| Message |
|
|
|
am un prieten care a pus in acvariu o rosioara (un peste de garla). acum totzi pestii din acvariu au murit(inclusiv sanitarii), mai putin rosioara . cum recomandati ca sa faca o dezinfectare totala?
|
 |
|
|
|
am incercat dar am incercat degeaba... imi tot da ceva de genul : Warning: Unable to create './albums/edit/mHTTP_temp_d66ace5f.JPG': Permission denied in /var/www/www.acvariu.ro/coppermine/upload.php on line 1197
are cineva idee, oare e de la mine? ma cam indoiesc... inca mai e situl in "constructie"?
|
 |
|
|
|
nu stiu de ce, dar imi apare o chestie de gernul :
Warning: stat failed for ./albums/edit/mHTTP_temp_c824398d.JPG (errno=13 - Permission denied)
cand vreau sa fac uplodul la poze. shi mai jos spune ca "0 uploads were successful."
am sa mai incerc...
|
 |
|
|
ba da, astazi am sa fac niste poze (Dar nu acum ca abia m-am trezit... nici de mancat nu am mancat  ) 
|
 |
|
|
ok, daca nu strica... at nu prea vad care e problema... eu vreau in acvariu o jungla 
|
 |
|
|
mi-am umplut acvariu (mai bine zis conserva  ) cu foooooooarte multe plante. arata superb (mie imi place la nebunie...) acum ce vreau eu sa spun, e ca substratul e plin plin de radacini de la plante. dimensiunile acvariului sunt 45Lx17lx36 h. substratul e nisip si are o inlltzime de vro 2 degete (fara vro aluzie la vro reclama de bere...). intrebare mea e urmatoarea: exista vr-un pericol ca sa fi facut ceva rau? adiq sa moara plantele pt ca .... sunt prea multe plante? nu vreau sa pun ingrasamant sau altceva in acvariu, insa e posibil sa fie prea putine substante nutritive in sol iar plantele mai mari sa o haleasca pe toate iar alea mai mici sa dea ortul popei? ar fi bine ca sa mai las din excremete ca sa se descompuna si sa devina mancare pt plante?
cat de curand am sa pun shi niste poze cu noul meu look la acvariu
10x
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
oau, e foarte foarte foarte frumos Platydoras costatus, insa nu e el... acum caut pe http://www.planetcatfish.com poate il gasesc 
|
 |
|
|
un alt material destul de bun e PFL-ul. este foarte ieftin (vro 300.000 lei placa care are peste 2 metrii cu peste 2 metrii  ). singura chestie e ca daca vrei sa reziste mult timp, trebuie ca sa pui pe partea interioarea ( cea cu fatza la acvariu...) niste autocolant ca sa protejeze cat de cat de apa. in rest nu prea ai treaba cu el.
|
 |
|
|
nu stiu ce specie e insa are doua mustati in sus shi inca doua in jos mai mici, prin dreptul gurii, are o aura de rechinas, e vargat cu dungi vericale care nu au continuitate de-a lungul trunchiului ci mai degraba parca ar face semnul "<" sau ">" de-a lungul coloanei vertebrale, nu prezinta nici o ventuza si le placa sa se bage in nisip  . sunt foarte pasnici si le place la nebunie sa manace tubii  . am mai vazut asemenea specii la maturitate, si pot spune ca se fac chiar mari, cam cat o palma in lungime. burta parca ar fi alba (asa pare) si pe ea sunt puncte de culoare inchisa. pe coada si pe aripioare sunt de asemenea puncte de colare inchisa, insa coada si aripioarele nu sunt albe, cum e burta...
|
 |
|
|
sa inteleg ca intr-un acvariu de vro 30 litri (defapt intr-un recipient, ca acvariu la dimensiunile astea, nu prea se cheama...) foarte bine plantat, este ok ca sa pun o femela de guppy sa fete, shi pe urma sa o iau de acolo (ca sa nu fie singura  shi sa o pun in acvariu cu altzi pesti) , iar puii sa ramana singuri in acel acvariu bine plantat, impreuna cu un sanitar micut. exista riscul ca sanitarul sa manancee puii?
|
 |
|
|
|
da, seamana cu: V 10 Vallisneria gigantea
Giant vallisneria
Philippines
Characteristics: Green, ribbon-like leaves, 1-2 m long.
Growth rate: Approx. 2 leaves per month.
Propagation: Forms many runners.
Demands: Undemanding.
Special note: The variety Red Giant Vallisneria (Vallisneria neotropicalis) has similar growth qualities.
In the actual DENNERLE plant list: yes
k, acum dupa ce am identificat-o am reushit shi eu sa aflu cum se inmultzeste, care sunt conditziile prielnice, etc etc etc
10x
|
 |
|
|
am citit despre Vallisneria. ... dupa mine, poate sa fie..., sincer nu stiu. oricum "Latimea frunzelor: 1-2,5 cm, in functie de forme"... la mine nu are 1 cm in latime 
|
 |
|
|
ce pot sa zic... posibil...  . planta apare in poza asta http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=32&pos=2 iar daca nu mere urlul, at in galeriile foto ale mele, apare undeva prin spate  nu este prea vizibila, insa se vede ceva acolo. ce pot sa zic e ca initial avea peste 20 cm, insa am mai taiat din "varfuri" ca... erau prea mari  . puii care i-am taiat de mama, aveau radacinile ieshite, shi momentan o duc foarte bine 
|
 |
|
|
|
ok, asta am vrut sa stiu. deci in 2 luni e capabila sa invadeze acvariu. multzam mult. dar oare ce inseamna : " Crestere: 2 tije pe saptamina?"
|
 |
|
|
multzam, am gasit articolul... acum insa:
-ce inseamna Crestere: 2 tije pe saptamina?
-nu prea spune multe despre "timp". crestere rapida, asta cam ce interval are? eu as fi vrut (daca nu cer prea mult) un raspuns de la cineva care are planta asta in acvariu, shi care a remarcat ca intr-un interval x au aparut puii, shi sa imi spuna shi mie, aproximativ acel interval  .
|
 |
|
|
|
am in acvariu si o planta care e ca iarba. mai multe fire ca firul de iarba, inalte shi nu prea late, care pleaca dintr-o singura tulpina. cand am scos o planta din asta din nisip, am remarcat ca din radacina (cred) a plecat un fir shi la capatul lui a inceput sa mai creasca inca o "iarba". eu am taiat acel "fir" de legatura, shi le-am plantat pe amandoua separat. (sper ca am facut bine...)
intrebarea mea este... cam in cat timp ajunge o planta din asta la maturitate (adiq pana incepe sa poate sa se inmulteasca), care este dimensiunea medie (inaltimea) la care creste, shi nu in ultimul rand, o planta din asta, ajunsa la maturitate (sau la care i-am taiat "firul de legatura cu puiul) cat timp ii trebuie sa se inmultzeasca (sa vad ca ies din nisip puii iei).
sa presupunem ca nisipul este nisip normal de constructzie, fara nici un fel de ingrasamant, decat micile resturi de la excremente de pesti (eventual mancare, etc) descompuse, iar nisipul este pus in acvariu de vro luna (timp in care l-am mai "zgandarit" eu, shi unele resturi au ramas in nisip shi s-au descompus in voie :sic: )
10x
|
 |
|
|
 sincer nu am vrut sa stresez pe nimeni cu ideeile mele... e adevarat ca ma fascineaza ideea de "ceva mai ciudat" shi imi place ca sa ies din tipare (fara exagerare binentzeles). insa dupa cum vad raspunsurile shi dupa cum citesc uimirea "printre randuri", sa intzeleg ca "am cam sarit calul". am vazut multe acvarii, shi cam toate au acceashi baza. tot ce incerc sa fac e ceva mai dubios.
nu vreau sa pun in pericol viatza pestilor mei. plantele pe care le-am cules din "garla" inca nu le-am pus in acvariu. momentan sunt inca pe balcon. le analizez, sa vad, le merge mai bine, sau mai rau (apar melci), etc.
in bc este un magazin "2x2" asa se cheama. in el sunt de vanzare tot felul de "produse" incepand cu pesti, canari, shi terminand cu pisici, etc... azi am trecut pe acolo shi spre bucuria mea, am gasit shi plante (abia le-au adus). binentzeles ca mi-am cumparat shi de acum tre sa le pun in acvariu (inca ma mai gandesc unde anume sa le pun, ca sa arate cat mai misto  )
nu le am cu bilogia chiar de loc (shi nici nu vreau sa incep sa o invatz). am incredere in raspunsurile primite care chiar au logica.
10x
|
 |
|
|
adevarul e ca nu sunt cine stie ce plantele astea, nici frumoase nu prea sunt... insa din pacate, in bc, eu nu am gasit de unde sa iau plante. peste tot, totzi au acceleashi tipuri de plante (4 specii de plante) asa ca orice e nou, este bine venit 
|
 |
|
|
una din plante este asta:
poate ca nu e ea prea frumoasa, insa cu sigurantza o sa mai schimbe luck-ul acvariului meu 
|
 |
|
|