Message |
|
Cauta la magazinele care vand si on-line, sau pune un anunt la rubrica "cumparari".
|
 |
|
Pune ce link-uri ai de pus, nu se supara nimeni, atata vreme cat linkurile respective sunt necesare in cadrul discutiei.
|
 |
|
Salutare si bun venit iti urez si eu
lazarginel wrote:Eu zic ,asa ...
Ai 23 de ani sa i-ti faci unul de 230 de litri 
Asta numa de inceput. Ca la 24 de ani stii de cat il faci, da? 
|
 |
|
adrian t wrote:Schimbi cu ce???
Pai ia uite ce spune omul aici:
catalos wrote:astept propunerile dvstra pe pm
Cred ca nu asteapta vreo masina de spalat. 
|
 |
|
Felicitari. Se pare ca dansurile nuptiale au fost cu folos, rodnice pot zicee 
|
 |
|
50 de ml? Nici pasta de dinti nu are atat de putin. Adica nu-ti ajunge
In privinta plantelor. Poti pune orice plante vrei tu, cu conditia sa le asiguri necesarul de lumina fertilizare si CO2. Asta daca vrei asa ceva. Daca nu, baga Valisneria, Elodeea, ceva Anubias. S-ar putea sa mearga
|
 |
|
De ce nu Duplarit cu Dupla? Sau de ce Duplarit cu Manado?
In rest, felicitari pentru acvariu 
|
 |
|
Felicitari pentru ruine. Arata frumos, iar moss-ul de pe spate parca ii stabileste niste limite. Frumos.
|
 |
|
bobiciupe wrote:Ti-am raspuns dincolo Sergiule, nu ma mai repet. 
Fara suparare bobiciupe, dar omul te-a intrebat aici. Politicos, atat fata de el cat si fata de ceilalti colegi de aici, ar fi sa-i raspunzi la intrebare. Nu toti citesc si "dincolo".
Parerea mea
|
 |
|
Bogdan Musat. Raspunsul dat de colegul LeicaBogdanl este unul cat se poate de bun. Nu ne-ar strica un astfel de "fish-finder", dar stiu cat s-a muncit la plant-finder. Asa ca...
Draqla, te rog sa-ti faci o prezentare cat de cat la despre noi, apoi sa deschizi un topic nou la Coltul incepatorului in care sa ne spui ce si cum. Nu-i nici frumos si nici politic sa intri in "topingul"unui alt coleg, mai ales ca subiectul tau nu are nici o legatura cu ce se discuta acolo.
Inchidem aici
|
 |
|
Pai tie nu, dar daca ai stii cati citesc printre randuri...Iar daca randurile alea mai sunt si putine sau incomplete, iese macel.
|
 |
|
La mine asta a fost remediul. Asocierea cu alti pesti, ceva mai marisori.
Atunci poti niste Iriatherina werneri, Pseudomugil gertrude si multi altii pe care din pacate nu i-am prea vazut pe la noi.
Boraras brigitte nu-i mai recomand ca-s mai fricosi ca microrasborele. 
|
 |
|
Franjurarea cozii este un simptom al bolii, nu boala in sine. Boala exista dinainte sa i se franjureze coada.
General tonicul ala nu este cumva doar un complex de vitamine? Nu stiu daca face mare branza.
Cta faci de la tine pana la magazinul de pe sr. Turda? 
|
 |
|
Microrasbora galaxy. Daca ii asociezi cu alti pesti de mici dimensiuni, le va disparea timiditatea proverbiala. Singuri in acvariu vor fi mai greu de vazut 
|
 |
|
Miroase a Finrot. Baga-i niste JBL Ektol sau altceva similar si poate isi revine. Important ar fi de stiut si care este cauza aparitiei.
|
 |
|
Sfatul meu este sa maresti distanta dintre tuburi, astfel incat suprafata luminata sa fie mai mare. In acest mod vei reusi sa folosesti si reflectoare de firma, cu unghuiuri de reflexie calculate. Orice ai incerca tu sa bricolezi, nu se va ridica la calitatea reflectorului de fabrica
|
 |
|
Vezi ca aipstasia este considerata o "balarie" in acvariul marin. Este una dintre cele mai invazive si mai nedorite forme de viata intr-un acvariu.
Cateva sfaturi, nu neaparat legate de aipstasia, ci mai mult de acvaristica.
cand ai probleme cu acvariul, nu intra in panica-este cel mai rau lucru
nu lua decizii pripite, fara o informare temeinica. In primul rand, stabilirea cu exactitate a problemei, apoi identificarea cauzelor care au dus la acea problema. Pasul trei este desigur luarea masurilor necesare pentru indreptarea situatiei. De multe ori in acvaristica nu trebuie tratata "boala"ci cauzele aparotiei ei. Odata cu indepartarea cauzelor, boala dispare de la sine.
fii calm in tot ceea ce faci si ai foooooarte multa rabdare. In acvaristica umbla o vorba. Iti trebuie rabdare de chinez batran.
Acum despre aipstasia. Sunt multe metode de a scapa de nemernica, printre care si injectarea cu zeama de lamaie (parca) sau folosirea unor solutii dedicate, solutii ce se gasesc in comert.
Mai scortoceste si nu forumul si net-ul si vezi ce solutie adopti. Ar fi bine sa scapi de belea pana nu se intinde prea mult in acvariu.
Crabusorul este sa zicem relativ sigur pentru pestii din acvariu, in sensul ca se poate da la pestii de mici dimensiuni daca nu are hrana destula. Oricum, mai cauta si tu informatii despre el.
Personal nu ma prea pricep la marine, dar ce ti-am spus este sigur 
|
 |
|
Innegrirea zosterifoliei arata lipsa de NO3 din cate stiu io. Mare consumatoare a acestui element, sufera in lipsa lui.
Cat despre Staurogyne, nu prea stiu ce sa spun. Nu am intalnit Staurogine care sa nu creasca, nici pe cele de la tine nu le recunosc  . Poate fi la fel, lipsa unui element, a luminii sau a carbonului.
|
 |
|
Taz wrote:Daca ai posibilitatea sa ridici temp la 32 grade timp de vreo 2-3 ore o sa ucizi grisul insa e posibil sa nu reziste pestii mai ales k sunt slabiti de boala . grisul moare la 32 grade. Depinde de tine daca iti asumi acest risc.Dupa tratament fa un schimb de apa de vreo 30 -50% si scade temp treptat. Niste vitamine o sa ajute pestii sa se refaca. sal.
Mai usor cu sfaturile incomplete sau eronate. Mai avem putin si ajungem la temperatura de la nivelul Soarelui. Acolo nu avem discusi, n-avem ce face cu 32 de grede. 29-30 de grade sunt suficiente. Dar nu pentru 2-3 ore, ci pentru cateva zile. Iar temperatura nu o ridici brusc, aruncand cateva cani cu apa fiarta, ci cate 1-2 grede pe zi, cu ajutorul incalzitorului.
|
 |
|
Ar fi chiar culmea sa sustina cineva ca reflectoarele de firma sunt doar niste strategii de marketing, pentru a mai vinde producatoru cateva divaisuri mai mult sau mai putin necesare.
Reflectoarele sunt foarte utile atunci cand vorbim de iluminarea cu tuburi fluorescente. Iar in privinta foliei, ce sa zic. Personal n-as da banii pe ea, dintr-un simplu motiv, care ma face sa nu mai caut altele. Reflectoarele alea sunt calculate sa intoarca lumina intr-un anumit fel si sa o focalizeze in anumite locuri. Pe cand folia nu va face never ever asa ceva.
|
 |
|