[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ashavodaz
Forum Index » Profile for ashavodaz » Messages posted by ashavodaz
una din plante am gasit-o pe situl ala, shi da, mere fara nici o problema in apa de 27 de grade, shi la o variatzie a ph, nu mai stiu de care. celelalte doua plante, nu le-am mai gasit pe situl ala. (ma duc sa ma uit pe balcon sa vad daca au aparut melci pe plante )
Solutia de permanganat de potasiu omoara shi eventualii melci (sau oua) care e posibil sa fie prinse de plante? sau pentru ca sa ma asigur ca nu ma pricopsesc cu melci, ar fi bine ca sa le mai tzin mai mult timp izolate de acvariu?
pai am sa le tzin in solutzia aia, 2-3 minute, atat. sper sa fie de ajuns .

In ce priveste identificarea plantelor, cauta pe www.tropica.com

cu adevarat situl este misto.

plantele pe care le-am adus, le-am pus in niste bidoane de suc de 2.5 litri, la care le-am taiat partea de deasupra, am pus nisip, shi apa... acum am sa urmaresc comportamentul lor pentru cateva zile, sper ca in timpul asta sa ishi faca shi radacini calumea, shi pe urma am sa le pun shi in acvariu (asta dupa ce am sa le tzin in permanganat).

10x
exista cumva un site cu informatzii despre plantele acvatice (shi nu numai)? ca as fi shi eu curios ce anume am in acvariu, denumirile lor, shi nu in ultimul proprietatzile lor, modul de inmultzire, conditziile necesare existentzei, ce anume consuma,etc etc etc
sal to all. tocmai am venit de la iarba verde, shi am adus din bistrita sau poate ca era siret... niste plante (nu am nici cea mai vlaga idee ce sunt). ideea e ca sunt misto shi as vrea sa le pun in acvariu. ma gandeam ca ar fie bine sa le spal, shi sa le tzin o perioada de timp in niste bidoane de vro 2 litri, cu partea de deasupra taiata, puse in nisip, shi cu apa de la robinet. e bine ce vreau eu sa fac? pot sa scap asa de eventualele bacterii? ar trebui sa schimb ala, sau sa mai fac ceva?
10x

Si am putea breveta "inventia" la o bere! Pacat ca e din Bacau...

da, pacat ca sunt din bc, dar sti din ce cauza? din cauza ca voi nu prea avetzi de ce veni in bc , aici la mine, la o bere ... nu avetzi dece veni, din cauza ca afara ii trage o ploaie... asa, ca pt paste smilie , shi numai buna de tras la masea, dar nu cu berea... , ci cu taria, caci shi frigul parca se anuntza prin oase

da, mi-am facut (va asigur de asta) o parere cu privire la ce va fi, daca intr-un acvariu foarte bine plantat, am sa pun sa fete un guppy. insa din toata aceasta parere pe care mi-am facut-o, se pare ca singura problema adevarata e ca, at cand am sa vreau sa scot pestii din apa, pe aia vii, nu pe cei mortzi, at exista risscul ca sa dezradacinez shi vro 2 plante...am sa va tzin la curent cu mai multe informtatzii, cu sigurantza insa dupa pasti.

eu am pus intrebarile astea, ma ales din curiozitate, daca ar putea sa traiasca intr-un acvariiu de 50 litri, foarte bine plantat (nici exagerat, ca nu e frumos, dar cat de cat, bine plantat) vro 2 guppy, un mascul shi o femela, shi poate shi un sanitar micutz, fara insa nici un filtru, nici piatra care baga aer (shi care inca nu stiu cum se chiama), eventual shi fara incalzitor , tzinand cont ca acvariul vreau sa il tzin afara, pe balcon, shi daca tot vine vara... insa de acum, cred ca intrebarea devine stupida, pt ca sunt foarte multzi factori care intervin, shi drept urmare raspunsurile sunt relative(da, stiu apar algele de la soare, da stiu, noapte temperatura s-ar putea sa scada sub 20 grade, etc etc etc). oricum am depasit de mult ideea de unde am plecat, shi inclusiv tema topicului

ideea despre ce ar putea fi, mi-am facut o
10x
ma gandeam ca in acvariul olandez sa pun femela sa fete, shi pe urma sa o scot de acolo shi sa ramana numai puii. iar la sanitar, sincer nu stiu cum se cheama... am acum in acvariul asta un sanitar care e putzin mai mare decat jumatate din degetul mic de la mana, shi la ala ma gandeam sa il pun. el erata asa: area patru mustatzi, 2 in sus doua in jos, iar alea in jos sunt mai mici decat alea de sus,nu are ventuza sau nimic de genul asta, este de culoare inchisa shi are un fel de dungi pe el, care daca nu ma insel sunt negre. dungile sunt verticale... in rest parca ar fi un mic rechinas sta numai pe fundul acvariului, pe pietre, rareori se urca mai sus, shi ii place sa mai sara din cand in cand, din apa, shi cand face asta prinde o viteza foarte mare
pai, da, am citit acum despre nasterea intr-un acvariu plantat. da ,asa am sa fac shi eu, pana la urma. chiar vreau sa imi fac un acvariu numai cu plante (multe plante ), un acvariu care sa aibe vro 50 l. de curiozitatea, daca imi fac acvariu olandez, shi in el am sa tzin numai puii de la guppy, mai e nevoie de filtru, piatra care baga aer? ba chiar mai mult, sa pun in el un sanitar? oare sanitarul va manca puii?
inca ceva, dimensiuni pentru maternitate? e buna perdeaua, cam cat tre sa fie dimensiunile la gaurile din "perdea" dimensiunile maternitatii, shi alte chestii pe care ar trebui sa le stie un incepator... (tare imi e mie, ca puii sa nu iasa prin gaurile de la perdea, ca din cate vad eu, perdeaua mea, are gaurile maricele...cu ce credetzi ca ar fi bine sa lipesc marginile de la perdea de coltzuirle maternitatzii? sa nu spunetzi ca cu silicon...
nu stiu daca ma credetzi, dar nici mincioc pt pesti nu am... shi as vrea sa imi fac shi un din ala.

ps. nu ma intereseaza cat de ieftine sunt in magazin, etc etc etc, as dori sa le fac eu, pt ca trec ptrintr-o perioada de tranzatie in care tre sa stau in casa, shi... m-am saturat de televizor, calculator, internet, pesti, etc .
10x
as vrea sa contruesc eu o maternitate (cred ca asa se cheama) in care sa pun o femela de guppy ca sa fete, (inca nu am nici femela shi nici mascului shi nici puii in burta la nimeni, insa vreau sa fac o maternitate shi sa incerc sa aduc noi pestisori pe lumea asta). m-ar interesa din ce sa fac maternitatea (din perdea?), peretii (marginile) din ce sa fie facute, dimensiunea cam cat de mare sa fie, etc etc etc.

as mai vrea sa stiu ceva... intr-un acvariu, cam care ar trebui sa fie pozitionarea corecta a filtrului, a incalzitorului, termometrului, piatra care scoate bulele. m-ar intereesa care sunt legaturile intre ele, shi ceva reguli de amplasare (de exemplu cred ca termometrul nu se pune langa incalzitor, shi nici filtrul langa piatra care scoate bule (shi care nu stiu cum se cheama )
10x
Din descrierea ta reiese clar despre ce scoici e vorba: Dreissena polymorpha Nici sa nu te gandesti sa le pui in acvariu.

uite aici un link la ce am vazut eu...:http://el.erdc.usace.army.mil/zebra/zmis/image/fs_dpolyr.gif

cred ca asta e specia de scoica pe care o scot din balta, care se pare ca e Dreissena polymorpha

sincer, m-a speriat ce ai spus acolo :shock: ... e nasol...cred ca am sa ma cumintzesc

image
bun, am prins ideea, scap de ei. (sincer nici macar nu prea imi plac) shi am sa ii dau cuiva care are cu adevarat conditzii sa ii tzina ( stiu vro doi care au niste acvarii in care potzi sa shi dormi)
Daca se bat, inseamna ca ai specii incompatibile pe acolo... Nici nu mai indraznesc sa te intreb ce fel de pesti ai si cam citi...Mai bine ai lasa scoicile in pace si te-ai documenta in privinta pestilor. Asta daca iti doresti cu adevarat un acvariu. Iar chestia cu testele mi se pare cam sadica.

a, dar nu se bat chiar asa... cum pare at cand citesti postul... nope , defapt am 2 scalari micutzi, cam la vro 2maxim 3 centimetrii shi ala mai mare (care e cu foarte putzin mai mare, abia daca se observa...) nu il lasa pe ala mai micutz sa manance in liniste... exact la fel se intampla shi cu 2 gurami care ii am in acvariu... sunt amandoi la acceashi dimensiune, numai ca ala care e putizn mai mare nu il lasa pe celelalt mai micutz sa mamance... toate speciile pe care le am, cica sunt compatibile. asa mi-au spus totzi care au venit shi care mi-au shi dat pesti (ca pe baza la ce am in acvariu mi-au dat altzi pesti)
as putea spune ca problema pe care o am eu, e ca in acvariu mai am shi niste gupy, foarte mici,nuau un centimetru lungime. se intzeleg foarte bine cu toate speciile din acvariu, nimeni nu se leaga de ei (mai putzin scalarii, dar asta foarte rar...) shi acesti gupy stau cel mai mult printre plantele de suprafatza, ascunsi printre frunze (cand e intuneric coboara pana pe fundul acvariului, shi stau in coltzul unde e cel mai mult curent, shi mananca (Cred) ce mai gasesc prin apa... intrebarea mea, e cum sa fac cu mancarea? eu obisnuiesc ca sa le dau lor separat, faramatzat bine, mancare prin plantele de deasupra.(obisnuiesc sa le dau purici de balta, vitamine, galbenus de ou...) e bine cum fac? sau...
In nici un caz sa nu faci asta. Obligatoriu ii duci inapoi la petshop! Ei nu au nici o vina ca nu iti iese "pasentza".

da, ei nu au nici o vina ca nu imi iese pasentza, shi sincer imi este mila de ei, mai putzin de aia rai, care ii bate shi nu ii lasa sa manance pe astialatzi mai "blanzi". pe aia sunt oricand dispus sa fac teste (oricum vreau sa ii dau din acvariu)
de dus pestii inapoi la petshop... ... care petshop? eu totzi pestii ii am primitzi de la unu, de la altu, care au shi ei la randul lor prea multzi pesti in acvariu.
Sunt din alea mici negre, care stau prinse pe placile canalului si pe care le agati cu twisterul la mal?

P.S.
A inceput sa traga somnul pe canal la Racaciuni?

sunt mici, dar parca nusunt negre... shi, parca nu le prind chiar la mal, ci mai degraba pe la mijlocul canalului, shi cand scot, scot multe, prinse intre ele printr-un fel de matase... (sincer, nu prea stiu, ca nu m-a prea interesat...)

de somn la canal la racaciuni, inca nu am auzit, insa am auzit ca trage shalaul...
lucruri despre care nu stiu mai nimic, da este adevarat. lucruri complicate? ... e asta asa o fi, ca sincer mare lucru... nu stiu... oricum, eu am sa aduc scoicile acasa, am sa le pun intr-un alt acvariu, fara pesti, shi plante, in care o sa fie niste apa din acvariul in care am pestii. o sa le tzin pe cat pot de mult la loc racoros, shi am sa le studiez comportamentul, am sa fac poze, shi am sa ma interesez sa aflu mai multe despre ele...
am citit toate anuntzurile pe care le-atzi postat, shi da, am intzeles care sunt riscurile, shi da, nu vreau sa ma risc shi sa fac teste...(oricum daca vor supravietzui pe perioada de carantina, am sa pun in acvariul cu scoici, vro doi pesti, iar daca vor supravietzui, at totul e ok, dar daca nu, at... am sa le dau drumu in WC(la pesti) shi in "Garla" la scoici.
leo, sincer, sper sa nu ai dreptate... mie imi plac acvariile exotice, insa as vrea sa ma orientez spre acvarii olandeze (parca asa se chemau) unde atmosfera este mai statica... imi plac pestii care se zbenguie prin apa toata ziua insa mai mult imi place un "tablou". (astea sunt mofturile mele si incerc sa le realizez cat mai bine shi cat mai mult posibil). cand am sa ma mai duc la "un peste"(deshi e prohibitzie...) am sa fac tot posibilul sa aduc cat mai multe scoici. am sa le tzin in carantina, shi am sa postez anuntz, daca rezista sau nu, care este comportamentul, etc...

pana una alta, cand am sa aduc ascoicile, cum fac? le aduc in apa din rau, iar cand ajung acasa, cum fac? le pun intr-un vas cu apa din acvariu sau cu apa de la robinet? cum e mai bine? in vasul respectiv, sa pun aerisitor (piatra prin care ies bulele de aer) cat de des sa schimb apa shi nu in ultimul rand, ar trebui sa pun ceva in apa, ca sa aiba shi scoicile alea ceva de mancare?
ok, at am sa aduc o scoica micutza, am sa o pun in carantina, intre timp am sa fac poze cu ea, poate ma potzi ajuta sa o identific, shi nu in ultimul timp, multzam mult de tot.
PS. din pacate o sa mai dureze ceva timp pana o sa aduc scoica pt ca vine pastele, shi nu cred ca am sa ma mai duc la peste). oricum, am sa revin. multzam inca o data

Forum Index » Profile for ashavodaz » Messages posted by ashavodaz
Go to: