[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ashavodaz
Forum Index » Profile for ashavodaz » Messages posted by ashavodaz
neon am, (doar de 8 W). acvariul insa, pare sa primeasca destula lumina (parerea mea) naturala.
acvariul care este pe balcon, da este plin de alge, dar nu e o problema, caci cu o cartela de telefon se rezolva imediat , iar plantele cresc fara nici un stres . ceea ce am uitat sa spun e ca, mai demult am tzinut shi acvariul de 30 litri pe balcon timp de 2 saptamani, shi plantele... tot la fel, stagnau, nu vroiau de nici nu fel sa creasca, deshi la cele fara radacini, i-au aparut radacinile(chiar tzinut acvariul in casa)...
eu am cunostintzele generale despre acvaristica... stiu cat de cat cum sa am grija de acvariu (shi chiar ma mandresc ca nu mai am de mult pesti decedatzi). sa fie de vina ph shi alte chestii din astea, nu stiu... pt ca nu am nici un fel de tester...
intr-un acvariu de 30 litri, cam am niste probleme... plantele pur shi simplu nu prea vor sa traiasca. exact de care plante sunt, nu stiu, insa acvariul are nisip, apa o tzin la 25 grade, iar pestii (numai guppy shi 2 sanitari micutzi care nu stiu cum se cheama) stau bine mersi, caci nu au nici o problema (shi pe langa asta am shi vro 15 pui de guppy ) . folosesc un filtru simplu (doi buretzi , un tub mic prin care intra aeru shi unu mai gros prin care iese apa).
exact aceleashi plante care le am in acvariu, le mai am shi intr-un alt acvariu care e tzinut pe balcon in soare, cu o instalatzie de co2. plantele de acolo traiesc bine mersi.
care sa fie problema? faptul ca acvariul de 30 litri nu primeste destul soare? (eu cred ca are suficient) sau e cumva posibil ca sa fie pur shi simplu prea mult oxigen in apa? :o nu am incercat sa bag co2 in acvariul de 30 litri, pt ca pur shi simplu imi cam este frica

ps. e acceashi apa shi sol in ambele acvarii

10x
Exista probleme daca pun in acvariu (cu guppy) o carapace de tzestoasa? "Cochilia" e cat o palma de mare.
am cautat la search insa..."No topics or posts met your search criteria"
10x
eu cred ca am avut gris... acum pestii sunt foarte bine, nu se mai freaca de nimic, iar cel cu punctele albe traieste binemersi :-) 10x
Secretul unei alimentatii sanatoase consta in varietate

10x
iar pe mancarea primita bonus chiar nu am gasit termenul de garantzie inscrisptzionat... am aruncat-o...
am un pui de guppy(cred ca e femela) care are in jurul onchiului drept ca un fel de inel, alb, nu prea gros, ieshit bine in evidentza. dupa o examinare mai buna, am vazut ca mai are shi un punctulez deasupra capului... tot alb shi ala .ceilaltzi pesti se pare ca nu au nimi de genul asta, insa shi ei se "izbesc" de nisil, plante, filtru, etc... am un acvriu de vro 25 litri bine plantat... shi tzin apa la temepartura du 25 de grade... ce recomandatzi? oare au Ichthyophthirius multifiliis ?
acum sunt curios (offf daca nu am destule cunostintze...) ce shi cum sa dau de mancare la guppy mei. eu pana acum le dade am tubifex, insa am cumparat si artemia(uscata), mai am si purici de balta si niste vitamine (cica asa se cheama, sunt ca niste bucatzele de hartie colorate si care se sfarama usor) si mai am chiar si niste granule nu mai stiu de care(primite bonus pt ca am cumparat artemia).
zvonuri am tot auzit, ca cica daca dai de macare tubifex, nu e bine, ca cica sunt prea multe proteine...(cica mai trebe combinat si cu purici de balta... etc etc etc) intrebarea mea, e: plzzz help, tzinand cont de mancarea pe care o am, cum sa fac ca sa hranesc pestii calumea? ma ganesc ca ar fi bine un program (de ex: luni numai tubifex, martzea numai purici de balta, miercuri artemia etc...)
10x
ok cool 10x
cum recomanzi sa fie tarcul? mai aproape de filtru? (am filtru din doi buretzi, un tub subtzire prin care intra aer, shi unu mai grosutz prin care iese apa si care sta deasupra nivelului apei) sau mai apropae de locul de unde ies bulele de la piatra?
:bazat: 10x chiar nu m-am gandit la chestia asta shi sincer, suna super tare
eu ma gandeam sa tzin puii in nascatoare (sau intr-un alt acvariu ). plante de suprafatza... nu mai vreau asa ceva... imi "haleste" toata lumina (iar plantele mici, care sunt pe fundul acvariului, o duc foarte rau...) mai ales ca am numai 8 w la vro 25 litri de apa . acum, in acvariu, cu numai 8 w shi fara plante de suprafatza, toate celelalte plante o duc super bine
nici eu nu mai stiu dar insa imi aduc aminte ca exista riscul de a hali micii puiutzi.
acelashi risc de a manca puii il au shi sanitarii? parca asa am intzeles eu, e adevarat? (mai ales cand sunt guppy mici)
Barbus tetrazona?!?!?! nu stiu de ce, dar mie nu imi place de loc pestele asta...(shi am avut "certuri" cu altzi acvaristi amatori, shi .... cam la totzi le placea :jos
dar cum adiq "pe post de anticonceptionale pentru gupoaice "?
si in final va ajunge la un acvariu gingant cu oscari.

ups :pigeons: hihihi de xifo stiam, dar nu stiam ca numai femele se pot schimba...
cat despre
DA se poate, DAR cu conditia sa fie si citiva sumatrani pe acolo, pe post de anticonceptionale pentru gupoaice
, pai asta numai stiu ce inseaman (sumatrani)
e posibil sa fie sanitarii, care ar trebui sa manace puii de guppy? sau, ma gandesc eu la...
daca nu ma insel (deshi e posibil sa ma insel ) guppy isi pot schimba sexul, deci... daca un mascul a decis ca sa devina femela...at... :bgalben: :bmov: :bverded:
este grele tare trecerile peste dorintzele arzatoare de a mai pune inca un exemplar in acvariu...
Bafta la puiuti!

10x
nu dolly, eu nu vreau nici acvariu olandez, nici crescatorie de guppy eu vreau ceva frumos, iar un acvariu foarte bine plantat (chiar "salbatic" as putea spune) imi place la nebunie iar pe langa asta ma fascineaza ideea de "tatic" (vreau sa imi fac damblaua cu "arborele genealogic"). guppy sunt pesti frumosi, shi sa vezi intr-o conserva shi mama, shi tata shi puii, totzi ascunsi dupa plante, pai...la mine suna bine
am plante foarte multe, e ca un acvariu olandez faza dubioasa e ca la femela "fugarita" ii place sa stea mai mult deaspura plantelor, cat mai aproape de suprafatza daca asta e alegerea ei ...:-)

Forum Index » Profile for ashavodaz » Messages posted by ashavodaz
Go to: