[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
'remobilare" acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

bunaziua... am achizitionat acum 2 luni un acvariu de 100 de litri cu 2 carasi in el... l-am luat ca erau neingruijiti... asa incepator si nestiutor ....dar imi era milade ei..are un filtru cu $ straturi.. nu stiu ce tip ca.. nu am documentatia de la el... si am mai cumparat 4 guppy.... 1 mascul si 3 femele.. una a murit a doua zi...am mai cumparat un acvariu mai mic de la cineva si un filtru de 45 litri,5w dar filtrul il folosesc tot in acvariul mare ..din cite am inteles.. filtrarea interioara nu prea face fata...
A am tot asteptat sa imi pice o ica bomba .. sa pot sa mai fac si eu ceva la norcanul asta de 100 de litri.. altfel nu pot sa ai spun....si m-am gindit sa cumpar ceva pietre....mi-as dori sa cumpar si nister plante dar am inteles ca... nu rezista tentatiilor carasilor.. asa ca voi renunta la planre si nu numai ca le maninca flaminzii astia 2 dar inca nu am instalatie de CO2 de care as avea nevoie cind ai acvariu plantat...din cite am inteles...as lua citeva plante artificiale ca sa am ceva verde pe acolo
As avea nevoie de ceva sfaturi si nu in ultimul rind....pentru ca asta ma interesa cel mai mult.... dupa schimbarea
'mobilierului" se decicleaza acvariul chiar daca folosesc apa din el sau sunt obligat sa o schimb.....dupa cit timp pot sa il repopulez?

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
PimballWizard
Member
[Avatar]

IP:

s-ar putea sa ai sanse la acvariu plantat daca incerci cu anubias si java moss,eu astea le-am avut in acvariu cu carasi si nu am avut probleme,dar acum depinde si de caracterul pestilor tai
nu cumpara plante de plstic,din punctul meu de vedere arata urat

si acvariul nu se decicleaza daca bagi/scoti decoratiuni,daca la asta te refereai

This message was edited 3 times. Last update was at 16/09/2016 17:50:58

"Love the Emperor, for He is the salvation of Mankind.
Obey His words, for He will lead you into the light of the future.
Heed His wisdom, for He will protect you from evil.
Whisper His prayers with devotion, for they will save your soul.
Honour His servants, for they speak in His voice.
Tremble before His majesty, for we all walk in His immortal shadow"
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da la asta ma refeream... ca decoratiunile noi.....poate...oricum.. mersi.. am s incerc si cu plante naturale dar acum .. sa imi termin filtrul exterior...
anubius si java moss nu au nevoie de CO2?

[Email]
PimballWizard
Member
[Avatar]

IP:

nu e obligatoriu dar nu le-ar strica

dar intai cumpara o mana de java moss si o bucata destul de mica de anubias,planteaza-le sau lipeste-le de o cioata si punele in acvariu,daca nu le papa carasii poti sa pui mai multe

"Love the Emperor, for He is the salvation of Mankind.
Obey His words, for He will lead you into the light of the future.
Heed His wisdom, for He will protect you from evil.
Whisper His prayers with devotion, for they will save your soul.
Honour His servants, for they speak in His voice.
Tremble before His majesty, for we all walk in His immortal shadow"
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Moss-ul e o delicatesa pentru carasi, garantat. Frunzele batrane de Anubias au sanse sa scape, cele noi nu prea.

Mama prostilor e mereu gravida!
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu stiu ce sa zic...dar.. cu toate ca multi dintre voi detestati plantele artificiale...am decis sa pun citeva ..nu multe...din 2 motive.....primul motiv ar fi ca aici sunt foarte scumpe si sa plantez din prima.... riscul ar fi mare adfica se fir mincate.. 2 imi e greu sa nu vad ceva verde in acvariusi ar fi si al 3-lea... sa las aceste plante artificiale vreo 2 luni,poate se obisnuiesc cu verdele si nu ai mai atrage sa manince.... cu siguranta le vor incerca...
dupa vreo 2 luni cu ele sa incerc cu plante reale..daca nu supravietuiesc...am sa renunt la plante....nici artificiale nu o sa bag....
Pentru moment.. pentru ca "acvariul"...asa zis acvariu.. ca de fapt era doar un borcan de 100 l ,altfel nu ai pot spune,acum si-a schimbat infatisarea...mai arata a cevasa va arat si nuste poze...

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

asta e borcanul ..daca pot sa il numesc si asa
[Thumb - WP_20160831_00_22_36_Pro.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

[Thumb - WP_20160831_00_22_34_Pro.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

noul set
[Thumb - WP_20160916_23_20_57_Pro.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

[Thumb - WP_20160916_23_21_50_Pro.jpg]

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am 2 filtre pentru ca nu am filtru exterior..e in lucru..si sper sa fi scapat si de probleme ..intr-un fel...mi-am cumparat sera bio nitrivec pentru pentru asigurarea bacteriilor si aquatan de la sera... aquatan folosesc chiar daca sta apa 3 zile..... .. pina imi construiesc filtrul sper sa nu am probleme...sau pina imi cumpar un filtru extern

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

https://www.facebook.com/adii.adi.733/videos/1125910787488904/

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu stiu de ce .. cind te uiti dintr-o parte apa e tulbure... dar din fata e cristal...nu stiu care e magaria... sa fie din cauza ca ... la achizitia lui.. fiind cu depuneri groase de calcar si baceriile acelea sau ce sunt de se face verde....am utilizat un spaclu de metal ca sa pot sa indepartez depunerea de calcar?

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut!

- Problema e ca bazinul tau nu este ciclat, de acolo provine tulburarea apei...
- Carasii nu sunt cei mai buni companioni pentru guppy.
- Pietrisul ala e mare si va aduna mizerie in el... o sa fie greu de aspirat si o sa-ti strice calitatea apei.
- Filtrarea este deficitara, mai ales ca ai carasi (pesti mancaciosi/cacaciosi)...

Una peste alta, nu prea e bine. Ce-as face eu:
- as pune nisip mai fin, granulatie 1-1.5 mm...
- as scoate toate pietricelele alea colorate si ce mai e pe-acolo,
- as renunta la guppy... cei 2 carasei sunt prea destul.
- as suplimenta repede partea de filtrare, cu o canistra externa (plina cu material de filtrare biologica - nu cu burete si vata perlon).
- as da putina mancare pestilor si le-as schimba cate o galeata de apa, zilnic, vreme de 2 saptamani.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am inceput sa imi construiesc un filtru... in care sa pot pune apriximativ 5 kg. de material filtrant... am vazut ca majoritatea folosesc siporax.... si o prefiltrare cu burete...din cite am citit ar fi indicat.....dar cred ca renunt si am sa cumpar un filtru am gasit un tetra ex 600 plus pentru acvarii de la 60 la 120l asa scrie..eu am 100 l ma gindesc sa iau unul sau poate ceva mai mare ar fi mai bun...
Cred ca renunt sa construiesc acum filtrul nu din motivul ca am gasit acest filtru dar am citit un articol scris de cory "Populare, compatibilitate, suprastocare " unde scria ca o suprafiltrare ar fi daunatoare... si... m-ia cam taiat elanul la asta... \
Despre substrat... si eu ma gindisem la nisip dar.. ma gindeam.. dupa cum am citit... ca poate hplea de carasi sa nu se innece cu nisipul .. asa am luat pietris... oricum il aspir la fiecare schimb...si am mai cumparat, tot dinmotivul ca filtrarea este deficitara si ciclrea nu mai zic ...am cumparat solutie de declorinare si una pentru imbunatatirea cu bacterii, cea cu bacterii completez pentru cantitatea de apa pe care o schimb... schimbul de apa il fac la 3 max 4 zile.. in general la 3 zile...fac schimbul la 3 zile pentru ca apa de la robinet are NO3 destul de mare.. dupa testul GBL e mai mare de 25 si mai mic de 50...
o sa cumpar niste nuisip si cred ca inca vreo 2 ,3 anubis... ca vad ca nu se da la el... e in acvariu de doua zile si nu il baga in seama
.. totusi mai astept pareri despre ce ar trebui sa mai fac
multumesc pentru sfaturi
ape limpezi!

PS. M-am gindit sa mai achizitionez un acvariu de 2o macar .. pentru guppy...siam vazut ca de simbata de cind folosesc declorinatorul si solutia cu bacterii pepsi.. asa ai spun la masculul de guppy... a prins niste culori superbe... pe burta are reflexii aurii pe spate pina unde incepe burta in anumite pozitii se vad reflexii mov -albastru.. coada parca are culori mai clare... sau poate mi se pare... darcu reflexiile... sunt sigut.. inainte chiar daca erau erau slabe...dar e superb

[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca utilizes solutia de bacterii sa mai schimb in fiecare zi apa?

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

adrian09 wrote: Cred ca renunt sa construiesc acum filtrul nu din motivul ca am gasit acest filtru dar am citit un articol scris de cory "Populare, compatibilitate, suprastocare " unde scria ca o suprafiltrare ar fi daunatoare... si... m-ia cam taiat elanul la asta... \

Daca asta e articolul cred ca l-ai inteles gresit:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page

Suprafiltrarea nu e daunatoare. Se precizeaza ca ar trebui sa asiguri filtrarea cu 2 filtre - fiecare cu o capacitate de 65-100% pentru bazinul tau. Deci un factor de suprafiltrare de 130-200% e recomandat.

O combinatie intre un prefiltru cu burete si filtru cu material pentru filtrare biologica cit mai mult e chiar foarte buna.
Daca se poate adaoga inca un filtru e si mai bine fiindca unul din filtre se poate defecta/bloca.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/09/2016 15:50:14

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

da de acel articol e vorba...deci trebuie sa imi iau un filtru mai mare... asta de la tetra pentru 120 l ar fi cam mic
ar fi cam mic

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Filtrarea : cu cat mai mare/multa cu atat mai bine, suficienta poate fi, prea multa nu
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

la un filtru exterior e obligatoriu sa se barboteze (amestece),sa fie in continua miscare materialul filtrant? sau se poate si cum sunt cele interioare in care apa trece prin acel stratstabil...?

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: