[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Nonosu wrote:Cu turba( luata din comert de la o florarie ), argila si nisip.

Renunta la idee. Solurile de la florarie sunt adevarate bombe cu ceas in ceea ce priveste algele. Plus ca metoda este mult prea arhaica pentru zilele noastre. E ca si cum ai vrea sa folosesti motorul cu aburi.

Referitor la cealalta problema, pietrisul de rau, cel curtos nu ar trebui sa modifice parametrii chimici ai apei.
fishyman wrote:Se foloseste si ca dezinfectant, antiparazit in acvarii. [sursa]

Habar n-aveam de asta. Dar ce stim despre el? Decicleaza, schimburi de apa, sau alte amanunte de genul asta?
Parakill? La ce este bun asta? Parca se tratau pisicile cu el, sau ma inseala pe mine momoria? Oricum, a fi folosit la pesti n-am auzit.

Mentine temperatura ridicata cateva zile si ai rabdare.
Salut si bine ai venit.
Eugen si...?
Norbi wrote:ai putea incerca Punktol de la JBL ... este f bun

Si nu decicleaza?

Mai ai putina radbadare. Daca nu vezi schimbari majore, poti face si tratament medicamentos. Dar si ala trebuie facut de vreo doua ori, pentru a avea efect.
donpisote wrote:Da asa este . Se spune ca este mai eficient asa decat cu difuzorul . Eu personal nu am avut difuzor deci nu pot sa ma pronunt in cunostinta de cauza.

Este ok reactorul, functioneaza bine. Daca ii pui si o extensie, merge si mai brici. Adica bula va ajunge mult mai mica sus.. Singurul neajuns (motiv pentru care i-am facut vant din acvariu) este legat de estetica si de locul ocupat.
Las-o pe 30 de grade si ai radbare. In general metoda functioneaza fara probleme.
Hai sa vedem ce putem face.
In primul rand, acvariul e ciclat? Ca sa te lamuresti, citeste urmatoarele: Ghidul Incepatorului si Ciclul Azotului
In al doi-lea rand, mai spune-ne cate ceva despre acvariul tau. Dimensiuni, filtrare, iluminare si cam tot ce stii tu despre el.
Acum despre pesti. Colegul @ioanis te-a sfatuit bine. Intra pe saitul celor de la JBL si identifica acolo boala. Dand click pe poza afli si tratamentul. Eu cred ca este vorba de o infectie bacteriana
Salut iti spun si eu, bine ai venit si de ce nu, viata lunga in acvaristica.

Acuma putin of topic.
flyer01 wrote:un mic update,ca asa se vrea de sus...
...daca pe viitor se mai cere drept :adresa,cnp si altele eu unul imi iau frumos barca si ma duc pe garla

Referitor la ce spui tu aici si la ce s-a mai spus, hai sa lamurim cateva lucruri.
In primul rand nu "se vrea de sus", ci se vrea pur si simplu dintr-un pic de civilizatie. Personal (poate gresesc atunci cand fac asta) ma prezint unei persoane straine cu numele intreg. De ce? Simplu. Asa m-au invatat mama si tata. Punct. Nu-mi este rusine s-o fac, nu-mi este rusine cu numele meu si nici nu-mi fac probleme ca voi fi uitat.
Asa ca mi se pare cel putin normal si firesc s-o fac si intr-o comunitate on line, o comunitate in mare parte invizibila. Nu ma deranjeaza sa aflu cum il cheama pe "gupyshor" sau cum o cheama pe "elodeea". Ca ne alegem niste nick-uri, ok, care ne reprezinta in felul nostru inteleg asta si este normal si firesc. Dar numele este mai important. Parerea mea. Cand ne vom intalni vreodata face to face, cum vrei sa te apelez <Buna ziua "flaierzerounu"> sau <Buna ziua Anton (sau Alexandru)>?
Referitor la partea a doua a citatului vreau sa spun urmatoarele. In aceasta comunitate, ca in oricare dealtfel, sunt instituite niste reguli. Nu conteaza cine le-a facut si de ce le-a facut asa. Asta este lucrul care conteaza cel mai putin. Dar atata vreme cat imi doresc sa fac parte din acea comunitate, trebuie sa-i accept regulile. Nu este obligatoriu sa stau acolo, pot pleca oricand si oriunde vreau, fara a ma putea opri cineva. Dar atata vreme cat sunt acolo, respect regulile. O alta trasatura de bun simt si intelegere.
Si stati linistiti, ca nu urmareste nimeni nimic si nici nu se poate verifica nimic. Cei care au fantezii cu alte nume, care nu se mandresc cu al lor sau se cred urmariti si supravegheati de vreo entitate oculta, isi pot trece ce nume vor ei, daca asa cred ei ca este corect si onest fata de alti colegi. Dar revin. Prezentarea cu numele intreg, este o dovada de seriozitate, maturitate si buna crestere. Daca aceste lucruri sunt peste puterea de intelegere a unora dintre colegi, fac pariu ca sunt comunitati care nu sunt atat de stricte in ceea ce priveste calitatea userilor inregistrati.

As avea rugamintea ca acest of topic sa nu continue, deci va rog sa nu raspundeti celor de mai sus.

Andrei Panaite wrote:dupa care daca nu scap de aceasta boala voi recurge la alta metoada si anume izolarea lor

Pai si cu ce ramane in acvariu ce faci? Ma refer la sporii care isi vor duce linistiti viata prin substrat si mai stiu eu pe unde.
Ridicarea temperaturii lucreaza in felul urmator: despreinde punctele prezente pe corpul pestilor, apoi urmeaza moartea lenta si chinuitoare a nenorocitilo prezenti prin acvariu

Andrei Panaite wrote:nenea albert astept o parere de la matale

Referitoare la?
pc.ciprian wrote:si pe aceasta cale ii multumesc public colegului alber pt cele 2 specii superbe de plante care mi le-a trimis (ultimele 2 din lsita)

Mai lasa multumirile ca nici colegu Alber nu le merita pe de-ntregu'. Ca nu le-a produs el. Le are si el de la alti colegi (cum ar fi cibserg sau catalos ) si ti-a dat si tie de... pofta
Cipriandeco wrote:Nu am inteles la ce te referi... trebuie sa cumpar tetradon?

Nu obligatoriu, dar sunt o solutie. Extrem de eficienti in combaterea melcilor si din punctul meu de vedere niste pesti mai mult decat simpatici.

O alta varianta ar fi sa cauti cauza dezvoltarii melcilor in acvariu. In mod normal melcii trebuie sa supravietuiasca si atat. Cel putin la mine in acvariu asa se intampla. Un Ph cat mai mic, o hranire cumpatata a pestilor (fara a ramane resturi de mancare) si curatarea zilnica a frunzelor moarte din acvariu sunt elemente care tin foarte bine sub control populatia de melci.
vereb wrote:Andrei
Acuma sa scapi repede creste tmperatura in acvariu unde la 29-30 grade si in acest timp sa faci aerarea la maxim

Hai sa dam sfatul complet si corect.Temperatura nu se creste brusc, de preferat ar fi 1 maxim 2 grade pe zi. Altfel, s-ar putea mai rau sa strici.
In legatura cu aerarea mai puternica. O poti face ori cu o pompa de aer, ori prin cresterea schimbului de gaze la suprafata apei. Cat de mult, asa cum au spus si colegii, nu putem sti. Ochiul va spune, de fapt pestii. Daca ii vezi ca incep sa stea la suprafata apei, inseamna ca le lipseste oxigenul. Atunci vei stii ce ai de facut.
Aceasta metoda de tratament este cea mai simpla si mai sugura pentru stabilitatea acvariului.
andrei Panaite wrote:Acvariu este setat de 2 saptamanii

Acest lucru mai ridica o problema. S-ar putea ca acvariul tau sa nu fie complet ciclat. In acest caz, prin cresterea temperaturii, varfurile (posibil de amoniac-nitriti-nitrati) sa o ia razna. Ar fi foarte bune niste teste la apa din acvariu si in functie de ce spun ele sa faci schimburi de apa cu apa de preferat la aceeasi temperatura cu cea bin acvariu. Exclus apa calda de la retea.
Frumos, n-am ce zice.
Ba da, am
Mergand pe ideea lui minnardy; fa totusi un efort si cauta cat mai repede niste bolovani rotunzi. Refuz sa cred ca pe la tine nu-si face nimeni vila cu gard din piatra de rau . In felul acesta si pietrele si decorul se vor acoperi uniform. Altfel, vei avea cateva luni in care algele vor acoperi doar fundalul
Bine ai venit iti spun si eu.
Experienta n-ai, dar ai acvariu. Asta este primul pas
Antoniot wrote:Foarte frumosi scalarii!

Nici bazinul nu arata rau. Daca faci intr-un fel si creezi cateva tufe pe fundal, cred ca ne vei bucura privirile
Dolly wrote:Este foarte ingrijit si promite!

Da' corabia ce cauta acolo? E cam din alt film..

Scoate relicva si trimite-o la muzeu. In locul ei baga niste Blyxa. Nu-ti va parea rau
cirotariu wrote:Acu cica astept 48 de ore sa isi intre in drepturi si sa produca bule fine.

Adica sa dizolve. Taifunu primeste o bula de CO2, care se invarte pe acolo pana se face mica-mica-mica.
(dupa JBL Taifun stii ce urmeaza, da? Un alt difuzor ceramic )
cirotariu wrote:Pentru nano-ul de 25 de litri care sta in asteptare, 5 kg de manado si atat sunt suficiente,

Mere si fara AquaBasis. Dar poti incerca un pic de Florapol
cirotariu wrote:Se pare ca alalalt test de la JBL cu valori intre 7,4 - 9.0 era pentru valori mari ale duritatii

Nu neaparat. Ala merge brici la africani, sau la marine. Cele doua pe care le ai tu sunt mai exacte. Mai exista un test de la JBL, care masoara de la 3 la 10. Cred ca ala iti trebuia tie
cirotariu wrote:Am mai tuns Ludwigiile si Rotalele, le-am indesit, sper sa facem tufe curand

Asta e un lucru bun
Don' Cip, ce sa zic. Un pas inainte. Dar mare, nu topaiala . Acvariul arata demential iar pestii parca sunt niste jucarii. Felicitari.

In alta ordine de idei, tu vrei sa zici ca tii bazinu asta plantat la MAXIM, cu o cohorta de discusi in el? Si cu covor de hasceu? Ar fi bine sa reusesti, hai sa vedem ce-o iesi.
Arata bine, dar simai bine va fi cand va creste Hc-ul peste tot iar Rotala va fi o tufa putin mai mare, cu mai multe fire, nu neaparat foarte inalta.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: