[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ashavodaz
Forum Index » Profile for ashavodaz » Messages posted by ashavodaz
Si eu am vazut la cineva Betta impreuna cu scalari si au trait o gramada de vreme in pace si prietenie . In schimb la mine, inotatoarele scalarilor erau varza .

deci sa inteleg ca e si in funtzie de noroc
da sunt stupid rau tare , parca abia acum caut shi eu pentru prima oara pe net . cu cuvintele cheie "betta" si "scalari" am gasit ce imi trebuia. exemplu:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1555
unde mg_cmt, a zis ca va tine o perece de betta si una de scalari, in acelasi acvariu...
10x foarte mult, si scuze de prostia mea :-)
am folosit search si pe forum si pe site cuvintele cheie "betta" si "compatibilitate" iar rezultatele nu au fost nici pe departe cele dorite...
deci nu sunt compatibili,
10x
sunt compatibile cele doua specii, sau cand mai cresc incep sa isi rupa fulgii(solzii ?)
dar eventual scalari + gurami+betta?
10x
nu vreau sa imi fac acvariu, ci numai capacul (m-am gandit eu la o chestie misto). am cumparat sticla, tot, si acum tre doar sa o mai lipesc cu silicon.
10x
inainte de a pune siliconul pe sticla, ar trebui sa degresez sticla cumva, nu? cum fac lucrul asta? cu ce se degreseaza sticla?
deci raman la guppy si un card mic de neoni...

10x
deci, raman la neoni? offff dar canibali mai sunt pestii estia
nici caraseii aurii nu sunt buni? parca as vrea sa pun si un peste mare in acvariu...
eu nu prea as vrea sa risc cozile bietzilor mei guppy le-am riscat o data, cand am pus o pereche de betta (tot atunci am ramas si fara majoritatea puilor
cred ca am sa raman la neoni ca altceva.... sincer am avut mai demult si un guram. saracul, nu a rezistat fara sa fie stapanul acvariului, iar guppy mei nu au avut nici o sansa... e adevarat, aveau cozile ok, insa mancau pe apucate
din cate am intzeles la fel e si la scalar

deci raman la neoni
sa zica cineva ca romanul nu e inventiv
am sa incerc si la mine, sa vad cat de mult diminueaza din jetul de apa (si daca stau mai bine si ma gandesc, am sa fac tot posibilul ca sa fie gaurile orientate inspre sus, ca sa agite cat mai mult apa de la suprafatza, pentru o si mai buna aerare )
pai nu as vrea unu scump (stiu shi eu... maxim 500.000) care sa isi faca treaba...
problema e ca nu prea stiu cam catzi litri pe ora ar trebui sa aiba... tzinand cont de ceea ce vreau sa fac eu acvariul... eu zic ca putere prea mare, la mine strica... (parerea mea). eu am un filtru de capacitatea 700litri pe ora. l-am pus intr-un acvariu cam ca al meu, si sincer, e jale.... poate ca nu sunt eu obisnuit cu filtrele astea (caci nu am folosit nici o data asa ceva) dar nici ca jetul de apa (fara bule de aer) sa culce platele cam cu vro 10-15 grade fata de pozitia verticala... (iar daca mai las si cu bule, deja...)
plzzzz spunetzi mi si mie ce filtru sa pun in acvariul asta? tzin sa mentionez ca in el vreau sa tin guppy (+multzi pui de guppy, eventual un mic card de neoni). adiq, cred eu, ca ar trebui un filtru care sa nu fie prea puterniq... asta pentru a nu "stresa" puii.
10x
ce pesti ar mai fi compatibil cu guppy, in afara de vivipari?
daca iau de exemplu un pui mic mic mic de betta si il cresc in acvariul cu guppy, mai exista riscul ca dupa ce se mai mareste betta, sa inceapa sa imi jumuleasca guppy?

eu as pune niste neoni (sau zebre...). dar tin sa mentionez ca in acest acvriu mai tin si puiii de guppy. nu as vrea ca acestia sa fie mai vanati decat cum ii vaneaza parintii. (parca am inteles ca zebrele sunt foarte canibale (s-ar putea sa ma insel... ))
am si eu o intrebare, pur informativa...
in momentul in care a venit "frigul" , in acvariul pe care il tineam pe balcon, incalzitorul a inceput sa nu mai faca fata. desi acvariul l-am mutat in casa, tzin sa mentionez ca m-am gandit serios ca sa imi mai fac un acvariu, din sticla de 4 mm, mai mare decat cel pe care il tin pe balcon, atat de mare incat sa intre unul in altul si sa "simuleze" tamplaria termopan.binenteles, cele doua acvarii ar fi fost si lipite intre ele devenind practic unul singur. (cu alte cuvinte as fi vrut sa fac un termos mai mare )
ce credeti? daca as fi facut asa ceva, atuci acvariul ar fi rezistat mai bine la frigul din exterior?
ps. balconul il am inchis cu termopan , dar tot e mai frig decat in casa
ar fi frumos ca la sfarsitul cursului sa se dea si o diploma de iabsolvire

:o

oare o carte bine structurata nu e de ajuns?
mi-am adus acasa acvariu... tristetea este inimaginabila... acum tre sa astept si sa ma uit la el, asa gol cum este. tentatia este mare, dar trebuie, trebuie sa rezist. cred ca solutia este sa nu mai stau pe acasa . si totusi, noul meu acvariu "plange" dupa apa...
foarte foarte foarte util. eu personal iti multumesc
ma duc azi sa il iau... sper ca nu sunt probleme, daca il transport (tre sa il cobor 3 etaje, sa il plimb cu masina si sa il mai urc un etaj...). sper ca sa se fi intarit totusi cat de cat siliconul "cel magic ", ca sa nu ma trezesc cu placile descompunandu-se in bratele mele (si ale ajutorului meu :sic: )
????????nu imi este mie prea clar, si tot aici apelez

am luat sticla, am dus-o la omul care o lipeste, si l-am intrebat cand sa o iau... el a zis ca maine... de curiozitate l-am intrebat si cam cand sa pot pune apa in acvariu? el a zis ca tot maine, ca are el un silicon bun, care in 8 ore se intareste, si ca se apuca azi de acvariu si pana maine, e deja prea mult...

nu am eu prea multe cunostinte la capitolul silicon, dar exista asa silicon? parca am citit pe forum, mai demult, ca tre sa astept vro 7-8 zile, nu 7-8 ore...
pai, pentru a nu gresi, de asta am si pus intrebarie...
multzumesc inca o data

Forum Index » Profile for ashavodaz » Messages posted by ashavodaz
Go to: