua becuri de 40 wati.
ps. am citit articolele din site in legatura cu sistemul de iluminare, neoane, etc etc etc. dar sunt mai mult decat curios despre cele pe care le-am intrebat mai sus.
|
 |
|
|
hehehe, abia astept sa ma apuc de treaba  , am doar doua retineri (examene)
dar despre
oare merge ca, coconii de oua sa ii iau de pe sticla si sa ii pun intr-un fel de hamac care o sa stea deasupra apei, in acvariu, iar acel "hamac" sa aibe gauri prin care sa poata trece puii de pomacea, iar din loc in loc, in hamac sa fie cusute bucati de panza care sa atinga apa, pentru ca puisorii sa poata intra mai usor in apa, fara sa fie nevoie sa ajunga pana la capatul hamacului si ulterior pe sticla. va intreb asta, pentru ca imi este frica ca nu cumva micutii sa se inece in panza care sigur va fi imbinata in apa, sau cine stie, cam asa ceva... oricum pentru mine e doar o idee, poate a mai incercat cineva asa ceva si a reusit...
ce sfaturi puteti sa imi dati?
|
 |
|
|
ok multzam, asta vroiam sa aud  , deci merge  acum o intrebare mai am  ce sfat imi dati pentru incalzitor? adica, pentru un acvariu de vro 50 de litri, sa pun un incalzitor de 50 W?
pot sa pun aici intrebarea? sau sa postez la topicul cu nevertebrate? oare merge ca, coconii de oua sa ii iau de pe sticla si sa ii pun intr-un fel de hamac care o sa stea deasupra apei, in acvariu, iar acel "hamac" sa aibe gauri prin care sa poata trece puii de pomacea, iar din loc in loc, in hamac sa fie cusute bucati de panza care sa atinga apa, pentru ca puisorii sa poata intra mai usor in apa, fara sa fie nevoie sa ajunga pana la capatul hamacului si ulterior pe sticla. va intreb asta, pentru ca imi este frica ca nu cumva micutii sa se inece in panza care sigur va fi imbinata in apa, sau cine stie, cam asa ceva... oricum pentru mine e doar o idee, poate a mai incercat cineva asa ceva si a reusit...
10x
|
 |
|
|