[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
5 gr/l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

cam cat inseamna 5 gr/l sare? adiq o lingurita de sare la 1-2 litri de apa din acvariu? si daca da, atunci o lingurita rasa sau cu varf?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:cam cat inseamna 5 gr/l sare?
Inseamna ca pui 5 grame de sare la un litru . Daca ai y litri de apa vei pune 5 x y grame de sare . Da' cred ca asta stiai .

ashavodaz wrote:adiq o lingurita de sare la 1-2 litri de apa din acvariu? si daca da, atunci o lingurita rasa sau cu varf?
Ce fel de lingurita? De a mea sa de a ta ? Io fac o oarece alergie la faze de genu': x lingurite la y litri de apa. Naiba stie cite grame incap intr-o lingurita - depinde de cit de mult o umpli ....... cam intre 3 si 5 grame => erori prea mari. Prefer sa folosesc un cintar. Poate merge cu un pahar din ala conic gradat cum au doamnele in bucatarie ....... poate are si sare pe gradatii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

pahar din ala gradat, am, dar doar pt zahar si alte chestii... asa am facut o mica "balanta" dintrun pix si 2 talere. intr-un talar am pus zahar, calculat gramajul dupa cat trebe la mine, iar in celalat talar am pus sare... problema am rezolvat-o, iar la mine la lingurita pe care o am , pot sa spun ca in ea incap 8 grame sare (lingurita cu varf).

oare chiar nu aveam ce face la ora asta dimineatza?
10x, a fost buna faza cu paharul gradat
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:pahar din ala gradat, am, dar doar pentru zahar si alte chestii... asa am facut o mica "balanta" dintrun pix si 2 talere. intr-un talar am pus zahar, calculat gramajul dupa cat trebe la mine, iar in celalat talar am pus sare... problema am rezolvat-o, iar la mine la lingurita pe care o am , pot sa spun ca in ea incap 8 grame sare (lingurita cu varf).
Romanu' se pare ca-i genial ....... ai fost demential .

Poze: smilie ... Poze cu plante
viviparu'
Senior member

IP:

Pune o lingurita cu varf. Daca n-are varf ii facem unul

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Horea
Member

IP:

Balanta analitica Sartorius BP410 si lingurita (obisnuita) cu care imi masor cafeaua in fiecare zi spun ca 5 grame de sare de bucatarie reprezinta :
- o lingurita rasa, daca sarea e extrafina
- o lingurita cu varf, daca sarea e grunjoasa ( de-aia mare, pentru muraturi)
(Verificat personal in urma cu cateva minute, ca eu nu ma iau dupa orice vorbe )
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: